-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žvaigždžių dulkėms nusėdus

Šimtai aplipusių stiklines pastato sienas... Tūkstančiai spaudančių telefono mygtukus ir lemiančių kieno nors likimą... Šimtai tūkstančių ištisus mėnesius nesitraukiančių nuo televizoriaus ekrano...
Foto naujienai: Žvaigždžių dulkėms nusėdus
Butauto Barausko nuotrauka / zmones24.lt

Šimtai aplipusių stiklines pastato sienas... Tūkstančiai spaudančių telefono mygtukus ir lemiančių kieno nors likimą... Šimtai tūkstančių ištisus mėnesius nesitraukiančių nuo televizoriaus ekrano... Tokie komentarai galėtų lydėti Lietuvoje vykusius populiariausius realybės šou ir įvairius muzikinius televizijos projektus. Visų jų nugalėtojų vardai visiems laikams įrašyti į TV istorijos puslapius. Tačiau ar visi išmėginę jėgas ir populiarumo siekę „baruose", „holivuduose", „keliuose į žvaigždes" ar dainų bei šokių dešimtukuose įstengė pasinaudoti pergalės suteiktomis galimybėmis?


Vos per šešerius su puse metų - nuo tada, kai 2002-ųjų liepą TV ekranus pasiekė pirmasis Lietuvoje realybės šou „Akvariumas", įvairių televizijos projektų spėta prikepti kelios dešimtys. Vienų dalyviai taip ir išnyko užmarštyje, kitų - iki šiol mėgaujasi žvaigždėms derančiu dėmesiu ir gyvenimu.


Pinigais snigti nepradėjo


Tuo, kad praėjo jau daug laiko ir jų vietą užėmė naujesnės žvaigždelės, skųstis galėtų pirmųjų realybės šou dalyviai. Tik ne 2002-aisiais rodytų „Robinzonų" nugalėtojas Rimas Valeikis (32). „Pasimiršta ir pergalės, ir pralaimėjimai. Todėl nedaug skirtumo tarp tų, kurie laimėjo ir kurie - ne, - filosofiškai dėsto. - Aš ne kartą po „Robinzonų" esu sakęs: psichiškai sveiki žmonės į tokius projektus neina. Arba kitaip elgiasi - nelipa sau ir kitiems per galvas, netrokšta laimėti. Taigi visi buvome vienodai išprotėję." Mėnesiui į Malaiziją Rimas išvyko būdamas vieno Lietuvos dienraščio karikatūrininkas. Grįžo - žvaigždė, kuriai atsivėrė daugybė durų. Per pastaruosius daugiau nei šešerius metus dirbo ir radijuje, ir laikraštyje, ir televizijoje, garsėjo kaip interjero dizaineris ir dailininkas. „Puikiai suprantu: tai, kad dabar makaluojuosi ir maivausi televizoriuje, - būtent „Robinzonų" nuopelnas. Juk svarbiausia - ne ką ir kaip tu sugebi daryti, o kiek tave žiūri ir atpažįsta, - neslepia šį sezoną laidą „Paparacai" vedantis Rimas. - Tiesa, seniau atrodė, kad žinomumas susijęs su labai aiškia materialine nauda. Kadangi Lietuvos rinka nedidelė, jis nesuteikia ypatingo finansinio stabilumo ar užtikrintumo. Tačiau aš esu patenkintas viskuo, kas mano gyvenime atsitiko."


Pergalė viename pirmųjų realybės šou „Holivudas" iki šiol neištrinta ir iš nugalėtojo Henriko Šimkaus (27) atminties. Radijo stotyje „Zip FM" laidų vedėju dirbančio vaikino dar ir dabar neretas klausia, ar kartotų šį gyvenimo nuotykį. „Visiems drąsiai atsakau - ne. Nors ir džiaugiuosi tokia patirtimi, dabar pats stebiuosi, kam tada ryžausi. Suprantu, kad dalyvavimas realybės šou man atvėrė kur kas daugiau galimybių, atnešė sėkmę, pajamų ir populiarumo, kuriuo, manau, sugebėjau pasinaudoti. Būtent dėl jo dabar sėdžiu radijuje ir „kaifuoju" dirbdamas mėgstamą darbą", - po daugiau nei penkerių metų padarytas išvadas dėsto vaikinas. Populiarumo sulaukęs Henrikas buvo vadinamas ir dainininku (nors, tiesą sakant, garsiau nuskambėjo tik viena grupės „Meškiukai" daina „Caca lialia mašina"), ir TV laidos vedėju, ir apskritai geidžiamu jaunikiu. „Ko ėjau į „Holivudą"? Tikrai ne dainininku tapti, nes neturiu jokių muzikinių gebėjimų, - juokiasi vaikinas. - Tada buvau dar visai vaikas ir įsivaizdavau, kad tapęs populiarus uždirbsiu daug pinigų. Užteks ateiti, išsišiepti, mane nufotografuos ir sumokės. Bet pinigais kaip nesnigo, taip nesninga."


Gal su metais ir be televizijos pagalbos būtų to paties pasiekęs, o gal, kaip dabar svarsto, būtų vilkėjęs kostiumą ir dirbęs kokį valdišką darbą nuo aštuonių ryto iki penkių vakaro. Apie tai kadaise svajojo. Prieš pusmetį prisiminęs seną troškimą, Henrikas įsidarbino vieno banko nekilnojamojo turto tarpininku. „Studijuoju ekonomiką, esu Vilniaus universiteto ketvirtakursis. Be to, jau seniai domiuosi nekilnojamuoju turtu, turiu nusipirkęs gal keturis butus, žemės sklypų. Man įdomu pirkti ir parduoti, tai yra žaisti nekilnojamojo turto rinkoje. Įgijau daug žinių, vilkėjau kostiumą, atrodžiau solidus vyriškis, bet radijo, pramogų pasaulio traukos taip ir nenugalėjau", - prisipažįsta po kurio laiko su didžiausiu malonumu vėl pasinėręs į veiklą radijuje.


Materiali laimėto realybės šou nauda tada buvo trisdešimt tūkstančių litų. Už juos Henrikas įsigijo sodo sklypą prie Vilniaus. „Tų pinigų rankose taip ir nepalaikiau, net nebuvau už juos su draugais kaip paršas prisiliuobęs", - juokiasi vaikinas, iki šiol vasaras neretai leidžiantis šiame žemės lopinėlyje. Pinigų jam pavyko neiššvaistyti, nors populiarumas iš pradžių kaip reikiant susuko galvą. „Buvau arogantiškas pasipūtėlis, žvaigždė! Man atrodė, kad esu kiečiausias Lietuvoje: aš juk realybės šou laimėjau! Liuks bachūras! - prisimena „Holivudo" nugalėtojas. - Aišku, tai gerokai pagadino santykius su artimaisiais, su mergina. Bet ji buvo labai kantri, tolerantiška, todėl sugebėjo išlaukti, kol mano pasipūtimas praeis. Ir praėjo, kai pradėjau uždirbti mažiau pinigų, kai dingau iš televizijos... Tada susimąsčiau, kad laikas mokytis, turėti normalų amatą, darbą - juk amžinas barmenas nebūsi. Pradėjau gyventi kaip normalus žmogus."


Pergalė TV projekte - naujų galimybių pradžia


  • Prieš trejetą metų laimėjus muzikinį projektą „Kelias į žvaigždes", durys į sėkmę atsivėrė ir paprastam vaikinui iš Jūžintų miestelio Andriui Rimiškiui(22). Vienas po kito pasirodantys dainų albumai, klausytojų pilnos salės, tūkstančius siekiantys honorarai, nuosavi namai ir brangiausi automobiliai. Kas jau kas, bet Andrius tikrai negalėtų skųstis iš pergalės gavęs per mažai. Kita vertus, nežinia kaip būtų, jeigu vaikinuko po savo sparnu nebūtų priglobę sumanieji muzikos prodiuseriai Gintaras ir Mindaugas Bendžiai iš Klaipėdos.

  • Jeigu ne šokiai ir dainos, galbūt šiandien mažai kas pažinotų dainininką Mantą Jankavičių(28), tačiau po pergalės projektuose „Lietuvos šokių dešimtukas" ir „Iššūkis žvaigždėms. Lietuvos dainų dešimtukas" jis šovė į neregėtas populiarumo aukštumas. Paklaustas, ar jaučiasi pasinaudojęs tuo, ką suteikė laimėjimai, prisipažįsta, kad niekada apie tai net nesusimąstė: „Plaukiu pasroviui, ir tiek." O į klausimą, ar dabartinį populiarumą būtų pasiekęs be pergalių šiuose projektuose, atsako klausimu: „Norite pasakyti, kad aš populiarus?" Dainininkas šypsosi: dabar susigundytų dalyvauti nebent realybės šou „Išgelbėk draugą nuo krizės!"

  • Kaip ir Mantui, ne vienam šiuo metu garsiam Lietuvos atlikėjui įvairūs realybės šou ir projektai buvo tramplinas į populiarumą ar bent jau mėginimas jį išlaikyti gana veiksmingomis dėmesio injekcijomis. 2007-aisiais kadaise buvusios mėgstamos grupės „Mango" narė Viktorija Perminaitė(27) su sportinių šokių profesionalu Andriumi Butkumi laimėjo projektą „Ledo žvaigždės". Vėliau pora neblogai pasirodė ir šokių turnyre „Šok su žvaigžde!". Ko jau ko, bet populiarumo ir darbo televizijoje merginai dabar tikrai netrūksta.


Pasiėmiau tai, ko man reikėjo


Iš gerbėjų ir televizijos žiūrovų akiračio dingusį trečiojo „Kelio į žvaigždes" nugalėtoją Anatolijų Oleiniką (21) jau norėjosi priskirti prie vienadienių žvaigždučių, tačiau vaikinas tikina, kad po projekto pasikeitė visas jo gyvenimas. Ir viskas - tik į gera. „Turiu nuosavą įrašų studiją, kuriame klubinę muziką, atliekame ją su puikia vokaliste ir šauniu didžėjumi, - didžiuojasi vaikinas, nors pats scenoje pasirodo vis rečiau. - Ir gerai, nes niekada nebuvau popscenos atlikėjas. Bandau grįžti į senas vėžes. Tik dabar viskas daug geriau sekasi dėl to, kad pabuvau televizoriuje."


Anatolijus įsitikinęs: nugalėti tokiame muzikiniame projekte - laimės dalykas. Vis dėlto pasiimti tai, ko reikia, įstengia ne kiekvienas: „Jaučiuosi pasinaudojęs absoliučiai viskuo, ką galėjo duoti pergalė tame projekte. Įgijau patirties, muzikos žinių ir populiarumo." Bet viso to Anatolijus tikina siekęs ne sau vienam: „Ėjau tik tam, kad nors trumpai pasirodęs per televiziją galėčiau pareklamuoti savo klubinį projektą. Ir aš pasiekiau savo! Suprantu, daug kas mano: „Nesirodai žurnalų puslapiuose ir televizijos laidose, nedainuoji tūkstantinėms minioms, vadinasi, tavęs nėra." Tegu galvoja, kas ką nori. Aš žinau, kad per šį pusmetį padariau tiek, kiek dauguma net įsivaizduoti negalėtų." Atlikėjas prasitaria, kad net laimėtus pinigus labai sumaniai išleido: „Dalis prizo sudėta į studiją, kita - investuota į palmes ir smėlį... Pats „užkūriau" tokią idėją, pasiūliau tėvams, ir mes su broliu nupirkome nekilnojamojo turto šiltuosiuose kraštuose."


Iš Lietuvos gerbėjų akiračio, bet ne iš muzikos pasaulio, tikina dingusi ir prieš trejus metus vykusio muzikinio projekto „Dangus" nugalėtoja Rasa Bubulytė (27). Ne pergalė šiame šou, ne tuo metu užgriuvęs populiarumas ir net ne naudingi su muzika susiję pasiūlymai, o tik laimėtas prizas pakreipė jos gyvenimą visai nauja vaga. „Galimybė išvažiuoti mokytis į Liverpulį man buvo pati didžiausia pergalė ir nauda. Dabar tuo jau visiškai neabejoju", - pasakoja užsienyje muzikos mokslus kremtanti Rasa. Šiemet namo ji turėtų parsivežti bakalauro diplomą.


Rasos visai nebaugina, kad po daugiau nei trejų metų pertraukos Lietuvoje teks iš naujo kovoti dėl vietos muzikos pasaulyje, kad iš buvusio žinomumo likęs tik įrašas biografijoje. „Gal kam ir atrodo, kad man būtų buvę geriau likti Lietuvoje, pasinaudoti tada buvusiu populiarumu, koncertuoti ir taip užsidirbti pinigų. Bet mano tikslas - kitoks. Pirmiausia noriu tobulėti, o ne kalti pinigus, - neslepia mergina. - Be to, tokių projektų ir realybės šou metu žmogui padaryta reklama yra, sakykime, atitinkama... Gal aš visiškai ne taip norėčiau prisistatyti. Nenoriu, kad mane visą gyvenimą vadintų Rasele. Ir žmogus aš visai kitoks, ir mano muzika gerokai skiriasi nuo tos, kurią siūlė projektą kuriantys prodiuseriai. Todėl esu dėkinga už suteiktas galimybes, bet pasiėmiau tik tai, ko man reikėjo."


Pergalė - ne visada didžiausias laimėjimas


Pergalės džiaugsmas daugumos žvaigždžių gyvenime anksčiau ar vėliau išsisklaido lyg dūmas. Vieni garsūs spėja pabūti pusmetį, kiti - vos mėnesį ar kelias savaites. Ir vėl virsta paprastais žmonėmis, nors, atrodo, turėjo TO-O-O-O-KIŲ galimybių...

Pamenate, kaip 2002 metų liepą prasidėjęs pirmasis Lietuvoje realybės šou „Akvariumas" aštuoniems savanoriams suteikė progą užsidaryti stikliniame pastate, o kitiems, likusiems už permatomų sienų, - stebėti jų gyvenimą? Iš aštuonių dalyvių - keturių merginų ir keturių vaikinų - ištvermingiausias tąkart pasirodė Raimundas Petrauskas. Pirmojo realybės šou nugalėtojui tuo metu buvo trisdešimt treji, jis dirbo apsaugos darbuotoju ir vis dar buvo nevedęs. Vyriškis teigė esąs linksmo būdo, mokantis bendrauti ir dalyvaudamas norįs paremti pirmąjį Lietuvoje realybės šou „Akvariumas". Žinoma, ir nugalėti. Nors projektą jis laimėjo, gana greitai, šlovei išblėsus, dingo tarsi į vandenį. Nei begalės interviu, nei pasiūlymų dirbti televizijoje, nei naujo gyvenimo posūkio... Visa tai, kas jam priklausytų kaip šou nugalėtojui, atiteko antrojoje vietoje likusiai dalyvei Agnei Jagelavičiūtei (28). Galbūt ji buvo charizmatiškesnė, galbūt jau eidama į projektą žinojo, ko siekia. Merginos populiarumas neblėsta iki šiol. Ji buvo ir kone žymiausia laidų vedėja, ir bent trumpai - aktorė. Ir gabi stilistė, ir garsi bedarbė. Ir ištekėjusi moteris, ir vėl laisva viliokė... Žodžiu, AGNĖ.


Daug kas tikru prisikėlimu vadino dainininkės Džordanos Butkutės (40) pergalę realybės šou „Akvariumas 2". Tuo metu atlikėja buvo jau beveik pasitraukusi nuo scenos, tačiau kilus naujai populiarumo bangai į jos koncertus vėl ėmė plūsti tūkstančiai gerbėjų. Džordana projekto rengėjams ne kartą dėkojo už naują gyvenimą. Tačiau gabios menininkės šlovę po kurio laiko ėmė gožti vis garsiau skambančios kalbos apie potraukį prie alkoholio. „Neatvyko... nepasirodė... neatsako į skambučius..." - tokių straipsnių antraščių matyti iki šiol. O dainininkės populiarumas jau senokai palaikomas ne realybės šou „Akvariumas 2" gautu žmonių pasitikėjimu, bet skandalais.


Likimas ne itin lepino ir visus tris kadaise pasakiškai populiaraus realybės šou „Baras" nugalėtojus. Nė vienas net nuosavo baro neįsigijo. Ar bėgdamas nuo per didelio populiarumo, ar dėl to, kad jis sumažėjo, Airijoje atsidūrė pirmojo „Baro" žvaigždė Laimis Bartasūnas (29). Jau porą metų jis nedalija interviu ir su žurnalistais bendrauja labai nenoriai. „Atsisakau duoti interviu, nes nesu kuo nors įdomesnis už paprastą žmogų. Tiesiog tam tikru laiku tam tikroje vietoje priėmiau sprendimą ir tai turėjo savų pasekmių. O pasekmes sukūrė žmonės - žiūrovai. Taigi, manau, esu per daug nespalvingas, kad imtumėte iš manęs interviu, - elektoriniame laiške pasiteisino vaikinas, kai mėginome pakalbinti jį šia tema. - Jeigu trumpai ir aiškiai - studijuoju, sportuoju, dirbu ir, kai yra laisvo laiko, daugiau keliauju. Koledže studijuoju režisūrą, todėl turiu daug užklasinės veiklos: ieškoti scenarijų idėjų, aktorių, įdomių vietovių."


Mažai žinoma, kaip šiuo metu gyvena ir projekto „Baras 2" nugalėtojas Andrius Surblys. Prieš realybės šou dirbęs ir Norvegijos ūkiuose, ir prie didžėjaus pulto Lietuvos naktiniuose klubuose, po jo vaikinas trumpai pasirodė projekte „Domus galerija. Direktorius" ir dingo tarsi į vandenį. Kalbama, kad vedė ir gyvena Kaune.


Kartais visai nebūtina nugalėti


  • Nuo žurnalistų tikrąja žodžio prasme pasislėpė ir „Dešimtmečio „Baro" nugalėtoja Skaistė Būtytė(28). Šiuo metu ji gyvena užsienyje. Būta kalbų, kad ketina ištekėti už atlikėjo Andriaus Lekšo, prisistatančio Bravo slapyvardžiu.
  • Įdomu, kad kur kas didesniu dėmesiu iki šiol mėgaujasi ne „barų" nugalėtojai, o likusieji toli nuo pergalės. Galbūt dėl to, kad patys buvo ypatingesni. Po pirmojo „Baro" išgarsėjo tada dar įspūdingų formų savininkė Ieva Kaminskaitė(28). Mergina daug metų vaidino „Dviračio šou", nusifilmavo vienoje kino juostoje, tebesiekia dainininkės karjeros ir atsikratė nemažai svorio.
  • Prieš kameras nešioti padėklų su gėrimais ne veltui ėjo ir „barmenė" Skaiva Jasevičiūtė(26). Mergina neslėpė norinti išgarsėti ir gauti geresnių darbo pasiūlymų. Visa tai šiandien ji turi: garsi, populiari, graibstoma televizijų ir LNK projekte „Žvaigždžių duetai" dainuoja su kito šou - „Muzikos akademija" nugalėtoju Ruslanu Kirilkinu(25).
  • Vargu ar pergale itin džiaugiasi gana skandalingai šokių projektą „Šok su žvaigžde!" laimėjęs verslininkas Vladimiras Romanovas(61). Bent jau su šokiais vyriškis šiuo metu, atrodo, neturi nieko bendra. Užtat ne laimėjimas, o įgimti gebėjimai daug daugiau suteikė toli nuo pergalės likusiai šokėjo Sauliaus Skambino(31) ir dainininkės Karinos Krysko(27) porai. Jiedu ne tik atrado vienas kitą, bet ir po kurio laiko išvažiavo atstovauti Lietuvai „Šokių Eurovizijoje". Konkurse juodu pelnė ketvirtąją vietą.
  • Nors mėlynakis čigonas Radži Aleksandrovičius (21) muzikinio projekto „Kelias į žvaigždes" nelaimėjo, apie jį jau parašyta knyga. Tokios garbės nepelnė nė vienas „Kelio į žvaigždes" nugalėtojas.


Tik gražus prisiminimas


Materialiniu požiūriu ne itin daug naudos pergalė „Lietuvos šokių dešimtuke" davė Joanai Bartaškienei (58). Aerobikos studijos savininkė ir trenerė prieš daugiau nei metus vykusį projektą prisimena su didžiausiu malonumu, tačiau iš tų laikų ir likę tik malonūs prisiminimai. Tiesa, ponia Joana gavo pasiūlymą kurį laiką reklamuoti vitaminus. Be to, vyresnio amžiaus moterų jos aerobikos studijoje labai padaugėjo. Tik kvapą gniaužiančių gyvenimo pokyčių taip ir neįvyko. „Jei būčiau jauna, gal ir pasiūlytų dirbti televizijoje. Galėčiau kokią sporto laidelę vesti, vyresnes moteris skatinti sportuoti... Pasitikėjimo savimi man niekada netrūko. Bet patys žinote, kad televizijai šiais laikais reikia jaunų gražių žmonių", - atsidūsta veikli ir energinga moteris. Beje, nuo vasario jiedu su žinomu šokėju Sauliumi Skambinu į ypatingą mokyklėlę kviečia vyresnio amžiaus moteris: Saulius ves latino pamokas, o ponia Joana šokių judesiais mokys tobulinti kūno formas.


Už tai, ko pasiekė, ji labiau dėkinga ne šokiams, o sportui. Tik dėl gero fizinio pasirengimo ir ištvermės sako ir laimėjusi projektą: „Aišku, smagu, kad gatvėje mane atpažįsta daugybė žmonių. Nusišypso, užkalbina... Dėmesys tokiame amžiuje, patikėkite, labai malonus. O ko man daugiau reikia? Būna, matau, gatvėje kas nors įsispokso. Nusišypsau: „Ta pati, ta pati..."

Tiesa, ponia Joana prisipažįsta per metus priaugusi beveik dešimt kilogramų: „Vis tie baliukai su gerbėjais, įvairios šventės, Naujieji metai... Aš juk baliauninkė ir saldumynų mėgėja... Taigi viskas grįžta į savo vietas."


„Pristatykite mane kaip pasaulio žmogų", - juokiasi muzikinio šou „Lietuvos dainų dešimtukas. Iššūkis žvaigždėms" nugalėtoja Rita Dapkutė (47). Prieš pusantrų metų kartu su dainininku Mantu Jankavičiumi šį projektą laimėjusi moteris tikina, kad gavo daug neapčiuopiamos naudos: „Įsigijau labai daug gerų draugų. Pasireklamavau. Nors per gyvenimą reklamos būta pačios įvairiausios ir nuo to mane net purto, šįkart ji - labai gera ir maloni." Vertėja dirbanti Rita neslepia, kad pasiūlymas dalyvauti projekte nuskambėjo tinkamu metu. Jau kuris laikas ji jautėsi per daug užsidariusi. Į televiziją ėjo savotiškos psichologinės pagalbos: norėjo vėl išlįsti į viešumą, tapti reikalinga. „Tokie dalykai labai supurto ir priverčia pasitikėti savimi. Dainos tapo impulsu grįžti į gyvenimą. Tuo metu man to labai reikėjo, - prisimena moteris. - Be to, jeigu nebūtų buvę „Dešimtuko", vargu ar kas būtų mane prisiminęs kaip žmogų, tinkamą vesti muzikinę laidą „Superpenketukas". Tačiau aš puikiai žinau savo galimybes. Nesu tokia talentinga, kad vadinčiausi dainininke. Ir nei dainininkės, nei televizijos žvaigždės karjeros toliau nesiekiu."


Kito projekto - „Žvaigždžių duetai 2" nugalėtojas Romas Bubnelis (53) didžiausiu laimėjimu vadina susigrąžintą pasitikėjimą: „Žinote, kaip prastai atlikėjas jaučiasi, kai ilgiau nedainuoja ir net nelipa į sceną... Be to, daug kas tik pasvajotų apie galimybę dainuoti su pačia Aiste Pilvelyte. Po tokių pergalių grįžta pasitikėjimas ir viltis, kad su scena dar neatsisveikinai amžiams. Kai esi per penkiasdešimt perkopęs vyras, pasitikėjimas savimi - labai didelė vertybė."


Prieš pusantrų metų Auksinį mikrofoną laimėjęs vyriškis neslepia: ko gero, nelabai pasinaudojo tuo, ką suteikė pergalė. „Duoti ji gali tik tuo atveju, jeigu tavimi susidomi muzikos prodiuseriai. Arba televizija tave toliau „išsukinėja" kaip perspektyvų atlikėją ar gabų laidų vedėją. O mano atveju - baigėsi projektas, baigėsi reikalai ir su televizija, muzika. Žinoma, aš tebelaukiu pasiūlymų. Nenoriu vėl apsamanoti", - šypsosi vyriškis.


Paklausta, ar pergalė pirmuosiuose „Žvaigždžių duetuose" buvo reikšminga, Renata Voitechovskaja (29), net nesvarsto: „Laimėjau savo gyvenimo žmogų. Ko dar galėčiau trokšti?" Jųdviejų su dainininku Deiviu dainavimas virto abipuse simpatija ir meile. Tiesa, pora bent jau didžiojoje scenoje kartu beveik nebepasirodo, nors tikina su kaupu turinti privačių užsakymų dainuoti. „Su Deiviu koncertuojame įvairiuose renginiuose, šventėse, gimtadieniuose. Man tai turbūt net svarbiau, nei dainuoti kokioje didelėje scenoje ar televizijoje", - svarsto kosmetikos ir parfumerijos parduotuvėje konsultante dirbanti Renata. Ji nesiryžo mesti darbo ir atsidėti tik muzikai: „Suprantu, duetai galėjo būti gera muzikinės karjeros pradžia, bet nežinau, ar noriu, kad dainavimas būtų ne pomėgis, o darbas."


Į senąsias gyvenimas vėžes gana greitai grįžo ir antrojo LTV projekto „Iššūkis žvaigždėms" nugalėtoja Aistė Petkevičiūtė (26). Nauja nebent tai, kad pirmiau turizmo srityje daug metų dirbusi mergina ryžosi keisti darbą ir dabar yra medicinos įranga prekiaujančios įmonės darbuotoja.


Prieš pusmetį jųdviejų su Donatu Montvydu (21) pelnyta pergalė kiek daugiau pakeitė tik pastarojo gyvenimą: vaikinukas toliau skina laurus tarptautiniuose dainų konkursuose, iš Baltarusijoje vykusio festivalio „Slavianskij Bazar" konkurso „Vitebsk 2008" parsivežė pagrindinį prizą. Buvusi scenos partnerė Aistė neslepia atidžiai stebinti, kaip sekasi Donatui. Pati tikina po projekto staiga tapti garsia dainininke nesvajojusi. Norėjo tik išmokti dainuoti ir išbandyti jėgas. Aišku, jeigu iškart po šou būtų sulaukusi įdomių pasiūlymų, muzikos ar televizijos prodiuserių dėmesio, tikrai nebūtų nusigręžusi: „Gal toliau būčiau ką nors veikusi su muzika. Bet kadangi viso to nebuvo, užverčiau lapą ir palikau viską tik kaip gražų prisiminimą, neįkainojamą patirtį."


Dauguma pergalę šventusių pašnekovų pripažino, kad svarbiausia - tinkamu laiku atsidurti reikiamoje vietoje. Tačiau formulės, ką daryti, kad populiarus ir reikalingas išliktum net užgesus prožektorių šviesoms ir išsijungus televizijos kameroms, - kol kas neišrasta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius