Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 01 30 /22:58

„Eurovizijos“ atrankos finale su „The Roop“ kovos Gebrasy, E.Cololo, balsų pristigo Militai ir G.Vageliui

Šeštadienio vakarą transliuotas nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos pusfinalis, kuriame pasirodė Gebrasy, Gabrielius Vagelis, Evita Cololo, Norbertas, Aistė Brokenleg, Voldemars Petersons, Titas ir Benas, Martyna Jezepčikaitė, Milita Daikerytė ir grupė „BE U“. Laidos pabaigoje paaiškėjo, kurie penki iš šių dalyvių už savaitės įvyksiančiame finale dėl kelialapio į Roterdamą susikaus su „The Roop“.
Milita, Gebrasy, Evita Cololo, Gabrielius Vagelis
Milita, Gebrasy, Evita Cololo, Gabrielius Vagelis / J.Stecevičiaus/LRT nuotr.

Šeštadienį per LRT rodytoje nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos pusfinalio laidoje pasirodė dešimt atlikėjų / grupių su šiomis dainomis:

  • Gebrasy – „Where`d You Wanna Go?“
  • Gabrielius Vagelis – „My Guy“
  • Evita Cololo – „Be paslapčių“
  • Norbertas – „Man in Need“
  • Aistė Brokenleg – „Home“
  • Voldemars Petersons – „Wings of Freedom“
  • Titas ir Benas – „No“
  • Martyna Jezepčikaitė – „Thank You Very Much“
  • Milita Daikerytė – „Shadows“
  • Grupė „BE U“ – „Love Yourself“

Susumavus žiūrovų ir komisijos balsus paaiškėjo, kad į vasario 6-ąją įvyksiantį atrankos finalą keliauja Gebrasy, Martyna Jezepčikaitė, Evita Cololo, Voldemars Petersons bei Titas ir Benas.

Žiūrovų balsų lentelė:

1. Gebrasy – 2237

2. Martyna – 1816

3. Titas ir Benas – 943

4. „Be U“ – 858

5. Norbertas – 832

6. Voldemars Petersons – 819

7. Gabrielius Vagelis – 688

8. Milita – 592

9. Evita Cololo – 350

10. Aistė Brokenleg – 208

Komisijos balsų lentelė:

1. Gebrasy – 60

2. Evita Cololo – 45

3. Milita – 42

4. Voldemars Petersons – 38

5. Gabrielius Vagelis – 24

6. Martyna – 20

7. Titas ir Benas – 16

8. Aistė Brokenleg – 16

9. Norbertas – 15

10. „Be U“ – 14

Bendri balai:

1. Gebrasy – 12

2. Martyna – 10

3. Evita Cololo – 8

4. Voldemars Petersons – 7

5. Titas ir Benas – 6

6. Milita – 5

7. Gabrielius Vagelis – 4

8. Norbertas – 3

9. „Be U“ – 2

10. Aistė Brokenleg – 1

Šiųmetę atranką patikėta vesti Ievai Stasiulevičiūtei ir Vytautui Rumšui jaunesniajam, o su komisijos nariais bendrauja Vaidas Baumila. Pusfinalyje dalyvius vertino penki muzikos srities atstovai: Ramūnas Zilnys, Aistė Smilgevičiūtė, Jievaras Jasinskis, Gerūta Griniūtė ir Stanislavas Stavickis-Stano.

Nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos pusfinalio akimirkos – galerijoje:

Šiemet atranka gana trumpa – ją sudaro tik dvi atrankinės laidos, pusfinalis ir finalas. Į finalą keliavo 5 iš 10 pasirodžiusių pusfinalyje. Kas tokie – nulėmė televizijos žiūrovų ir komisijos balsai, kurie buvo skiriami lygiomis dalimis. Finale taip pat varžysis ir grupė „The Roop“, kuriems šiais metais iškart skiriama vieta atrankų finale.

Kurį dalyvį iš šių labiausiai norėjote matyti finale? Išrinkite pusfinalio favoritą:

Neretai sakoma, kad pirmiems žengti į sceną sunkiausia. Tačiau pusfinalio programą su daina „Love Yourself“ pradėjusiai penkių šilutiškių grupei „BE U“ šįkart turėjo būti lengviau – juk ruoštis pasirodymui padėjo aktoriai Toma Vaškevičiūtė bei Gytis Ivanauskas ir, jei tikėti pastarojo žodžiais, per savaitę grupės nariai tapo nebe tokie susikaustę.

Muzikantai neslėpė, kad smagu pasirodyti pusfinalyje – patekimas į jį suteikė papildomos motyvacijos. Už palaikymą jie dėkojo visiems balsavusiems žiūrovams, komisijai, ir, žinoma Šilutei.

J.Stecevičiaus/LRT nuotr./„BE U“
J.Stecevičiaus/LRT nuotr./„BE U“

Antroji pasirodė Aistė Brokenleg su daina „Home“. Merginai anksčiau teko mokytis pantomimos meno ir vaidybos, bet noro veržtis į teatrą ji neturėjo. Užtat teatro studijos suformavo ją, jos kūrybą, o „Eurovizijos“ scena, kaip sakė, yra puiki vieta sudėti moksluose įgytą patirtį.

Laimėti nėra pagrindinis Aistės tikslas – svarbiausia, kad daina būtų išgirsta. Po pasirodymo pusfinalyje atlikėja neslėpė gerų emocijų. Teigė, kad džiaugtųsi, jei patektų ir į finalą, bet prognozuoti baigties nenorėjo, nes daina nėra standartinė „eurovizinė“.

J.Stecevičiaus/LRT nuotr./Aistė Brokenleg
J.Stecevičiaus/LRT nuotr./Aistė Brokenleg

Trečiasis ant pusfinalio scenos žengęs dalyvis – penktą kartą atrankoje laimę bandęs atlikėjas Gabrielius Vagelis, kelialapio į didžiąją „Euroviziją“ šįsyk siekęs su daina „My Guy“. Atlikėjas neslėpė, kad laimėti atranką – jo svajonė nuo vaikystės.

Atrankinėje laidoje Gabrielius sulaukė nemažai dėmesio dėl savo aprangos – daug kam užkliuvo jo dėvėta žvejo kepurė. Šįkart atlikėjas pasirodė be jos ir buvo apsivilkęs nuo galvos iki kojų baltai.

J.Stecevičiaus/LRT nuotr./Gabrielius Vagelis
J.Stecevičiaus/LRT nuotr./Gabrielius Vagelis

Ketvirtoji su kūriniu „Thank You Very Much“ žiūrovų širdis mėgino užkariauti Martyna Jezepčikaitė. Prieš pasirodymą parodytame siužete merginos mama tikino, kad yra didžiausia dukters kritikė.

„Ji kartais supyksta, bet aš sakau, kad galėjo būti ir geriau“, – kalbėjo Martynos mama.

J.Stecevičiaus/LRT nuotr./Martyna Jezepčikaitė
J.Stecevičiaus/LRT nuotr./Martyna Jezepčikaitė

Po Martynos pasirodė projekte „X faktorius“ išgarsėjęs Norbertas. „Labai apsidžiaugiau sužinojęs, kad patekau į kitą etapą, šokinėjau“, – džiaugėsi Norbertas, kurio didžiulė palaikytoja – mama.

Dainą „Man in Need“ sudainavęs atlikėjas teigė, kad šįkart savo pasirodymu yra patenkintas kur kas labiau nei praeitą kartą. „Nusprendžiau atsipalaiduoti, tiesiog dovanoti žiūrovams šventę, nesijaudinti dėl kažkokių natų, o sukurti gerą vaizdą“, – po pasirodymo sakė Norbertas.

J.Stecevičiaus/LRT nuotr./Norbertas
J.Stecevičiaus/LRT nuotr./Norbertas

Šeštoji žiūrovų palaikymo tikėjosi projekto „Lietuvos balsas“ laimėtoja Evita Cololo, šiųmetei „Eurovizijos“ atrankai pasirinkusi lietuvišką dainą „Be paslapčių“.

„Tikrai nuoširdžiai dainuoju, iš vidaus. Noriu, kad žinutė pasiektų žiūrovus“, – sakė atlikėja.

Ji pabrėžė ir begalinę padėką savo gimtiesiems Druskininkams: „Esu tas žmogus, kuris eis už savo miestą, neš Druskininkų vėliavą. Jie visada mane palaikė.“

J.Stecevičiaus/LRT nuotr./Evita Cololo
J.Stecevičiaus/LRT nuotr./Evita Cololo

Po reklaminės pauzės į sceną žengė duetas – Titas ir Benas. „X faktoriuje“ išgarsėję vaikinai palaikymo „Eurovizijos“ atrankoje tikėjosi su daina „No“. Vaikinai tikino, kad žiūrovams šiuo pasirodymu atidavė savo širdis.

Jiedu neslėpė, kad yra laimingi būdami čia – džiaugiasi galėdami vėl dainuoti. Tiesa, atskleidė, kad atrankinėje laidoje ant scenos nesijautė taip drąsiai, kaip dabar – jaudulio tąkart suteikė ir ilgas nebuvimas scenoje, ir debiutas pačioje atrankoje.

J.Stecevičiaus/LRT nuotr./Titas ir Benas
J.Stecevičiaus/LRT nuotr./Titas ir Benas

„Dabar mano metai“, – įsitikinęs kelialapio į Roterdamą su daina „Wings of Freedom“ siekiantis Voldemars Petersons, pusfinalyje pasirodęs aštuntu numeriu. Jau po pasirodymo atrankinėje laidoje iš įvairių televizijos projektų žinomas atlikėjas sulaukė nemažai pagyrų, todėl į dalyvavimą šiame konkurse žiūri itin optimistiškai.

„Jeigu patiko šita daina, palaikykit mus“, – žiūrovus kvietė Voldemars.

J.Stecevičiaus/LRT nuotr./Voldemars Petersons
J.Stecevičiaus/LRT nuotr./Voldemars Petersons

Neseniai į muzikos padangę sugrįžusi ir projektą „X faktorius. Žvaigždės“ pernai laimėjusi Milita Daikerytė nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos pusfinalyje pasirodė priešpaskutinė. „Pabandom iš naujo“ man tikrai bandymas iš naujo“, – sakė Milita, kelialapio į konkursą Roterdame šiemet siekusi su kito atrankos dalyvio Audriaus Petrausko-Gebrasy sukurtu kūriniu „Shadows“.

Kad ir kaip būtų pasibaigusi ši atranka, M.Daikerytė tikino, kad ateityje muzikai savo gyvenime tikrai ras vietos, tereikia geros komandos.

J.Stecevičiaus/LRT nuotr./Milita Daikerytė
J.Stecevičiaus/LRT nuotr./Milita Daikerytė

Paskutinis į atrankos pusfinalio sceną žengė ir pats kitiems dainas kuriantis Gebrasy su kūriniu „Where'd You Wanna Go?“, pernai buvęs Monique „eurovizinės“ dainos pritariančiuoju vokalistu. Šiemet antroje atrankinėje laidoje jo pasirodymą aukščiausiais balais įvertino tiek komisija, tiek žiūrovai.

„Nuostabus jausmas po šitiek bandymų sulaukti palaikymo, įrodyti, kad galiu“, – džiaugėsi kompozitorius ir atlikėjas.

Jis teigė į savo muziką įdedantis visą širdį. „Tikiuosi, kad tai pajusite“, – vylėsi Gebrasy.

J.Stecevičiaus/LRT nuotr./Gebrasy
J.Stecevičiaus/LRT nuotr./Gebrasy

Pasirodžius visiems dalyviams atėjo metas pasisakyti ir komisijai. Ramūnas Zilnys išskyrė keturis dalyvius, kuriuos tikrai norėtų matyti finale.

Labiausiai jam įsiminė Gebrasy daina, už pasitikėjimą savimi gyrė Militą. Ramūnui taip pat patiko Evitos pasirodymas – kūrinio nuotaika ir gražus atlikėjos balsas. Į finalą R.Zilnys deleguotų ir V.Petersons dainą – ši komisijos narį privertė šypsotis ir priminė „Brėmeno muzikantus“.

Ramūnas taip pat paminėjo Aistės Brokenleg pasirodymą: „Toje atmosferoje, keistume yra kažkas žavingo.“

R.Zilnys pridūrė, kad prikibti beveik prie nieko neturi, tik Tito ir Beno vietoje keistų dainos pavadinimą. „Netikiu, kad su daina pavadinimu „No“ galima laimėti „Euroviziją“, – sakė jis.

J.Stecevičiaus/LRT nuotr./Ramūnas Zilnys
J.Stecevičiaus/LRT nuotr./Ramūnas Zilnys

Gerūta Griniutė teigė, kad „taip“ pasakytų trims dalyviams. E.Colo ji sakė šįsyk pamačiusi visai kitomis akimis – komisijos narei patiko stilinga jos daina, sutvirtėjęs balsas, žvilgsnis. Gerūta gyrė ir Gebrasy kūrinį – sakė norėjusi, kad šis nesibaigtų.

G.Griniūtė atskleidė, kad į finalą deleguotų ir Aistę Brokenleg. Prisipažino šįsyk apie ją taip pat pakeitusi nuomonę – atrankinės laidos metu manė, kad daina labiau tiktų alternatyviai „Eurovizijai“, o dabar ji paliko daug didesnį įspūdį.

J.Stecevičiaus/LRT nuotr./Gerūta Griniūtė
J.Stecevičiaus/LRT nuotr./Gerūta Griniūtė

„Gabrielius, manau, patiko daugeliui merginų, bet mano trejetuke jo dainos nėra“, – prisipažino Stano.

Kaip labiausiai nusipelniusią pirmos vietos jis įvardijo Gebrasy dainą. „Tai yra nerealus hitas“, – pagyrų kūriniui negailėjo komisijos narys.

Stano įsiminė ir E.Cololo pasirodymas: „Maksimaliai organiškai atrodanti moteris. Taip malonu žiūrėti, klausytis. Jei pas kitus kažkur išlenda vokaliniai netikslumai, tai Evita dainuoja tobulai.“

Kaip vertą finalo jis paminėjo ir Voldemars Petersons pasirodymą – pasak Stano, pagal šią dainą jam tiesiog norisi trypti. Tiesa, kiek suabejojo, kaip ji skambėtų didžiosios „Eurovizijos“ kontekste.

J.Stecevičiaus/LRT nuotr./Stanislavas Stavickis-Stano
J.Stecevičiaus/LRT nuotr./Stanislavas Stavickis-Stano

Jievarui Jasinskiui taip pat labiausiai įstrigo Gebrasy. Komisijos narys atlikėją gyrė ne tik už dainą, bet ir už gebėjimą puikiai valdyti balsą.

Už stiprų vokalą komplimentų J.Jasinskis pažėrė Militai, jį labai pradžiugino ir Evita. „Tai kažkas tokio naujo“, – apie E.Cololo pasirodymą sakė jis.

J.Stecevičiaus/LRT nuotr./Jievaras Jasinskis
J.Stecevičiaus/LRT nuotr./Jievaras Jasinskis

Aistė Smilgevičiūtė džiaugėsi Militos pasirodymu. „Jis sustiprėjo, atėjo šokėjos, o kas labiausiai patiko – paskutinėje dainos dalyje Milita visu kūnu atsipalaidavo, parodė širdį ir sušildė kūrinį.“

Aistę įtikino ir Gebrasy dainos atlikimas, o Voldemars Petersons daina, jos manymu, sėkmingai gyvuos ir po „Eurovizijos“ atrankos.

Kaip ir kiti komisijos nariai, A.Smilgevičiūtė paminėjo ir Evitą: „Mane sužavėjo, kad ji ramiai, stabiliai balsu pasakoja savo istoriją. Sudarė labai ramios, stabilios, organiškos nuotaikos įspūdį.“

J.Stecevičiaus/LRT nuotr./Aistė Smilgevičiūtė
J.Stecevičiaus/LRT nuotr./Aistė Smilgevičiūtė

Kas atstovaus Lietuvai „Eurovizijoje“, vyksiančioje gegužės 18–22 dienomis Roterdame (Nyderlanduose), paaiškės vasario 6 dieną nacionalinės atrankos finalo metu. Šiais metais, atsižvelgiant į dinamišką pandemijos situaciją, yra numatyti net keli „Eurovizijos“ scenarijai.

Dėl pandemijos taip pat ir nacionalinės atrankos „Pabandom iš naujo!“ vyksta laikantis saugumo reikalavimų: filmavimai vyksta be žiūrovų, ribojami dalyvių susitikimai, komisija filmuojama atskiroje studijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius