-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vitalijus Cololo daugiavaikei šeimai sodino braškyną

TV3 laidos „Svajonių sodai“ žiūrovų ūkiškiausia pramogų pasaulio žvaigžde išrinktas, laidos „Žvaigždžių dešimtukas“ vedėjas Vitalijus Cololo įrodė esąs vertas šio titulo. Drauge su „Svajonių sodų“ komanda žinomas vyras įveisė braškyną kėdainiškio Vido Kilijono gausiai šeimai, kurioje – net dešimt vaikų. Apie tai „Svajonių sodai“ pasakos jau šį šeštadienį 10.00 val.
Vitalijus Cololo ir Kilijonų šeima
Vitalijus Cololo ir Kilijonų šeima / TV3 nuotr.

Prieš trejus metus žmoną palaidojęs Vidas vienas augina dešimt vaikų. Kad jiems netektų atsidurti globos įstaigose, tėvas atsisakė darbo žemės ūkio bendrovėje ir triūsia namie, rūpindamasis atžalomis. Visi vaikai padeda tėvui darbuotis ūkyje, kuris iš pašalpų besiverčiančiai šeimai turėtų būti gera parama, bet nuo nemenkų nepriteklių negelbsti.

„Šeima augina daržoves, Vidas pats konservuoja. Jis turi tris kiaules, karvę, porą jaučių ir pulką vištų. Ūkis duoda įvairių maisto produktų, bet vis tiek neužtenka, tad nusprendėme padėti šeimai įsikurti verslą, iš kurio ji galėtų pragyventi“, – pasakoja TV3 laidos „Svajonių sodai“ vedėja Aušra Tubienė.

Ji įsitikinusi, kad norinčiam ant kojų atsistoti žmogui reikia duoti ne žuvį, o meškerę. Kėdainių rajone gyvenančio V.Kilijono šeimai tokia „meškere“ taps 3 arų ploto veislinis braškynas. Pasodinus aštuonis šimtus braškių daigų, juos dovanojusio šiauliečio ūkininko Rito Kvietkaus teigimu, jau po pusantro mėnesio bus galima uogas skinti, valgyti ir pelningai parduoti.

TV3 nuotr./Kadras iš laidos „Svajonių sodai“
TV3 nuotr./Kadras iš laidos „Svajonių sodai“

Šiemet naujajame braškyne jų turėtų užaugti 120 kilogramų, o kitąmet – jau 400. Bet tai dar ne viskas: laidos konsultantas dr.Algirdas Amšiejus už braškyną atsakingai devintokei Dovilei Kilijonaitei padovanojo daigyklų ir sutarė kainą, už kurią jose pasodintus daigus iš mergaitės įsigys.

Daugiavaikis tėvas V.Kilijonas, atsisveikindamas su TV3 laidos komanda, prisipažino esąs maloniai sutrikęs dėl tokio jo šeimai parodyto dėmesio ir dėl gautų dovanų gausos. Jo sutrikimą blaškė šmaikštusis V.Cololo, tądien žadėjęs mokytis net ir karvę melžti. Mažieji Kilijonai, išgirdę, kad ūkiškasis TV3 laidų vedėjas turi pedagoginį išsilavinimą, jam nešė ir savo sąsiuvinius parodyti, ir eilėraščius deklamavo.

Nuoširdus ir įkvepiantis pasakojimas – jau šį šeštadienį 10.00 val. per TV3.

TV3 nuotr./Kadras iš laidos „Svajonių sodai“
TV3 nuotr./Kadras iš laidos „Svajonių sodai“

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius