-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

10-metį švenčianti grupė „el Fuego“ dalyvaus „Eurovizijos“ atrankoje

Vaikinų grupė „el Fuego“ – analogų Lietuvoje neturintis vaikinų pop-klasikos projektas.  Visi grupės nariai –  Jonas Sakalauskas, Rokas Spalinskas ir Paulius Bagdanavičius žmonėms žinomi ne tik kaip grupės „el Fuego“ nariai, bet ir iš populiarių operų, operečių ar miuziklų. 
Grupė „el Fuego“
Grupė „el Fuego“ / „Fotogenijų“ nuotr.

Na, o šie metai vaikinams, kaip grupei, yra išties išskirtiniai – grupė švenčia 10-ties metų jubiliejų. Ta proga jie ruošiasi išleisti ne tik naują muzikinį albumą, surengti koncertinį turą per Lietuvą, bet ir metė sau dar vieną rimtą iššūkį – dalyvaus „Eurovizijos“ atrankoje.

Kūrinys „Į pasaulio kraštą“, su kuriuo grupė žengs į „Eurovizijos“ atrankų sceną, tai Pauliaus Bagdanavičiaus autorinis kūrinys.

„Rašydamas dainas, meilės tema, niekad nepagalvodavau apie savo gyvenimą ir kokį turiu šalia žmogų, tad nusprendžiau parašyt dainą dedikuojant žmonai ir net pats nepajaučiau kaip kurdamas uždainavau „nors į pasaulio kraštą su tavim“. Nuo to ir prasidėjo dainos atsiradimo istorija. Tiesa, prie dainos teksto rankas pridėjo ir žinomas kompozitorius, dainų autorius – A.Kairys. Tai nėra vien mano nuopelnas“ – kalbėjo grupės narys Paulius.

Luko Balandžio / 15min nuotr./„El Fuego“
Luko Balandžio / 15min nuotr./„El Fuego“

Tiesa, „Eurovizijoje“ daina „Į pasaulio kraštą“ skambės kiek kitaip.

„Visų pirma, kūrinį atliksime anglų kalba. Labai mylime savo tautą ir lietuvišką kalbą, tačiau „Eurovizija“ – toks konkursas kur norisi, jog visi suprastų apie ką dainuojame, todėl nusprendėme dainuoti angliškai.“ – sakė Jonas.

„Beto, keisis dainos aranžuotė. Daina bus artimesnė pop-roko stiliui, skambės daugiau elektrinių gitarų. „Eurovizijai“, manau, reikia ritminės pulsacijos todėl šis variantas būtų truputį per ramus.“ – tęsė Paulius.

Luko Balandžio / 15min nuotr./„El Fuego“
Luko Balandžio / 15min nuotr./„El Fuego“

Grupė „el Fuego“ Eurovizijos atrankų scenoje pasirodo jau nebe pirmą kartą. Tad Paulius Bagdanavičius ir Jonas Sakalauskas Eurovizijos scenoje patirties jau turi. Na, o Rokas Spalinskas prie grupės prisijungė tik prieš dvejus metus. Tad paklausus Roko kas jį labiausiai gasdina galvojant apie „Euroviziją“ – vaikinas atsakė, kad jaučia tik paprasčiausią žmogišką baimę – susirgti dieną prieš pasirodymą.

Apskritai, paklausus vaikinų, kas jų nuomone lemia pergalę tiek Eurovizojos atrankose tiek pačiame konkurse, jų nuomonė buvo vieninga: Nei nugalėtojo formulės, nei standartų „Eurovizija“ neturi. Tiesiog reikia atsidurti tinkamoje vietoje, tinkamu metu bei tikėti tuo ką darai. Būtent pasitikėjimas savimi, kolegomis, dainos išjautimas – tai ir yra komponentai, kurie begalo svarbūs siekiant pergalės „Eurovizijoje“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius