-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Viena turtingiausių Lietuvos porų lipa per skyrybų slenkstį

Teisme vyksta vieno turtingiausių šalies žmonių, milijardieriaus „Vilniaus prekybos“ grupės akcininko Nerijaus Numavičiaus ir jo žmonos Linos ištuokos procesas.
Numavičiai pasuko skirtingais keliais: ponai Lina ir Nerijus skiriasi.
Numavičiai pasuko skirtingais keliais: ponai Lina ir Nerijus skiriasi. / Valdo Kopūsto/„Scanpix“ nuotr.

Nei 41 metų N.Numavičius, nei L.Numavičienė pirmadienio rytą į Vilniaus 1-ąjį apylinkės teismą neatvyko. Skirtis nutarę vyras ir žmona formalumus patikėjo advokatams.

Teismas užsirakino

Teismo šeimininkai pasirūpino, kad visuomenė kuo mažiau sužinotų apie garsios poros skyrybų užkulisius. Nors iš anksto buvo paskelbta apie viešą posėdį, teismo sekretorė žurnalistams liepė palaukti koridoriuje, kol ji pasiteiraus teisėjo Edvardo Zalubos, ar žiniasklaidos atstovams galima dalyvauti.

Atsakymas buvo nebylus, bet iškalbingas – pasigirdo iš vidaus rakinamų teismo salės durų garsas. Teisėjas, uolioji jo sekretorė ir abiejų šalių advokatai užtruko apie 20 minučių.

N.Numavičiaus advokatas Martynas Žilinskas po posėdžio 15min.lt sakė nieko nekomentuosiąs, nes „teismo posėdis yra neviešas“. Advokatas leido suprasti, kad skyrybų reikalų žiniasklaidai nenorės komentuoti nei jo klientas, nei L.Numavičienė.

Viešumo vengia

Nors Numavičiai dar visai neseniai kaip darni pora, susikibę už rankų, vaikščiojo į pokylius bei priėmimus, asmeninis gyvenimas nuolat buvo laikomas už paslapties šydo.

Dėl pasiekimų versle N.Numavičiui nonom nenorom viešajame gyvenime teko būti matomam. Dėmesio jis neišvengė ir tada, kai pernai vasarą dėl nugaros traumos atsidūrė ligoninėje – vyras buvo susižeidęs, nes savuoju limuzinu Mercedes-Benz S500 pakeliui į golfo laukus išlėkė iš kelio.

Tuo tarpu žinių apie L.Numavičienės veiklą beveik nebūdavo. Bene garsiausiai apie ponią Liną buvo šnekama 2002 metais, kai ji ėmė vadovauti įsteigtai bendrovei „Vilniaus Akropolio kinas“. Tačiau direktore moteris dirbo vos keletą mėnesių.

Kokios Numavičiaus vertybės?

Interviu beveik niekada neduodantis N.Numavičius praėjusį pavasarį buvo sutikęs papasakoti žiniasklaidai apie savo didžiąją aistrą – golfą. Interviu „Stiliaus“ žurnalui verslininkas griežtai kontroliavo, kad pokalbis nenukryptų nei į asmeninio gyvenimo, nei į piniginių reikalų užkulisius.

Vis dėlto keletą frazių, ką tuo metu jam reiškė šeima, N.Numavičius leido sau pasakyti.

Paklaustas, ką labiausiai vertina, pašnekovas kalbėjo taip: „Nesakysi, kad tėvynę. Nors statistiškai didelės valstybės paprasto piliečio didžiausia vertybė yra tėvynė. Pavyzdžiui, rusui tėvynė iš tiesų labai svarbi. Lietuviui svarbiausia yra šeima, nes mūsų tauta maža. Tačiau man dar didžiulė vertybė – kompanijos kolektyvas, verslo partneriai, jų savijauta.“

„Turiu dvi šeimas"

N.Numavičius pabrėžė, kad būdamas vadovas jaučia atsakomybę už verslo partnerius, kuriuos prilygino šeimai.

„Vadinasi, gyvenu dvilypį gyvenimą – turiu dvi šeimas. Tačiau abi šeimos supranta, kad viena be kitos negalėtų gyventi, nors kartais ir konkuruoja“, – kalbėjo N.Numavičius.

Žurnalistės paklaustas, kuri iš šeimų konkurencinę kovą laimi, verslininkas išliko diplomatiškas: „Šiandien abi yra laimėtojos. Kiekviena supranta kas ir kodėl. Abiem tai naudinga.“

Kamantinėjamas, ar įtraukė į savo mėgstamą golfą sūnų, dukrą bei žmoną, ponas Nerijus pripažino, jog žmonos pomėgiai kitokie.

Ar žmonai nepristinga dėmesio ir su ja leidžiamo laiko? „Aš ir leidžiu. Žaidžiu nedaug – tik daug treniruojuosi. Bet tai nedaro įtakos šeimos gyvenimui. O savaitgaliais, jeigu važiuojame žaisti į golfo lauką, važiuojame visi kartu. Sekmadieniais vaikams yra golfo treniruotės. Žmona knygą skaito, pasivaikščioja, su draugėmis susitinka – juk atvažiuoja ir kitų vyrų nežaidžiančios antrosios pusės. Jos turi apie ką pakalbėti“, – tikino N.Numavičius.

Numavičius – milijardierius

N.Numavičius ne kartą buvo įvardijamas kaip turtingiausias Lietuvos žmogus, jo šeimos turtai skaičiuoti milijardais litų. Praėjusiais metais žurnalo „Veidas“ sudarytame turtingiausių žmonių trisdešimtuke N.Numavičius buvo pirmoje vietoje, jo turtas įvertintas milijardu litų. Dar kitais duomenimis, N.Numavičiaus turtas gali siekti beveik 3 milijardus litų.

Kompanijai „VP Market“, kurios akcininkas jis yra, priklauso mažmeninės prekybos tinklo „Maxima“ parduotuvės, „Eurovaistinių“ tinklas, „Akropolio“ centrai, taip pat bendrovė „NDX energija“, kuri yra Vakarų skirstomųjų tinklų savininkė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius