Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Žvaigždžių dešimtuko“ matematika: iš ko gyvena į pensiją išėjusios Lietuvos įžymybės?

Ar būti žvaigžde – profesija? Ar ir iš šio „darbo“ tenka išeiti į pensiją? TV3 laida „Žvaigždžių dešimtukas“ jau šį trečiadienio vakarą, 20.30 val., aiškinsis, kaip gyvena ryškiausios Lietuvos scenos žvaigždės, kai sulaukia garbaus amžiaus. Ar jie, kaip ir dauguma Lietuvos pensinio amžiaus žmonių, vos suduria galą su galu ar vis dėlto šlovinga praeitis ir buvusios minios gerbėjų padėjo susikurti sotų gyvenimą garbiame amžiuje?
Dileta Meškaitė, Vitalijus Cololo ir Oksana Pikul-Jasaitienė
Dileta Meškaitė, Vitalijus Cololo ir Oksana Pikul-Jasaitienė / TV3 nuotr.

Maestro Stasys Povilaitis, dainininkės Birutė Dambrauskaitė, Ona Valiukevičiūtė, Birutė Petrikytė, Nelė Paltinienė, aktorė Gražina Baikštytė, humoristai Juozas Zavaliauskas ir Raimondas Šilanskas, – šių žinomų scenos profesionalų aukso amžius – jau praeityje, tačiau visi jie tebemylimi šiandien. Tiesa, praeityje garsūs žmonės šiandien gauna tokias mažas pensijas, kad dauguma dirba, siekdami prisidurti pinigų pragyvenimui.

Humoristas J.Zavaliauskas gauna 800 litų pensijos ir gyvena Vilniaus mikrorajone. Mokėdamas daugiau nei tūkstantį litų mokesčių, jis vis dar stengiasi prasimanyti pinigų koncertuodamas.

BTV nuotr./Juozas Zavaliauskas
BTV nuotr./Juozas Zavaliauskas

Komentuodama Lietuvos žvaigždžių gyvenimą senatvėje žinoma pensinio amžiaus žurnalistė, daugumą įžymybių pažinojusi asmeniškai, Goda Ferensienė laidoje negailės aštrių pastebėjimų: „Man tie mūsų humoristai nelabai patinka, tie trumpi anekdotai ar visokios vulgarybės, kurias mėgsta Šilanskas. Jis kai pradeda kalbėti, aš jau žinau, kad bus apie užpakalius. Gal kur nors Airijoje emigrantams ar Lietuvos provincijoje žmonėms ir patinka toks humoras, bet man tai nelabai.“

„Šiuolaikinėms žvaigždėms nėra net ko lygintis su mūsų jaunystės žvaigždėmis. Visokios Bunkės, Mios ir Nemycko nė iš tolo neprilygsta N.Paltinienei ar B.Dambrauskaitei. Aš jaučiu nostalgiją savo jaunystės žvaigždėms. Labai mėgstu Stasį Povilaitį. Jis turi labai gerą žmoną, kuri jį išsaugojo“, – pasakos G.Ferensienė.

Viganto Ovadnevo nuotr./Ona Valiukevičiūtė
Viganto Ovadnevo nuotr./Ona Valiukevičiūtė

Kai kurios žvaigždės puikiai laikėsi ir jaunystėje, ir tebesimėgauja gyvenimu dabar. Pavyzdžiui, dainininkė O.Valiukevičiūtė tapo Seimo nare. Jai algą dabar moka mokesčių mokėtojai. „Pamenu, jaunystėje O.Valiukevičiūtė turėjo tokį sodrų balsą. Tai kai ji pasakė, kad eina į politiką, aš tiesiog nustėrau: Dieve, iš dainininkų eiti į politiką? Na, aš tai dar mokslus kažkokius baigus filologijos, tai dar galėčiau eiti, bet dainininke būdama tikrai nerizikuočiau. Na, nebent ūkį nori susitvarkyti, susirast pažįstamų. Bet tam nereikia eiti į Seimą“, – stebėsis G.Ferensienė.

„Žvaigždžių dešimtukas“ užgesusias ir vis dar tebešvytinčias žvaigždes skaičiuos šįvakar 20.30 val. per TV3.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius