Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žaiskime Paryžių

Kai man prireikia pasakoti apie save nepažįstamam žmogui, aš iš karto prisipažįstu (kartais tik sau), kad naująjį pašnekovą turiu prisijaukinti. Matyti, ko jis nori, koks jis yra, kaip bendrauja ir tik tuomet galiu juoktis, šnekėti ir pasakoti apie tai, kuo aš gyvenu.
Žaiskime Paryžių?
Žaiskime Paryžių? / Zaidziameparyziu.wordpress.com

Dabar aš užsimerkiu ir viliuosi, kad rašau tokioms pat kaip sau, kurios yra išprotėjusios iš meilės viskam, kurios atsikelia anksti rytais ir šypsosi, kurios džiaugiasi smulkmenomis, yra labai sentimentalios ir jautrios, kurios mėgsta nuotykius ir pasiutimą, kurios emocijas lieja per kraštus, kurios tiki meile iki gyvenimo pabaigos ir ją kasdien randa aplink save, kurios nori būti ramios ir nesuvaržytos, todėl gyvena tik tuo, kas patinka, kurios gali gerti putojantį vyną per ankstyvus draugių pusryčius mylimos draugės gimtadienio proga, o paskui klegėdamos keliauti į darbą, kurios yra ištikimos draugės, kupinos planų ir svajonių, įkvepiančių ilgus naktinius pokalbius, kurios tiki likimu ir atsitiktinumais. Kurios yra įsimylėjusios meilę.

Prieš 27 metus dėdė pašnibždėjo mano mylimiems tėvams labai prancūzišką vardą, o prancūzės tokios gražios ir įdomios! Tokiomis nuotaikomis, tokiais tikėjimais ir viltimis prasidėjo mano gyvenimo patyrimas – kartu su vardu. Su tokia didele meile aplink, kad kitaip jau ir nebemoku. Iš to didelio tikėjimo daryti tai, kas patinka (o gal visiško atsitiktinumo dėka) pradėjau dirbti savo svajonių darbe ir jau trečius metus skaičiuoju Tauro kalno laiptelius eidama į darbą, grožiuosi Vilniumi ir suprantu, kokia esu laiminga! Kas dieną girdžiu filmų pavadinimus, aktorių vardus, laukiu premjerų, stebiu kino pasaulio peripetijas ir intrigas, skaitau kritikų atsiliepimus, mano atostogos – kino festivaliai! Ir darbas, ir gyvenimas, ir meilė – kino festivaliai! Todėl supanti aplinka yra labai įdomi ir turtinga, nuolatos stebinanti, besikeičianti ir nepastovi. Išeidama iš namų turiu pasiimti užrašų knygą ir tušinuką, žymiu, fiksuoju, užrašau jaudinančius dalykus. Ir būdama labai subjektyvi, viską matuoju tik savo nuojauta ir jausmais.

Turbūt todėl ir atsirado Paryžius mano gyvenime. Tarsi didelės meilės simbolis. Kai pirmą kartą vykau į Paryžių, labai bijojau, kad jis nuvils mane, kad neturės tiek meilės, kiek turi jam meilės atvykstantys. Užsimerkiau prieš Eifelio bokštą. Bijojau, kad bus per didelis ir per šaltas. O iškeliavau su noru turėti savo Paryžių čia, Vilniuje, dėliot kasdieninius patyrimus tarsi mozaiką, kuri ryškėtų kaip didelė meilė, didelis grožis, dideli įkvėpimai ir nuotykiai. Juk Paryžiaus Lietuvoje tiek daug! Ir norisi juo dalintis. Žaiskime Paryžių?

Parašyk komentarą Odetai jos tinklaraštyje www.zaidziameparyziu.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius