-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Vytautas Šerėnas. „Dviračio šou“ – 15 metų

Kaip TV laidos „Dviračio šou" 15-ąjį jubiliejų šventė kūrybinė grupė, Vytautas Šerėnas diplomatiškai nutylėjo. Tačiau patikino, jog laidos gerbėjų laukia ne viena staigmena.
Foto naujienai: Vytautas Šerėnas. „Dviračio šou“ – 15 metų
Foto naujienai: Vytautas Šerėnas. „Dviračio šou“ – 15 metų / zmones24.lt

Kaip TV laidos „Dviračio šou" 15-ąjį jubiliejų šventė kūrybinė grupė, Vytautas Šerėnas diplomatiškai nutylėjo. Tačiau patikino, jog laidos gerbėjų laukia ne viena staigmena.    


Keletas faktų


Gimė 1959 m. spalio 10 d. Ignalinos r., Antagavės kaime.

Mokslai: 1975 m. baigė aštuonias klases ir įstojo į Vilniaus politechnikumą, kur įgijo ryšininko profesiją. 1983-1988 m. Vilniaus universitete baigė darbo ekonomikos studijas. 1993 m. apgynė ekonomikos mokslų daktaro disertaciją. 1995 m. gavo koncerno „Volkswagen" stipendiją tęsti ekonomikos mokslus Vokietijoje, tačiau pasirinko darbą televizijoje „Dviračio šou". 

Veikla: yra TV laidos „Dviračio šou" vedėjas ir vienas iš scenarijų kūrėjų. 2002 m. dalyvavo Respublikos prezidento rinkimuose.

Šeiminė padėtis: vedęs. Žmona Dalia - ekonomistė. Turi dvi dukras Gintę (18 m.) ir Rytę (16 m.).


Kuo žadate nustebinti „Dviračio šou" gerbėjus jubiliejaus proga?


Parengėme net aštuonias specialias laidas. Jose „Dviračio šou" gerbėjai išvys kadrus nuo pačių pirmųjų laidų. Prisimins juokingiausias ir geriausias visų laidų akimirkas. Kiekviena bus skirta skirtingam aktoriui ir jo sukurtam personažui: Rolandui Kazlui, Kristinai Kazlauskaitei ir tokiam aktoriui Vytautui Šerėnui (juokiasi) ir t. t.  


Esate vienas iš „Dviračio šou" įkūrėjų?


Ne. Šios laidos įkūrėjai - Arūnas Valinskas ir Gintaras Ruplėnas. Bet aš esu nuo pirmųjų laidų. Berods, viskas prasidėjo 1993 metais - taip seniai, jog sunku prisiminti, kas ir kada vyko. Nors kūrybinę grupę blaškė nesutarimai tarp televizijų, kolektyvo, buvome „perkrikštyti" ir kitu pavadinimu, sugebėjome išsilaikyti.  


Penkiolika metų televizijoje - daug ar mažai?


Manau, daug. Po tiek metų net recidyvistai išeina į laisvę (juokiasi). Jeigu mus iš pat pradžių už šmaikštų humorą būtų įkišę į „cypę", jau būtume atsėdėję savo laiką. Gerai, kad tada jau turėjome žodžio laisvę. O jei laida būtų pasirodžiusi apie 1970-uosius, mums būtų liūdnai pasibaigę.

Iš pradžių vylėmės, kad bus puiku, jeigu laida išsilaikys bent metus. O nepastebimai prabėgo visi penkiolika metelių. Sunku patikėti, jog per visą tą laiką sukūrėme beveik du tūkstančius laidų.  


Kaip nepristingate idėjų?


Idėjų semiamės iš to, kas amžina. O amžina yra valstybė ir politika. Todėl mūsų humoras ir neišsenka. Va taip, sekdami  politinį gyvenimą, visi trys - aš, G. Ruplėnas ir H. Mackevičius -, kasdien ir kuriame scenarijus bei tekstus. Į eterį nepatenka jokia rašliava, neperėjusi mūsų griežto „filtro". Kol randame vieningą sprendimą, būna, ir pasibarame. Laimė, kol kas reikalus išsiaiškiname be kraujo (juokiasi).  


Kandžiai pašiepiate politikus, garsenybes. Ar šie negrasina teismais?


Tokius būtų galima suskaičiuoti ant pirštų. Tikrieji politikai humorą supranta ir nesipiktina. Na, o iš garsenybių ar politikų gerbėjų grasinančių laiškų sulaukiame. Ir ne vieno. Jų žodis kaip kirvis...


O Arūnas Valinskas?..


Kai jis tapo Seimo pirmininku, nė karto nebuvome susitikę, neteko bendrauti. Suprantu, jog reikia laiko apsiprasti su naujomis pareigomis. Tačiau, kiek esu girdėjęs, A. Valinskas nepritaria savo personažui ir tvirtina, kad žodelis „naf..." nėra jo mėgstama frazė (gūžteli pečiais).


Eteryje laidote sąmojus, o realiame gyvenime?


Esu rimtas ir penkiolika metų juokauju tik eteryje.


Ekonomistų šeimoje juokauti nepriimta?


Jei visą laiką vien juokautum, namiškiai pamanytų, kad galvoje ne viskas gerai.


Laidų filmavimai baigėsi. Kur trauksite atostogauti?


Dar nežinau, nes man patinka keliauti ekspromtu savo automobiliu. Būtent ten, kur rečiau užsuka turistai, kur laukinė gamta.  


Kokia, jūsų galva, įdomi kelionė?


Tokia, kai pats sugalvoji maršrutą, pats vairuoji ir kai šalia vairuotojo sėdintieji su viskuo sutinka. Sykį su dukromis sumanėme aplankyti Suomijos nacionalinius parkus. Iš vakaro sumąstėme, susikrovėme mantą, o rytą jau buvome kelyje.

Vežuosi tik tuos, kurie kelionėje neburba ir kuriems nereikia penkių žvaigždučių viešbučio. Kurie gali miegoti palapinėje viduryje miško ir kirsti lašinius su svogūnais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius