Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Susipažinkite: Ludivine Sagnier

Ar atsimeni jauną pasiutusią merginą, kuri traukė akį viliokiškai besidegindama prie François Ozon „Baseino“ daugiau nei prieš 8 metus? Įdomu, kuo užaugo ši mergiotė. Ludivine Sagnier.
Ludivine Sagnier
Ludivine Sagnier / Mireille Ampilhac nuotr.

Sėkmingiausiu 2003 m. prancūzišku filmu „Baseinas“ pasaulio dėmesį į save atkreipusi aktorė Ludivine Sagnier buvo lyginama su prancūzų dievaitėmis Catherine Deneuve ir Brigitte Bardot.  Kritikai juto jos paslaptingą prancūziško žvilgsnio galią, žvilgsnio, kuris intriguoja, prikausto ir netgi priverčia susigėsti, matė judesius, burtus ir kerus.

Listen Missy nuotr./Ludivine Sagnier
Listen Missy nuotr./Ludivine Sagnier

O Ludivine ir toliau vilioja. Jaunos, patrauklios prancūzaitės įvaizdis ją lydi beveik kiekviename filme. Nemažoje dalyje filmų Ludivine filmavosi apsinuoginusi. „Bet aš niekada nesifilmavau nuoga pigiuose filmuose“ – koketuoja prancūzaitė.

Aktorės karjera, trunkanti daugiau nei 10 metų, virš 20 vaidmenų kino filmuose, geriausi aktoriai ir režisieriai, su kuriais ji dirba, be galo skirtingi ir daugialypiai sukurti vaidmenys – toks įdomus jos profesinis kelias. Tai, kad ją pastebi žymiausi režisieriai, sufleruoja, kad Liudivine žvaigždė degs ilgai ir ryškiai.

ChiuYun nuotr./Ludivine Sagnier
ChiuYun nuotr./Ludivine Sagnier

Jau vien tai, kad ją filmuotis viename iš paskutiniųjų savo filmų „A Girl Cut in Two“ pasikvietė prancūzų kino grandas Claude Chabrol, rodo, kad ši aktorė yra talentinga. „Norėčiau būti aktore, dirbančia su gabiais režisieriais, vaidinančia tik inteligentiškuose filmuose, spjaunančia ant bet kokio komercinio filmo“ – madam Sagnier prisipažįsta savo žaviu prancūzišku akcentu. „Mąstau paprastai – noriu didžiuotis vaidmenimis, kuriuos sukūriau“. Ji, be abejo, didžiavosi savo darbu su C.Chabrol. „Aš jutau kaip netikėtai, lėtai rašau savo vardą istorijoje, juk Claude Chabrol – tikra prancūzų legenda“.

Šypsodamasi savo didelėmis vaikiškomis mėlynomis akimis ir akinančia, truputį šelmiška šypsena, kuri galėtų nušviesti visą Paryžių (jos vardo reikšmė – dieviškoji šviesa), Ludivine pasakoja, kad dirbama pirmiausia nori malonumo sau, todėl ieško ir pasirenka tik tuos vaidmenis, kurie turtina, kurie atskleidžia žmonių tarpusavio santykius ir psichologiją, padedai jai pačiai pažinti save. „Mėgstu iššūkius! Jei perskaičiusi scenarijų iškart žinau, kaip reikės įkūnyti savo heroję – toks vaidmuo ne man. Turiu ieškoti atsakymų, daug skaityti ir gilintis, kurti kitokią, naują save“.  Chameleoniškoji Ludivine lengvai persikūnija. Štai, ji femme enfant, o dabar – femme fatale.

O aš pastebėjau ne tik liūdną, keistą Ludivine žvilgsnį, lengvumo paslaptį, kuria žavisi režisierius Christophe Honoré, bet ir ją lydintį moteriškumą, kuris lieka nepakitęs, kad ir kokią skirtingą moterį jį įkūnytų! Charizmatiška aktorė paskutiniuose filmuose krito į akis savo eisena.Kaip keistai ji vaikšto aukštakulniais! Bet labai dailiai.

Mados pasaulis jai taip pat nesvetimas. 2005 m. Ludivine dalyvavo Miu Miu reklaminėje kampanijoje, kurią fotografavo – garsusis Terry Richardson. (Todėl ir nuotraukos kitokios, ar patinka?)

O rugpjūčio pirmąją itališkojo Vogue internetiniame portale pasirodė filmukas, kuriame atsiskleidžia daugiau Ludivine pusių. „Būti aktore – jau yra vaikiška! Mano tėtis vis dar toks vaikiškas, nors atšventė jau šešiasdešimt trečiąjį gimtadienį!“

Smagu būti lengvai ir vaikiškai.

Visą įrašą peržiūrėkite Odetos tinklaraštyje.

Parašyk komentarą Odetai jos tinklaraštyje www.zaidziameparyziu.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius