-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 05 18 /2013 05 19

„Eurovizijos 2013“ nugalėtoja – favoritė Danija, Andrius Pojavis finale liko 22-as

Šeštadienio vakarą LRT televizija tiesiogiai transliavo „Eurovizijos 2013“ finalą, kuriame pasirodė 26 šalių atstovai. Koncerto pabaigoje paaiškėjo, kas tapo šių metų konkurso nugalėtoju. Pergalę iškovojo Danijos atstovė antra vieta teko Azerbaidžanui, trečia – Ukrainai. Andrius Pojavis finale liko 22-as, daugiausia balsų jam skyrė Italija. TOP 10 po finalo atrodė taip: 1. Danija, 2. Azerbaidžanas (šiai šaliai Lietuva skyrė 12 balų), 3. Ukraina, 4. Norvegija, 5. Rusija, 6. Graikija, 7. Italija, 8. Malta, 9. Nyderlandai, 10. Vengrija.
Lietuvos atstovas Andrius Pojavis
Lietuvos atstovas Andrius Pojavis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Visą finalo dalyvių sąrašą ir jiems skirtus balsus rasite čia.

Konkurso finale pasirodė 26 šalių atstovai. Dešimt iš jų – pirmojo „Eurovizijos 2013“ pusfinalio nugalėtojai: Estija, Moldova, Baltarusija, Airija, Danija, Rusija, Belgija, Ukraina ir Nyderlandai bei Lietuvos atstovas – Andrius Pojavis.

Kiti dešimt dalyvių buvo deleguoti iš antrojo pusfinalio. Tai Rumunijos, Gruzijos, Azerbaidžano, Norvegijos, Vengrijos, Islandijos, Armėnijos, Suomijos, Maltos ir Graikijos atstovai.

Finale taip pat dainavo į finalą be konkurso deleguoti dalyviai: Švedijos, Didžiosios Britanijos, Vokietijos, Italijos, Prancūzijos, Ispanijos atstovai.

Lietuvos atstovas Andrius Pojavis finale dainavo antruoju numeriu.

Konkurso finalą pradėjo Prancūzija. Jai atstovauja Amandine Bourgeois, atliekantis kūrinį „L'enfer Et Moi”. Tai – iki pat šaknų prancūziškas pasirodymas: paprastas, koketiškas. Jokių specialiųjų efektų dainininkei neprireikė – ji publiką pakerėjo savo šarmu.

Antru numeriu finale pasirodė Lietuvos atstovas Andrius Pojavis su daina „Something“. Lietuvio pasirodymas praėjo sklandžiai, be klaidų – Andrius scenoje buvo užtikrintas ir drąsus.

Moldovos atstovė Aliona Moon atliko kūrinį „O Mie“. Mergina pademonstravo įspūdingą išvaizdą – pasipuošė ilga akį traukiančia suknele, ekstravagantiška šukuosena. Moldovos atstovė užtraukė dar vieną lyrišką kūrinį – jau septintą lėtą, ramų kūrinį šiame pusfinalyje.

Ketvirtuoju numeriu uždainavo Suomijos atstovė Krista Siegfirds – atliko kūrinį „Marry Me“. Ši daina primena amerikiečių atlikėjos Katy Perry stilių, yra itin eurovizinis kūrinys. Scenoje dainininkė pasirodė vilkėdama pompastišką vestuvinę suknelę, jai talkino šokėjai ir pritariančiosios vokalistės. Pasirodymas baigėsi netikėtai – bučiniu su pritariančiąja vokaliste.

Suomijos atstovė Krista Siegfird
Suomijos atstovė Krista Siegfird

Ispanija Europai parodė grupės „ESDM” pasirodymą. Šie atliko kūrinį „Contigo Hasta El Final”. Paprasta daina gimtąja kalba, kuklus, tačiau nuotaikingas pasirodymas – taip būtų galima apibūdinti iškart į finalą deleguotų muzikantų šou.

Šeštas finalo dalyvis – belgas Roberto Bellarosa, atlikęs kūrinį „Love Kills“. Ši daina taip pat skamba šokių muzikos stiliumi, yra šiuolaikinė ir analogiška populiariems Europos ir pasaulio hitams.

Scenoje pasirodė „pusbroliai“ estai. Šaliai atstovaujanti dainininkė Brigit uždainavo gimtąja estų kalba. „Et Uus Saaks Alguse“ – taip vadinasi lėtas, lyriškas estės kūrinys. Scenoje ji pasirodė vilkėdama ilgą, žemę siekiančią suknelę, dovanojo statišką, ramų, bet profesionalų pasirodymą.

Pasirodė Baltarusijos atstovė Alyona Lanskaja, atlikusi dainą „Solayoh“. Labai ritmingas, labai slaviškas, labai trankus ir labai įsimenantis kūrinys – taip trumpai galima apibūdinti dainą. Į sceną dainininkė atsivedė du šokėjus, tris pritariančiuosius vokalistus ir milžinišką disko kamuolį – šis sukosi viso pasirodymo metu.

„Tommorow“ – taip vadinasi Maltai atstovaujančio Gianluca Bezzina daina. Rami, tačiau nuotaikinga ir paprasta daina primena kanadiečio Michael Buble stilių. Scenoje muzikantai pasirodė su instrumentais, dovanojo šilumą ir jaukumą gerbėjams.

Maltos atstovas Gianluza
Maltos atstovas Gianluza

Pasirodė Rusijos atstovė Dina Garipova, užtraukusi kūrinį „What If“. Prieš išvykdama į „Eurovizijos“ konkursą moteris viešėjo ir Lietuvoje – savo pasirodymą dovanojo LRT projekto „Auksinis Balsas“ žiūrovams. Rusijos į konkursą išsiųstas kūrinys – lyriškas, žodžiai – įprasti „Eurovizijai“: dainuojama apie susivienijimą, prieš karą, smurtą, už taiką. Parinkta įspūdinga scenografija – dainininkę scenoje supo burbulus primenantys šviestuvai.

Vokietijos atstovė Cascada atliko kūrinį „Glorious". Šokių muzikos gerbėjai Lietuvoje šį kūrinį žino jau labai seniai – jį šalyje groja šokių muzikos radijo stotys. Pasirodymui pasiruošta iš peties – dainininkė stovėjo ant milžiniškų laiptų, specialiai jai pastatytų, atrodė energinga ir žavi.

Konkurse uždainavo Armėnijos atstovai – grupė „Dorians“, kuri atliko kūrinį „Lonely Planet“. Kolektyvas išsiskyrė pasirinktu muzikos stiliumi – skambėjo lengvo, tačiau kokybiško roko kūrinys. Pasirūpino specialiaisiais efektais – pradžioje dūmais, vėliau ugnimi ir fejerverkais.

Ispanijos atstovai ESDM
Ispanijos atstovai ESDM

Nyderlandų atstovė Anouk atliko kūrinį „Birds“. Kūrinys itin lyriškas, minorinis. Scenoje dainininkei talkino trys pritariantieji vokalistai, pati mergina pasirodymo metu išliko statiška: stovėjo priekyje scenos stengdamasi nejudėti.

Pasirodė Rumunija su daina „It’s my life“ – ją atlieka atlikėjas Cezar. Įdomu tai, kad slaviško skambesio turintį kūrinį, atitinkantį visus konkurso standartus, vokalistas atlieka operiniu balsu. Scenoje jam talkina šokėjai, pats vyras pasirodė it tikras Liuciferis: vilkėjo įspūdingą kostiumą, buvo palipęs ant pakylos.

Scenoje uždainavo didžiausia šių metų konkurso žvaigždė – britė Bonnie Tyler, atlikusi dainą „Believe in me". Pasirodymas, kurį Europai dovanojo Bonnie, itin paprastas – ji viso labo dainuoja, šou nekuria. Tiesa, pasirodo su gyvo garso grupe.

Moldovos atstovė Aliona Moon
Moldovos atstovė Aliona Moon

Metas ir konkurso organizatorės – Švedijos – atstovui. Robin Stjernberg, laikomas vienu konkurso lyderių, atliko dainą „You”. Kūrinys šokių muzikos stiliaus, pasirodymas ryškus. Švedijos atstovas – taip pat vienas konkurso favoritų: dalis gerbėjų mano, kad Švedija gali dar kartą laimėti konkursą.

Į sceną žengė Vengrijos atstovai – grupė „ByeAlex“. Kolektyvas atliko gimtąja kalba parašytą dainą „Kedvesem“. Tai ramus, šiltas ir paprastas kūrinys, suteikęs konkursui jaukumo.  Pasirodymas šiek tiek priminė Lietuvos nacionalinėje atrankoje dainavusius Gabrielių Vagelį su Ieva Zasimauskaite.

Konkurso favorite laikoma danė Emmelie De Forest atliko dainą „Only Teardrops“. Tiek Lietuvoje, tiek Europoje ši dainininkė lažybų bendrovių įvardinta kaip potenciali nugalėtoja. Pati daina – perdėm neišsiskirianti, taip pat šokių muzikos stiliaus, su skandinaviškais elementais. Mergina scenoje pasirodė vilkėdama šviesią suknelę, basa, jai talkino trys pritariantieji vokalistai ir du būgnus mušę vaikinai. Nepagailėta specialių efektų – pasirodymo metu iššovė konfeti, leistos ugnies žiežirbos.

Islandijos atstovas Eyþoras Ingi Gunnlaugssonas
Islandijos atstovas Eyþoras Ingi Gunnlaugssonas

Islandijai atstovaujantis Eyþór Ingi Gunnlaugsson atliko dainą „Eg A Lif“, dainavo gimtąja kalba. Daina lyriška, rami. Scenoje vyras pasirodė vienui vienas, gerbėjus pakerėjo paprastumu. Tik dainos pabaigoje į sceną žengė keturi pritariantieji vokalistai.

Eilė pasirodyti atėjo pernai „Euroviziją“ rengusiam Azerbaidžanui. Konkursą ši šalis itin mėgsta, tad kasmet į savo atstovus investuoja milžiniškus pinigus. Šįkart šalies garbę gina Faridas Mammadovas, atlikęs kūrinį „Hold me“. Vaikinas prieš konkursą viešėjo Lietuvoje – pasirodė TV3 projekto „Chorų karai“ transliacijoje. Pasirodymo būta emocionalaus – dainininkas jausmingai dainavo apie meilę. Parinko įspūdingą scenografiją: stovėjo ant stiklinio akvariumo, kuriame šoko akrobatas. Vėliau į sceną žengė įspūdinga suknele pasipuošusi gražuolė – jos rūbas užklojo didžiąją scenos dalį.

Graikijos atstovai Koza Mostra ir Agathon Iakovidis į „Euroviziją“ atgabeno konkursą pašiepiantį kūrinį – ne apie meilę, taiką ir grožį dainavo, bet apie alkoholį. „Alcohol is free“ – taip vadinasi dueto kūrinys. Balkaniški motyvai, gera nuotaika ir šiek tiek sarkazmo – toks buvo Graikijos pasirodymas. Scenoje jie pasirodė su skirtingais muzikos instrumentais.

Rusijos atstovė Dina Garipova
Rusijos atstovė Dina Garipova

Zlata Ognevich „Eurovizijoje“ atstovauja Ukrainai. Išvaizdi slaviškų bruožų mergina atliko dainą „Gravity“. Pasirodymo metu ji atskleidė savo vokalines galimybes, pasirodė itin teatrališkai: į sceną ją atnešė vikingą primenantis personažas, pati vaidino ant uolos įkalintą gražuolę.

Scenoje – Italijos atstovas. Savo šalyje Marco – milžiniška žvaigždė. Ne ką mažesnė ir Malmėje. Scenoje vaikinas pasirodė vienui vienas, tačiau pavergė visų širdis.

Margaret Berger iš Norvegijos atliko dainą „I Feed You My Love“. Balsu ir išvaizda britę Ellie Goulding šiek tiek primenanti dainininkė taip pat laikoma rimta varžove konkurse. Pati daina – skambi, griežta. Scenoje mergina pasirodė it ledo karalienė – vilkėjo baltą žemę siekiančią suknelę.

Nyderlandų atstovė Anouk
Nyderlandų atstovė Anouk

Scenoje pasirodė gruzinai Nodi Tatishvili ir Sophie Gelovani. Duetas atliko kūrinį „Waterfall“. Lyriškas kūrinys šiek tiek primena Azerbaidžano atstovų, laimėjusių konkursą, Elle ir Nikki pasirodymą, tačiau yra gerokai mažiau saldus. Vėlei su daugybe efektų: dūmais, konfeti, žiežirbomis.

Airijai atstovaujantis Ryanas Dolanas atliko dainą „Only Love Survives“. Ritminga ir sudominanti ji nuo pirmų sekundžių, tačiau ilgainiui paaiškėja, jog, kaip ir Slovėnijos atstovės daina, yra analogiška nūdienos hitams. Kūrinys taip pat primena David Guetta, taip pat Chris Brown kūrybą, yra šokių muzikos stiliaus. Vokalistas pasirodė su pagalbininkais – būgnininku ir šokėjais.

Balsavimas

Po visų 26 šalių pasirodymų paskelbtas televizijos žiūrovų balsavimas. Jam skirta 15 minučių. Balsuoti gali visų Europos šalių gyventojai, draudžiama balsuoti už savo šalies atstovą. Kol žiūrovai balsuoja, Malmės arenoje pasirodo praėjusių metų konkurso nugalėtoja Loreen – čia ji atlieka naują savo kūrinį bei pergalę Švedijai išplėšusią „Euphoria".

Paskelbus balsavimo pabaigą 39 šalys atskirai skelbė, kuriam atstovui kiek balsų skyrė. Savo 12 taškų Lietuva atidavė Azerbaidžanui.

Lietuvai savo taškus skyrė šios Europos valstybės:

Ukraina – 1

Azerbaidžanas – 3

Italija – 6

Baltarusija – 5

Airija – 1

Gruzija – 1

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius