-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Raganius Leopoldas Malinauskas: „Šie metai privers keistis visus“

„Bet koks būrimo metodas pagrįstas simbolių sistema, kuri susidėlioja it raštas. Aš tik perskaitau tai, kas parašyta, todėl nebijau apsirikti net pranašaudamas garsenybėms."
Foto naujienai: Raganius Leopoldas Malinauskas: „Šie metai privers keistis visus“
Nuotrauka iš redakcijos archyvo / zmones24.lt

„Bet koks būrimo metodas pagrįstas simbolių sistema, kuri susidėlioja it raštas. Aš tik perskaitau tai, kas parašyta, todėl nebijau apsirikti net pranašaudamas garsenybėms. Gera ar bloga, kiekvienas sužino tik tai, ką jam lemta žinoti", - sako okultinių studijų centro vadovas Leopoldas Malinauskas. 


Kokie, anot jūsų, bus šie Jaučio metai?


Jei kalbėsime apie Jaučio metus, tai mums, lietuviams, jie niekuo neypatingi. Juk mes ne kokie nors kinai. Yra daugybė horoskopų: majų, asirų, keltų - kodėl mes įsikandę laikomės kinų ir kodėl apskritai mums taip maga prisirišti prie svetimų tradicijų? Kai Šuns metams artėjant per vieną šventinį vakarėlį manęs paklausė, kaip reikėtų puošti ir dengti stalą, atsakiau: „Ant stalo dėsime „čiapi" ir Naujuosius sutiksime tūnodami būdose." Paskui visus nuraminau, kad nebus jokių Šuns metų ir neėsime šuns ėdalo. Tada, pamenu, viena astrologė įsižeidusi atsistojo ir išėjo iš salės, nes jos paruoštos prognozės apie šio gyvūno metus nuėjo šuniui ant uodegos.


Kuo jums nepatinka kinai?


Prieš kinus kaip prieš tautą nesu nusiteikęs. Na, galiu susitaikyti ir su tuo, kad jie baigia užkimšti visokiu šlamštu ne tik mūsų, bet ir pasaulio rinką. Bet darosi pikta stebint, kaip mes lengvai įsileidžiame svetimą kultūrą, papročius ir tradicijas, kurios mums visiškai svetimos. Kiekviena nacija stipri ir nesunaikinama tol, kol stiprus jos nacionalinis paveldas.


Kaip apibūdintumėte šiuos metus kaip numerologas? Kuo ypatingas skaičius 9?


Devyni yra šventas skaičius. Nuo neatmenamų laikų jį garbino indoeuropiečiai, iš kurių esame kilę. Devyni reiškia trejas trejybes. Kadaise senoliai paisė ne Saulės, o Mėnulio kalendoriaus ir turėjo tris savaites po devynias dienas. O paskutinės mėnesio dienos 27-29-oji buvo virsmo metas. Pagal numerologiją, 9 - išminties skaičius, o išmintis įgyjama per patirtį. Šie metai kiekvienam pateiks nemažai išbandymų. Kiekvienas išbandymas, kuris nenužudo, patobulina ir sustiprina. Todėl nereikėtų baimintis profesionalams, savo srities žinovams, nes jiems šie metai bus geri.


O diletantams?..


Tų, kurie sėdi ne savo rogėse ir dirba tai, ko gerai neišmano, likimas nelepins. Neatlaikę išbandymų, daugelis atsidurs ten, kur jiems ir vieta. Taigi vienų laukia krizė, kitų - klestėjimo laikas. O krizių būna visokių: šeiminių, psichologinių, karjeros, verslo, ekonominių, vidutinio amžiaus (šypsosi)...

2009-ieji palies kiekvieną, kitus metus sutiksime gerokai pasikeitę. Tai - pasirengimo metai, pareikalausiantys išminties ir pastangų.


Ką kortos rodo apie ištikusią ekonomikos krizę, ar ji ilgai truks?


Valdžia baigia įkalti visiems į galvas, jog reikia veržtis diržus, ruoštis badmečiui ir t. t. Nors nesu ekonomistas, mano galva, ši krizė yra pernelyg išpūsta, dirbtinė. Juk turi kažkas tapti atpirkimo ožiu (juokiasi). Bet juk nebuvo jokio nederliaus, nebuvo totalinių kataklizmų, potvynių. Tiesiog kai kurios valstybės (pirštais nebaksnosiu) pralaimėjo karą, į kurį sukišo ne vieną milijardą dolerių. Visa tai turėjo įtakos viso pasaulio šalių ekonomikai, išgyvename tarsi pokario laikotarpį. Visu tuo gerokai piktnaudžiaujama. Netrukus mūsų ūkininkai kelsis, atsigaus, nes turės daug pigios darbo jėgos iš miesto. Runkeliukų ir bulvyčių tikrai užderės. Nematau jokio badmečio. Juk gyvename ne Sacharoje. Baisiausia, kad Europos Sąjunga neskatina atsisukti į savo ūkį, į savo pramonę, o nuo to ir reikėtų pradėti.


Ir kokios jūsų prognozės?..


Negalime turėti vyriausybės, kuri ištisai skolinasi ir daro daug neapgalvotų sprendimų. Politikams reikėtų pagaliau nusileisti ant žemės. Buvo laikas, kai trejus metus sukiojausi verslo pasaulyje. Prabangiu mersedesu važinėdavau verslo reikalais į Latviją, Estiją. Puikiai sekėsi. Pinigų buvo užtektinai, turėjome šeimininkę, kuri viskuo pasirūpindavo, tad net į parduotuvę pats neidavau. Kai kartą sugedo mano automobilis, buvo proga nuvažiuoti į kiną troleibusu. Net nežinojau, kiek kainuoja bilietėlis. Man tarsi atsivėrė akys, nes buvau atitrūkęs nuo realybės kaip ir mūsų politikai. Turėtų būti priimtas įstatymas, pagal kurį visi valdžios vyrai nors kelis kartus per mėnesį privalėtų važiuoti viešuoju transportu, patys apsipirkti prekybos centruose vien tam, kad pamatytų, kas realiai vyksta, kuo ir kaip gyvena paprasti žmonės, su kokiomis problemomis jie susiduria.   


Ar šie metai bus palankūs vestuvėms, šeimai gausinti?


Kadangi šiuos metus valdo magiškasis devynetukas, kuris yra išminties skaičius, o išmintis skatina išskirtinumą ir vienišumą, daugelis neskubės įsipareigoti, pajus poreikį pabūti vieni. Nors žmonės ir per karą tuokėsi bei gimdė vaikus, šiais metais vestuvių ir gandrų tikrai sumažės. Paprastai moterys kuria šeimą ir planuoja vaikus, kai jaučiasi saugios. O ta krizė, apie kurią skalambijama visais varpais, psichologiškai veikia visus. Net tos poros, kurios planuoja šeimos padidėjimą, gali nusivilti. Žinau ne vieną atvejį, kai moterims nesisekė pastoti vien dėl psichologinės įtampos. Ne paslaptis, kad pasąmonė ir neigiamos mintys energiškai blokuoja organizmą.


O ką patartumėte tiems, kurie nori iš esmės keisti savo gyvenimą?


Tiems, kurie nori keisti darbą, veiklą ar palikti įkyrėjusį partnerį, siūlyčiau neskubėti ir žengti šį žingsnį tik gerai viską apgalvojus. Nederėtų vadovautis emocijomis, švaistytis prašymais atleisti iš darbo, net jei esi puikus darbuotojas, bet neturi alternatyvos. Kaip minėjau, šie metai bus palankūs tik protingoms ir pagrįstoms permainoms, išmintingiems sprendimams.     


2009-aisiais bus ne vienas Saulės ir Mėnulio užtemimas. Ar įmanoma apsisaugoti nuo jų neigiamo poveikio?


Tą dieną, jei įmanoma, patarčiau nebūti lauke. Jau daugelį tūkstantmečių įvairiose tautose užtemimai laikomi blogu ženklu. Tai nėra gėrio energija. Kuo jos mažiau gausime, tuo geriau. Dabar smalsuoliai mėgsta pro aprūkytus stiklus stebėti Saulės ar Mėnulio užtemimus, bet to daryti nerekomenduočiau. Net mūsų senoliai žinojo, kad užtemimai veikia neigiamai, ir lindėdavo savo trobose. Tos kosmoso vibracijos provokuoja emocijas, todėl per užtemimus nepatartina pasirašyti sutarčių, pradėti svarbių darbų, planuoti kelionių, nes gali kilti nenumatytų kliūčių ir pan. O sėdint namuose, jei dar virš lauko durų slenksčio kabo neigiamą energiją išsklaidanti šermukšnio šakelė, joks blogis neprasibraus ir neišmuš iš pusiausvyros.


Daugelis magijos žinovų teigia galių įgiję staiga, po nelaimingo įvykio. Ar jums taip pat nutiko kažkas panašaus?


Ne. Manęs nei žaibas trenkė, nei į avariją papuoliau. Mano gyvenimas - ištisas eksperimentas savęs link. Prireikė nemažai laiko, kol supratau, kad domėjimasis okultiniais mokslais - tai ne vien pomėgis. Deja, nedaug žmonių gali pasigirti dirbą mėgstamą darbą. Daugelis nepaiso likimo ženklų ir širdies balso. Dažniausiai hobis yra tikrasis gyvenimo kelias. Jis, beje, yra paženklintas ir mūsų delnų linijose.

Tačiau dažniausiai žmonės atranda savo pašaukimą, tikrąsias vertybes ir gerąja prasme tampa kitokie patyrę sunkių išbandymų.


Žmogų galite „skaityti" tarsi atverstą knygą vien pagal jo išvaizdą?


Taip, yra net atskira mokslo šaka. Tuo domiuosi nuo paauglystės. Ateina klientas, o aš dar net nemetęs kortų ir nežvilgterėjęs į delno linijas galiu pasakyti, kokia jo profesija, koks charakteris ir pan. Štai žmonės, kurių ausų kaušeliai ypač dideli, daro stiprią įtaką ir valdo aplinkinius. Žmogus su atsikišusiu smailėjančiu smakru gyvenime nejaus nepritekliaus: turės jachtą, prabangų namą ar automobilį - jam sekasi kaupti turtus.  


Išvaizda - tarsi karma...


Kaip neatsitiktinai gimstame vienoje ar kitoje šalyje, taip neatsitiktinai gauname ir gražesnį ar bjauresnį pavidalą. Tai - irgi karma. Keisdami kūną (išorę) keičiame ir vidų (sielą), taip pat ir gyvenimo programą. Ir ne visada į gerąją pusę. Beje, apgamai irgi yra karminiai ženklai. Nepatarčiau (nebent išimtinais atvejais) naikinti nei apgamų, nei didinti krūtų ar daryti kitą plastinę operaciją.


Plaukų spalva taip pat lemia charakterį?


Taip. Spalvos yra tam tikros vibracijos. Užtenka moteriai pašviesinti plaukus, ir keičiasi jos vidus, asmenybė. Pastebėjau, kad blondinės mažiau dramatizuoja gyvenimą ir yra didesnės optimistės. Galiu pateikti akivaizdų pavyzdį. Kai vienai milijardierių porai gimė dvynukai, sergantys Dauno sindromu, tėvai sukišo krūvą pinigų, kad pakeistų bent jų išvaizdą. Medikus pribloškė faktas, jog kuo labiau keitėsi dauniukų veido bruožai, tuo jie darėsi protingesni, silpnėjo ligos simptomai. Ši istorija nuskambėjo visame pasaulyje.   


Jūsų žmona irgi raganauja. Kaip du raganiai išsitenka po vienu stogu?


(Juokiasi.) Mano žmona Jūratė - bioenergetikė, mes papildome vienas kitą. Matyt, toks tokį traukia. Nors ji dvidešimčia metų jaunesnė, tai mums netrukdo būti kartu, nes mūsų sielos panašaus amžiaus. Ji buvo mano mokinė. Pastebėjau, jog kai šalia yra žmogus, išmanantis tą patį dalyką, bendramintis (gali būti du medikai, du teisininkai ar ekstrasensai), gyventi daug paprasčiau ir lengviau. Didžiausia klaida sutuoktiniams yra įsidarbinti konkuruojančiose kompanijose. Iš patirties sakau, kad tokių porų laukia skyrybos.


O „raganiukų" dar neplanuojate?


Kol kas ne, nes žmona studijuoja sveiką gyvenseną. Kai įgis bakalaurą, tada ir žiūrėsime. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius