Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rūta Lukoševičiūtė: kas gims, tą ir mylėsiu

Sakoma, kad moteris gražiausia tada, kai laukiasi. Dainininkė, žurnalistė ir tekstų kūrėja Rūta Lukoševičiūtė (33) šiuo metu iš tiesų tiesiog švyti.
Foto naujienai: Rūta Lukoševičiūtė: kas gims, tą ir mylėsiu
Gretos Skaraitienės nuotrauka / zmones24.lt
Sakoma, kad moteris gražiausia tada, kai laukiasi. Dainininkė, žurnalistė ir tekstų kūrėja Rūta Lukoševičiūtė (33) šiuo metu iš tiesų tiesiog švyti. Paslaptis paprasta - jau trys mėnesiai ji laukiasi pirmagimio. „Viskas labai gerai, net nežinau, kaip tai nusakyti. Mano savijauta tiesiog puiki!" - švyti Rūta.

Ar galėtum prilyginti jausmus, kuriuos dabar išgyveni, kokiems nors anksčiau patirtiems?


Jausmai labai keisti. Dar nesuvokiu, kas ir kaip. Tiesiog stebiu pasikeitimus ir šypsausi.


Kokia buvo pirmoji mintis, kai sužinojai, jog laukiesi?


Be galo apsidžiaugiau (šypteli). Šitas vaikelis labai lauktas ir subrandintas, pirmiausia mintyse. Tiesiog pajutau, kad laukiuosi, ir viskas. O paskui tai patvirtino ir nėštumo testas, ir apsilankymas pas gydytoją. Laukiuosi jau daugiau nei tris mėnesius. Gimdyti turėčiau sausį.


Ar pastebėjai daug pokyčių per šiuos mėnesius?


Visų pirma neįlendu nė į vienas kelnes. Tačiau jaučiuosi išgražėjusi. Ir aplinkiniai žarsto komplimentus, o tai man labai smagu girdėti. Tiesa, daugelis sako, kad esu sukūdusi, bet kur tuomet mano visas apvalumas dingsta (šypteli)? Nors, žinoma, labai daug kas nuo drabužių priklauso - gali pasirinkti apdarą, kuris paryškina pilvuką, bet gali jį ir kol kas paslėpti.


O dabar dar slepi?


Nieko čia nenuslėpsi - anksčiau ar vėliau vis tiek matysis. Žinoma, norėtųsi, kad kuo ilgiau tęstųsi metas, kai žmonės aplinkui svarsto, kodėl ji tokia graži ir linksma (kvatojasi).


Daug bičiulių jau žino apie būsimą tavo pirmagimį?


Taip, manau, patiems artimiausiems jau pranešiau. Visi džiaugiasi, kai kurie - net labiau už mane. Daugelis greičiausiai manė, kad man itin svarbi karjera. Kiti - kad būtent dėl užimtumo tikriausiai iš viso nesusilauksiu vaikų. Todėl tas momentas, kai visi sušunka: „Eik tu sau. GERAS!" yra nepakartojamas.


Ką sakė tėvai, kai pranešei džiugią žinią?


Mama tvirtino, kad tai nujautė, o tėtis pasiteiravo: „Dukrele, ar labai bijai?"

Aš labai jaučiu tėvų palaikymą, jie nori man padėti ir patarti. Apskritai dabar labai smagiai bendraujame. Mūsų santykiai visuomet buvo šilti, tačiau mano nėštumas dar sustiprino šį ryšį.


Daugelis moterų sako, kad pradėjus lauktis pasikeitė jų skonis, įpročiai...


Džiaugiuosi, kad esu viena tų, kurių sveikata nešlubuoja. Manęs net nepykina. Ir maisto racionas kol kas nepakito. Gal tik kavos taip nebesinori. Užtenka išgerti vieną puodelį ryte, nors anksčiau mėgaudavausi bent keturiais per dieną.


Dabar labai daug pramogų pasaulio mamyčių laukiasi arba neseniai pagimdė mažylius. Kaip manai, sutapimas?


Kiekvienam savaip. Mane lauktis paskatino vienas nemalonus įvykis. Šių metų pradžioje sužinojau, kad netikėtai uždususi mirė buvusi bendraamžė kolegė. Labai gaila, nes ji buvo puikus, nuoširdus žmogus, tik neturėjo vaikų. Pagalvojau, še tau, kaip netikėtai baigėsi gyvenimas. Pasakiau sau: „Ne, Lukoševičiūte, pagalvok apie ateitį." Supratau, kad nenoriu išeiti iš gyvenimo nieko nepalikusi.


Kaip supratau, vaikelis buvo planuotas?


Taip, tikrai!


Galbūt planavai, kad vaikas gimtų kokią konkrečią dieną ar po tam tikru zodiako ženklu?


Nieko negalvojau, kaip bus taip bus. Jei viskas bus gerai, vaikelis gims sausio mėnesį, po Ožiaragio ženklu.


Rimtai rengiesi motinystei?


Manau, viskas pavyks savaime - juk sakoma, kad kiekvienai moteriai motinystė įgimta. Žinoma, daug naudos teikia ir apsilankymai pas gydytojus, jų patarimai. Gal dar į kokius kursus nėščiosioms nueisiu - žodžiu, stengsiuosi prieš kūdikiui ateinant į pasaulį būti apsiskaičiusia ir šimtu procentų pasirengusia būti geriausia mamyte.


Kaip dėlioji savo gyvenimą toliau? Ketini darbus derinti su nauja padėtimi?


Kol kas dirbu kaip dirbusi, nes ir sveikata leidžia tai daryti. Na, o toliau stengsiuosi mamos pareigas derinti su darbu. Kaip tik dabar gavau dovanų labai smagią knygą, kurią parašė viena užsienio TV laidų vedėja, pati užauginusi tris vaikus. Ten apie daug naudingų ir smagių dalykų parašyta.


O kaip bus su dainininkės karjera? Apleisi šią sritį, o gal priešingai - imsi dainuoti lopšines?


Kol kas tikrai neketinu šios veiklos nutraukti. Juolab kad dabar ganėtinai gerai sekasi. Ką tik grįžau iš vaikų ir jaunimo festivalio „Banga-2009", kuris kas metai vyksta nuostabiame Sudeikių miestelyje. Jame dalyvavau organizatorių kvietimu kaip viešnia. Šį mėnesį dar laukia pasirodymas festivalyje „Laumės juosta", koncertas Lenkijoje. Be to, neseniai niekam nesakiusi dalyvavau tarptautiniame konkurse „Amber Star" Latvijoje ir pagal pop-rock nominaciją surinkusi daugiausia žiūrovų balsų patekau į superfinalą. Prizinis fondas - trisdešimt tūkstančių eurų. Manau, būtų smagu bent dalį laimėti ir skirti pinigėlius būsimam vaikeliui.


Jau pradėjai pirkti vaikui reikalingus daiktus, drabužius?


Pradedu apie tai mąstyti, tačiau nieko neskubu pirkti iš anksto. Kai ateis laikas - tuomet ir apsirūpinsiu visais būtiniausiais daiktais.


Ko labiau lauki - berniuko ar mergaitės?


Kas gims, tą ir mylėsiu. Svarbiausia, kad mažylis sveikas būtų.


O kaip kūdikio tėvelis reagavo į žinią apie būsimą tėvystę?


Būsimo vaiko tėtis labai džiaugiasi ir laukia mažylio. Su juo sutarėme, kad viešai apie jausmus nekalbėsime, todėl labai prašau supratimo per šį pirmąjį, mums tokį svarbų nėštumą.


O kaip vestuvių reikalai? Tuoksitės tuomet, kai gims vaikelis?


Vestuvės nėra taip svarbu - svarbiausia, kad visi gražiai sutartume ir būtume laimingi. O tada jau lauksiu momento, kai man pasipirš (kvatojasi).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius