Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ričardas Berankis: merginoms nelieka laiko

Ričardas Berankis (18), vos prieš kelias dienas atšventęs 18-ąjį gimtadienį ir perėjęs žaisti į profesionalų lygą, jau dabar yra geriausias visų laikų Lietuvos tenisininkas.
Foto naujienai: Ričardas Berankis: merginoms nelieka laiko
Viganto Ovadnevo nuotrauka / zmones24.lt

Ričardas Berankis (18), vos prieš kelias dienas atšventęs 18-ąjį gimtadienį ir perėjęs žaisti į profesionalų lygą, jau dabar yra geriausias visų laikų Lietuvos tenisininkas. O tai dar tik vaikino sportinės karjeros pradžia!..

Permainų metas

Pastarieji metai Ričardui Berankiui buvo kupini didelių pasikeitimų ir svarbių pergalių. Sportininkas, birželio 21-ąją atšventęs savo gimtadienį, į profesionalų lygą žengė kaip pirmoji pasaulio raketė iki 18 metų. Praėjusių metų gruodžio pradžioje „Orange Bowl“ turnyre nugalėjęs vieną iš pagrindinių varžovų bulgarą Grigorą Dimitrovą, Ričardas tapo turnyro nugalėtoju, o tai jam užtikrino vietą reitingų viršūnėje. Vaikinas neslepia, kad tai buvo be proto malonus jausmas ir viena didžiausių bei įsimintiniausių jo pergalių, be to, įveikus varžovą, išsipildė ir jo svajonė – palikti jaunių lygą tapus geriausiuoju. Profesionalų lygoje jaunajam sportininkui sekasi tiesiog puikiai. Mažiau nei per mėnesį Ričardas šoktelėjo iš 586-osios Teniso profesionalų asociacijos ATP reitingų lentelės vietos į 511-ąją. Toks didelis šuolis, pasak Ričardo, nors ir malonus, bet visiškai nesvarbus. „Nėra jokio skirtumo, ar tu esi 511-oje ar 611-oje vietoje. Kol nepatenki į geriausiųjų šimtuką, reitingai mažai ką reiškia. Aš dėl reitingų nekovoju ir apie tai nė negalvoju. Man svarbiausia tobulinti savo žaidimą ir siekti vis geresnių rezultatų“, – pergalių nesureikšmina Ričardas. Vaikinas stebina tokiu kuklumu ir drovumu, bet tai jam suteikia tik dar daugiau žavesio.

Sunkus sportininko gyvenimas

Didžiąją laiko dalį Ričardas Berankis kartu su treneriu Remigijumi Balžeku, vaikiną treniruojančiu jau nuo dešimties metų, praleidžia Jungtinėse Amerikos Valstijose, Floridoje. Čia puikios sąlygos treniruotis. Jaunojo tenisininko ir jo trenerio diena prasideda ankstyvais pusryčiais bei rytine treniruote, paskui pietūs, dar viena poros valandų treniruotė, fizinio lavinimo pratimai, tada grįžta namo, pavakarieniauja ir jau... devynios valandos vakaro. Po tokios dienos norisi tik miego. Tačiau Ričardas dėl to nė trupučio neliūdi. Tokia dienotvarkė beveik nesikeičia jau daugybę metų, todėl sportininkas prie tokio milžiniško krūvio jau yra įpratęs. Be to, tik sunkiu darbu jis pasiekė tai, ką dabar turi. Taigi gailėtis tikrai neverta. Ričardas neslepia, kad Amerikoje jam geriau nei Lietuvoje. „Nemažai varžybų vyksta būtent JAV, todėl būtų labai nepratiška skristi ten kiekvieną kartą. Kita vertus, namie per daug pagundų. Mama lepina, draugai vis kur nors kviečia, žurnalistai prašo duoti interviu ir pan. Tai labai blaško, o man reikia susikaupti“, – daugybę nenuginčijamų argumentų pažeria sportininkas. Laisvalaikiu, kurio turi mažai, Ričardas dažniausiai miega, skaito, internetu bendrauja su draugais, išsibarsčiusiais po visą pasaulį. Su bičiuliais vaikinas susitinka tik kas kelerius metus, o jei turi daugiau laisvo laiko, eina į kiną. Linksmintis ir vaikščioti po naktinius klubus Ričardas neturi laiko, nors nedrąsiai prisipažįsta, kad kartais su treneriu nueina į kokį barą.

Pripažinimas

Kiekvienas, net ir nesidomintis tenisu, yra girdėjęs apie Rogerį Federerį. Tai 27-erių švedų tenisininkas, kuris nuo 2004-ųjų kasmet išrenkamas pirmąja pasaulio rakete. Tokios šlovės dar niekam nepavyko pasiekti. Todėl nenuostabu, jog Rogeris Federeris tituluojamas visų laikų geriausiu tenisininku. Teniso pasaulio žvaigždė pastebėjo Ričardo Berankio talentą ir praėjusią vasarą pakvietė lietuvį į Dubajų treniruotis kartu. Remigijus Belžekas prasitarė, kad apie panašų pakvietimą buvo užsiminta ir šiemet. „Kiekvienas tenisininkas svajoja su Rogeriu Federeriu bent kelias minutes pakalbėti, o man teko tokia garbė! Iš pradžių ir kojos drebėjo, bet priėjęs Rogeris liepė man nesijaudinti“, – savo sėkme vis dar negali patikėti Ričardas.

Viskas tik tenisui

Paklaustas, ar nesigaili gyvendamas būtent tokį – daugybės treniruočių ir griežto režimo – suvaržytą, įtemptą gyvenimą, kai kiti jo amžiaus vaikinai sau linksmai leidžia laiką ir mėgaujasi gyvenimu, Ričardas net nemirktelėjęs atsako: „Ne! Gyvenimiški malonumai niekur nedings. Spėsiu jais pasidžiaugti. Geriau dabar atsiduosiu tenisui ir stengsiuosi pasiekti pačių geriausių rezultatų.“ Panelės Ričardas sako irgi neturįs, nes nėra tam laiko. Tačiau dėl staiga sužibusių vaikino akių, praplatėjusios šypsenos bei suokalbiško žvilgsnio į trenerį norisi šiais Ričardo žodžiais kiek suabejoti. Nejaugi atletiškas, gražių mėlynų akių ir šviesių plaukų perspektyvus Lietuvos tenisininkas tikrai vis dar vienišas saulėtoje Floridoje?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius