-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Tegyvuoja krepšinis!

Ne veltui gyvuoja posakis, kad Lietuvoje antra religija yra krepšinis. Štai ir žinomi žmonės aistringai serga už savo mėgstamas komandas ir nepraleidžia nė vienerių rungtynių.
Foto naujienai: Tegyvuoja krepšinis!
Nuotraukos B. Barausko. J. Staselio ir redakcijos archyvo / zmones24.lt

Ne veltui gyvuoja posakis, kad Lietuvoje antra religija yra krepšinis. Štai ir žinomi žmonės aistringai serga už savo mėgstamas komandas ir nepraleidžia nė vienerių rungtynių.


Marijonas Mikutavičius: „Esu įpareigotas mėgti krepšinį"


Dainininkas ir televizijos laidų vedėjas Marijonas Mikutavičius teigia esąs įpareigotas mėgti krepšinį, nes jo daina „Trys milijonai" yra tapusi krepšinio himnu. „Per kiekvienas svarbesnes rungtynes esu kviečiamas dainuoti šią dainą, - šypsodamasis pasakoja. - Per eilines rungtynes ją leidžia iš kampaktinio disko. Taigi noriu to ar ne, esu stipriai susietas su šia sporto šaka."

Pats Marijonas mieliau žaidžia futbolą ir yra užkietėjęs šios sporto šakos varžybų stebėtojas. O kaipgi krepšinis? „Nesu išsirinkęs vienos komandos, kuri būtų mano favoritė, - teigia dainininkas. - Paprasčiausiai esu už Lietuvą. Kad ir kuri Lietuvos komanda žaistų su užsieniečiais, sergu už saviškius. O labiausiai man patinka stebėti rungtynes, kuriose dalyvauja Lietuvos rinktinė. Štai tada ir įspūdingų metimų netrūksta, ir dažniau tenka švęsti pergales, kartais net olimpines..."


Neda Malūnavičiūtė: „Aš už lietuvius"


Dainininkė Neda Malūnavičiūtė pati nėra visai pametusi galvos dėl krepšinio, tačiau turi sūnų, taigi stebėti sporto varžybas yra neišvengiama. „Kartais mano namai virsta triukšminga sporto arena, - šypsosi atlikėja. - Mano sūnus yra aistringas „Lietuvos ryto" gerbėjas, todėl ir aš tarsi savaime palaikau šią komandą. Tiesa, šokinėjančios ar besinervinančios manęs prie televizoriaus ekrano neišvysite. Tiesiog ramiai pažiūriu rungtynes. Jeigu komanda laimi, pasidžiaugiu, jeigu ne, visada galvoju, kad bus laiko atsigriebti."

Paklausta, ar pati turi mėgstamą krepšinio komandą, Neda sako, kad jai patinka visos Lietuvos komandos. „Nesu pasirinkusi už ką sirgti, - atvirauja dainininkė. - Tiesiog kai žaidžiama su užsienio komandomis, visada esu už lietuvius. Tačiau į karą tarp „Žalgirio" ir „Lietuvos ryto" veltis tikrai neketinu."


Valdas Burnys: „Su alumi ir užkandžiais"


Grupės „Išjunk šviesą" lyderis Valdas Burnys yra aistringas „Lietuvos ryto" gerbėjas. „Visa mūsų šeima labai mėgsta stebėti krepšinio varžybas, - pasakoja vyras. - Šis pomėgis tapo kone apeigomis. Kiekvieną kartą, kai vakare numatomos rungtynės, važiuoju į parduotuvę nusipirkti alaus ir visokių užkandėlių. Prie televizoriaus susėdame visi ir stebime žaidimą ne ką tyliau nei sporto arenose."

Paklaustas, ar mėgsta stebėti krepšinį gyvai, Valdas sako tą džiaugsmą atiduodantis kitiems šeimos nariams. „Matote, aš kasdien būnu triukšmingoje aplinkoje. Aplink daug žmonių, muzikos, visokių garsų, todėl man labiau patinka krepšinio rungtynes žiūrėti namuose priešais televizorių, - pasakoja dainininkas. - O štai žmonai ir vaikams įdomiau sporto arenose. Grįžta prisipirkę visokių marškinėlių, šalikėlių, kepuraičių su komandos „Lietuvos rytas" atributika. Mano sūnus ypač didžiuojasi marškinėliais su visų „Lietuvos ryto" žaidėjų parašais. Per kiekvienas rungtynes jais pasipuošia ir man namuose sukuria sporto arenos sirgalių atmosferą."


Nijolė Pareigytė: „Tegul kauniečiai nesupyksta..."


Grupės „69 danguje" narė Nijolė Pareigytė krepšinį mėgsta dar nuo mokyklos laikų. „Pati esu žaidusi mokyklos komandoje, buvau net jos kapitonė, - šypsosi mergina. - O štai mėgstamiausia komanda, kai gyvenau Klaipėdoje, be abejo, buvo „Neptūnas". Kadangi dirbau „Neptūno undinėle", visas rungtynes stebėdavau gyvai."

Paklausta, ar vis dar serga už „Neptūną", Nijolė teigia, kad persikrausčiusi į Vilnių užsikrėtė visuotine „Lietuvos ryto" liga. „Tegul kauniečiai nesupyksta, bet man labiau patinka „Lietuvos rytas", - šypsosi dainininkė. - Labai aktyviai stebiu visas rungtynes tiek namuose su draugais, tiek sporto arenose. Labai išgyvenu, kai komanda pralaimi, piktinuosi nesąžiningais teisėjais ir net keikiuosi... Tačiau jei komanda laimi, teigiamos energijos pasikraunu kone visai savaitei."


Svaras: „Esu vilnietis, todėl sergu už „Lietuvos rytą"


Grupės „G&G sindikatas" narys Svaras prisimena, kaip jį, dar šešiametį berniuką, tėtis nusivedė į krepšinio rungtynes. „Tą dieną Vilniaus „Statyba" žaidė su kažkokia kita komanda, - pasakoja atlikėjas. - Tėtis man pasakė, kad už šią komandą aš sirgsiu visą likusį gyvenimą. Panašiai ir susiklostė, tik dabar jau legendinė Vilniaus krepšinio komanda „Statyba" yra „Lietuvos rytas", tad kaip ir pridera tikram vilniečiui palaikau juos visu šimtu procentų."

Pats Svaras mieliau žaidžia ledo ritulį, bet svarbių krepšinio rungtynių niekada nepraleidžia: „Nesu užkietėjęs aistruolis, kuris apsikarstęs atributika skanduoja išmoktus tekstus, tačiau su gerų draugų kompanija ramiai namuose žiūriu kone visas rungtynes, kai žaidžia mano mėgstama komanda. Tiesa, kai rungtyniauja kitos Lietuvos komandos, dažnai praleidžiu, nes paprasčiausiai nežinau, kada ir per kurį kanalą transliuoja."

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius