-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Rūta Mikelkevičiūtė ves autorinę laidą

„Naujovės – tarsi šviežio oro gūsis. Visada smagu išmėginti kažką nauja. Taigi „VALANDA su Rūta“ man bus naujas iššūkis, naujas žingsnis karjeroje ir galimybė atsiskleisti kitame žanre“, – sako rudenį startuosiančios laidos autorė ir vedėja.
Foto naujienai: Rūta Mikelkevičiūtė ves autorinę laidą
Nuotrauka iš redakcijos archyvo / zmones24.lt

„Naujovės - tarsi šviežio oro gūsis. Visada smagu išmėginti kažką nauja. Taigi „VALANDA su Rūta" man bus naujas iššūkis, naujas žingsnis karjeroje ir galimybė atsiskleisti kitame žanre", - sako rudenį startuosiančios laidos autorė ir vedėja.


Keletas faktų


Gimimo diena: 1973 m.

Zodiako ženklas: Jautis.

Mokslai: yra baigusi medicinos mokyklą ir ekonomikos mokslus universitete (vadybos specialybę).

Veikla: keturiolika metų veda laidą „Nuo... iki...", yra viena iš labdaros fondo „Mamų unija" vėžiu sergantiems vaikams įkūrėjų.

Šeima: ištekėjusi, augina dukrą Dominyką (8 m.).

Pomėgiai: kelionės.

Silpnybės: kvepalai, karpačio ir raudonasis vynas.


Rudenį vesite naują laidą. Žiūrovai jau nebeišvys pamėgtosios „Nuo...iki..."?


Nieko panašaus. „Nuo...iki..." liks, prie kiekvienos laidos dirba skirtinga komanda žmonių. Kiekvienas turi savo užduotis ir pareigas. Kaip sakoma, vienas lauke - ne karys. Todėl, manau, nebus sunku spėti iškart parengti kelias laidas. Aš būsiu „VALANDA su Rūta" vedėja ir viena iš redaktorių.


Ši laida - autorinė?


Beveik autorinė, nes mintis sukurti tokio pobūdžio laidą kilo mums abiem su kolege žurnaliste Giedre Talmantiene. Tiek metų kartu dirbame ir taip gerai viena kitą pažįstame, kad su Giedre eičiau net į žvalgybą.

Rengdamos „Nuo...iki..." buvome tarsi įspraustos į laidos formato rėmus. Tai trukdė parodyti žiūrovams daugiau, nei norėjosi. Idėja apie asmeninį pokalbių šou kirbėjo jau seniai. Dabar atsirado galimybė ją realizuoti.


Kuo ši laida bus kitokia nei „Nuo...iki..."?


Valandą truksiantis pokalbių šou bus paremtas aktualijomis. Žinoma, nebūtinai ta aktualija turi būti diskusija apie tai, ar reikia išardyti LEO LT (juokiasi). Yra ir daug kitų svarbių dalykų, pavyzdžiui, ar santuoka yra vertybė, ar negyvena šalia mūsų antroji Jonaitienė, kodėl didėja vaikų nusikalstamumas ar  kodėl taip išpopuliarėjo plastinės operacijos... Mūsų laidos temos - tai, kuo gyvename kasdien. Apie ką kalba, dėl ko pykstasi žmonės. Kiekviena laida bus specialiai konstruojama taip, kad išryškėtų konfliktas, nevengsime ir provokacijų bei eksperimentų.


Ar nebus sunku prikalbinti garsenybes atviram pokalbiui?


 Be abejo, visi šiais laikais žino, jog atvirauti pavojinga. Tačiau mūsų laidos tikslas ne kaip nors kvailai parodyti pašnekovą ar iš jo pasišaipyti. Nenorime nieko apgauti, juolab visų akivaizdoje paversti, atsiprašau už šį žodį, debilu. Nors televizijoje tą padaryti labai paprasta. Tokios laidos vesti nesutikčiau, nes prieštarauja mano principams, tai ne mano charakteriui. Be to, garsenybę gali apkvailinti kartą, bet kitąsyk jos jau neprisiviliosi į jokią laidą. O Lietuvoje jų ne tiek ir daug. Galiu patikinti, jog naujoji mūsų laida nesieks vienadienių reitingų.


Bet provokacijų ir staigmenų, kaip minėjote, bus?..


Be abejo, tarkim, rengdama laidą apie plastines operacijas, užsirašysiu vizito pas plastikos chirurgą, o pasakodama apie brangiausias vestuves Lietuvoje pasistengsiu pasipuošti brangiausia vestuvine suknele (juokiasi)...


Ryšitės plastinei operacijai?..


Ne, kad perteiktum visą tą virtuvę, turi joje pabūti. Ne paslaptis, jog mūsų visuomenėje moteriai vietos yra, iki jai sukanka trisdešimt, paskui ji tarsi išnyksta, „nurašoma". O vyrams, kurie turi užtektinai pinigų ir užima prestižines pareigas, amžiaus cenzas neribotas.

Aš asmeniškai kol kas neturiu ko „taisyti". Esu patenkinta visomis savo kūno formomis. Na, nebent po gimdymo ar su metais kiltų kokių nors problemų. Manau, moteris turi mylėti save, ir jeigu iki visiškos laimės jai trūksta tik to vieno pjūvio, kodėl gi ne.


Esate plastinių operacijų šalininkė?


 Mano požiūris šiuo klausimu liberalus. Manau, jei nepuolama į kraštutinumus, viskas gerai. Tie, kurie pasisako už natūralų grožį, nepagalvoja, jog moteriai, kuriai išoperuotas krūties vėžys, tokia operacija - galbūt vienintelė galimybė susigrąžinti moteriškumą ir atsikratyti gyvenimą gadinančio komplekso. Tačiau tikrai nepateisinu jaunų merginų, kurios be jokios priežasties dailina ir taip gražų jauną kūną. Jei žmogaus tikslas - vien išorinis grožis, t. y. grožis dėl grožio, tokiam pacientui pasiūlyčiau atlikti plastinę smegenų operaciją (šypsosi). 


Ko gero, jau vyksta naujosios laidos filmavimai. Liksite be atostogų?


Ne, dar ankstoka, nes stengsimės rodyti tai, kas aktualiausia. O kokia aktualija, jei nufilmuota prieš keletą mėnesių?! Taigi atostogoms turėjau laiko. Neseniai grįžau iš Kretos, kur keliavau po vienuolynus. Ir dar savaitėlę praleidau Druskininkuose įvyniota į baltąjį molį (šypsosi). Šiame kurorte tiek daug gražių vietų, jas išvaikščiojau skersai išilgai. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius