-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

TV žvaigždės Smiltynėje sodino pušaites

Pušelių sodinimo talkos „miškininku“ paskirtas LTV laidos „Lietuvos dainų dešimtukas“ vedėjas Rolandas Vilkončius džiaugėsi galėdamas sudalyvauti visuomeninėje akcijoje.
Foto naujienai: TV žvaigždės Smiltynėje sodino pušaites
Foto naujienai: TV žvaigždės Smiltynėje sodino pušaites / zmones24.lt
Temos: 2 TV Smiltynė
Išdegusiame Smiltynės miške savaitgalį sužaliavo keli tūkstančiai naujai pasodintų pušelių. Sodinti miško į baigiamąjį akcijos „Atgaivinkime Smiltynę 2006-2008“ renginį susirinko Lietuvos radijo ir televizijos (LRT) bei „Švyturio“ daryklos darbuotojai.
Talka, kurios metu pasodinta apie 4000 pušelių, buvo baigiamasis paramos projekto „Atgaivinkime Smiltynę 2006-2008“ etapas. 2006 metais Smiltynės mišką nusiaubus didžiuliam gaisrui, „Švyturys“ ir LRT neliko abejingi šiai nelaimei. Jūros šventės metu buvo suorganizuotas koncertas – labdaros akcija „Atgaivinkime Smiltynę“. Jos metu buvo surinkta daugiau kaip 103 tūkst. litų gyventojų ir rėmėjų lėšų. Bendrovė „Švyturys-Utenos alus“ miško atkūrimui skyrė 30 tūkstančių, Lietuvos radijas ir televizija – 10 tūkstančių litų. Už rėmėjų pinigus Kuršių nerijos nacionalinio parko direkcija įsigijo traktorių VALTRA A85N, kurį naudoja mineralizuotų juostų suarimui bei miško darbams, dalį lėšų skyrė sodinimo įrangos pirkimui.
Pušelių sodinimo talkos „miškininku“ paskirtas LTV laidos „Lietuvos dainų dešimtukas“ vedėjas Rolandas Vilkončius džiaugėsi galėdamas sudalyvauti visuomeninėje akcijoje. „Pajūrio miškas – mūsų nacionalinė vertybė, kurią privalome išsaugoti. Džiugu, kad talkoje nusprendė dalyvauti ir šešiametis mano sūnus Ąžuolas. Jam tai tapo puikiu pavyzdžiu, kaip reikia puoselėti gamtą“, – sakė R. Vilkončius.
Kartu su R.Vilkončiumi pušaičių sodinimo akcijoje dalyvavo jo kolegė „Lietuvos dainų dešimtuke“ Laura Imbrasienė, „Labo ryto“ vedėjas Ignas Krupavičius, populiariausios Lietuvos radijo laidos „Ryto garsai“ vedėjai Alvyda Bajarūnaitė ir Artūras Matusas, taip pat „Švyturio“ bei Kuršių nerijos nacionalinio parko atstovai.
Išdegęs Smiltynės miškas pradėtas sparčiai atkurti šį pavasarį. Planuojama, kad per porą metų bus atsodinta daugiau kaip 50 hektarų miško. Vietoje sudegusių medžių sodinamos pušelės ir berželiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius