Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

15min pradeda rodyti laidą „Kas gero „Eurovizijoje“: svečiuose – būrys įžymybių

15min portale startuoja nauja muzikinė laida „Kas gero „Eurovizijoje“. Joje – garsiausių Lietuvos muzikos atstovų reakcijos į šių metų dainų konkurso kūrinius, jau visai netrukus skambėsiančius Italijoje, Turine.

„Kas gero „Eurovizijoje“ laida padės geriau susipažinti su šių metų dainų konkurse skambėsiančiomis dainomis. Šiemet „Eurovizija“ vyks Italijoje esančiame Turino mieste, gegužės 10-14 dienomis.

15min studijoje laidos metu pašnekovus kviesime pažaisti ir paspėlioti, kam šiemet nusišypsos sėkmė. Suskambus kurios nors šalies eurovizinei dainai, studijos svečią kviesime reaguoti ir spausti raudoną arba žalią mygtuką.

Raudonas mygtukas reikš, kad pašnekovui skambantis kūrinys nepatinka, o žalias atvirkščiai – kad patinka. Savo sprendimą prašysime pakomentuoti, o laidos pabaigoje – įvardyti, ar tądien suskambo, jų manymu, šių metų laimėtojo daina.

Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Kas gero „Eurovizijoje“
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Kas gero „Eurovizijoje“

„Kas gero „Eurovizijoje“ žada dalyvauti gerai žinomi Lietuvos vardai. Tarp jų – Deivydas Zvonkus ir Stano, Indrė Stonkuvienė, Raminta Naujanytė-Bjelle, Arnoldas Lukošius, Gebrasy, Gytis Ivanauskas bei ne kartą laimę nacionalinėje „Eurovizijos“ atrankoje bandžiusi grupė „Saulės kliošas“.

Pirmąją laidą stebėkite jau šį ketvirtadienį 18 val. Studijoje svečiuosis visiems gerai žinoma atlikėja Bjelle, kuriai pasirinkimai tiesiog „plėšys širdį“, o emocijų tikrai netrūks!

VIDEO: Laidos anonsas. Kas gero „Eurovizijoje“ – atsako atlikėja Bjelle

Primename, kad Lietuvai šių metų konkurse atstovaus atlikėja Monika Liu su daina „Sentimentai“. Kaip neseniai paaiškėjo, pirmame pusfinalyje dainuosianti Lietuvos atstovė į sceną žengs trečia.

Tuo metu didžiojo finalo eiliškumą prodiuseriai nustatys gegužės 13 d., penktadienį, anksti ryte, po antrojo pusfinalio. Italija, kaip šeimininkė, jau buvo išrinkta atsitiktine tvarka ir gegužės 14 d., šeštadienį, pasirodys devinta.

Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Kas gero „Eurovizijoje“
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Kas gero „Eurovizijoje“

„Eurovizija“ yra vienas ilgiausiai transliuojamų projektų. Pirmą kartą dienos šviesą jis išvydo 1956 metų gegužės 24-ąją Lugane, Šveicarijoje. Lietuva „Eurovizijoje“ dalyvauja nuo 1994 m.

Mūsų šaliai konkurse jau atstovavo Ovidijus Vyšniauskas, Aistė Smilgevičiūtė, „Skamp“, Aivaras Stepukonis, Linas and Simona, „Laura & The Lovers“, „LT United“, „4Fun“, Jeronimas Milius, Sasha Son, „InCulto“, Evelina Sašenko, Donny Montell, Andrius Pojavis, Vilija, Monika Linkytė & Vaidas Baumila, „Fusedmarc“, Ieva Zasimauskaitė, Jurijus Veklenko, „The Roop“.

Per 28-erius dalyvavimo „Eurovizijoje“ metus galime pasigirti iki šiol aukščiausiu Lietuvos pasiekimu – šeštąja vieta. 2006-aisiais ją laimėti pavyko grupei „LT United“ su daina „We Are The Winners“.

Prie šio rekordo labiausiai priartėjome pernai, kai geltoną bangą per Europą nešusi grupė „The Roop“ su daina „Discoteque“ finale užėmė 8-ąją vietą.

Kiek anksčiau, 2016-aisiais, atlikėjas Donny Montell su kūriniu „I`ve Been Waiting For This Night“ finale užėmė 9-ąją vietą, o 2001-aisiais grupė „Skamp“ su daina „You Got Style“ liko trylikti.

Kol kas tai yra aukščiausi šalies pasiekimai. Kas laukia šiemet, sužinosime jau už mažiau nei mėnesio. O kad laukti būtų smagiau, įsijunkite „Kas gero „Eurovizijoje?“!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius