Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šarūnas Navickis: balta šventė

„Krikštynos buvo angeliškos“, – šypsosi rašytojas Šarūnas Navickis (45).
Foto naujienai: Šarūnas Navickis: balta šventė
Teodoro Biliūno nuotrauka / zmones24.lt
„Krikštynos buvo angeliškos“, – šypsosi rašytojas Šarūnas Navickis (45). Praėjusį savaitgalį Kauno Šv. arkangelo Mykolo bažnyčioje buvo pakrikštyta jauniausia jo atžala Urtė (1,10) ir žmonos Ingridos (34) sūnus Lukas (5), kurį rašytojas neseniai įsisūnijo ir davė savo pavardę.

Šarūnas pasakoja, kad krikštyti vaikus šioje Kauno bažnyčioje lyg ir tapo tradicija. Čia pakrikštyta jo vyresnėlė Milda, taip pat seserų vaikai. „Su krikštijusiu karo kapelionu Tomu Karkliu bičiuliaujamės seniai, – prisipažįsta šventę vaikams ir šeimos bičiuliams surengęs tėvas. – Šioje bažnyčioje skaičiau savo „Intymaus minoro“ eilėraščius, o dar anksčiau, kai pradėjo remontuoti, jai skyriau pirmojo savo romano „Žiurkės“ pajamas. Tuo metu šios bažnyčios rektoriumi buvo šviesaus atminimo kunigas Ričardas Mikutavičius.“
Šarūno ir Ingridos dukrelės Urtės krikšto mama tapo rašytojo sesuo Rūta Čižinauskienė ir senas draugas Alvydas Žukauskas. „Su Alvydu draugaujame taip seniai, kad kartais netgi imame painioti – dvidešimt ar trisdešimt metų esame draugai“, – juokiasi.
Būti Luko krikštamote Ingrida pakvietė savo draugę, radijo ir televizijos laidų vedėją Skaivą Jasevičiūtę. „Mes seniai taip buvome sutarusios“, – tikina. Luko krikšto tėvu sutiko būti Šarūno bičiulis – Jogos asociacijos prezidentas Vytis Zabulėnas. „Mudu abu baigę Kūno kultūros akademiją, – pasakoja Šarūnas. – Mankštindamiesi Lampėdžių šile, per jogos ar karatė pratybas ne vieną lašą prakaito esame kartu išlieję.“
Bažnyčioje baltais drabužiais vilkėjo ne tik Lukas su Urte, bet ir jų tėvai bei krikštatėviai. „Balta apranga – Ingridos idėja, – pripažįsta Šarūnas. – Kaip tik dėl jos šventė buvo tokia šviesi, šilta“.
Po iškilmių bažnyčioje šventės dalyviai pėsčiomis nužingsniavo į netoliese esantį restoraną „Žalias ratas“. Čia jų laukė šventiniai pietūs.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius