Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 05 14 /22:17

Andrius Pojavis pasiekė tikslą: jis dainuos „Eurovizijos 2013“ finale!

Antradienio vakarą pirmajame „Eurovizijos 2013“ dainų konkurso pusfinalyje pasirodė ir Lietuvos atstovas Andrius Pojavis. Koncerto pabaigoje paaiškėjo, kad A.Pojavis pateko į finalą. Jame taip pat pasirodys Estija, Moldova, Baltarusija, Airija, Danija, Rusija, Belgija, Ukraina ir Nyderlandai.
Lietuvos atstovas Andrius Pojavis
Lietuvos atstovas Andrius Pojavis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pirmame „Eurovizijos“ pusfinalyje pasirodė 16-os šalių atstovai, dešimt iš jų pateko į šeštadienį vyksiantį finalą. Andrius Pojavis, atliekantis kūrinį „Something“, pusfinalyje pasirodė dešimtu numeriu.

Stebėti šį pusfinalį tiesiogiai galite paspaudę čia.

Pirmadienį vykusios generalinės repeticijos metu už dalyvius balsavo komisijos nariai, kurių duoti balai nulėmė pusę verdikto, kas pateks į finalą. Kitą pusę lėmė balsuojantys televizijos žiūrovai – balsavimas pradėtas po visų dalyvių pasirodymo, jis truko 15 minučių.

Pirmąjį pusfinalį pradėjo Austrijos atstovė Natalia Kelly, atlikusi dainą „Shine“. Ritmingas, šiuolaikiškas kūrinys įsimenančia melodija – taip galima apibūdinti austrės dainą. Scenoje mergina pasirodė su keturiais pritariančiaisiais vokalistais, scenografijai parinko akį traukiančias šviesų instaliacijas.

Estė Brigit
Estė Brigit

Antrieji scenoje pasirodė „pusbroliai“ estai. Šaliai atstovaujanti dainininkė Brigit uždainavo gimtąja estų kalba. „Et Uus Saaks Alguse“ – taip vadinasi lėtas, lyriškas estės kūrinys. Scenoje ji pasirodė vilkėdama ilgą, žemę siekiančią suknelę, dovanojo statišką, ramų, bet profesionalų pasirodymą. Jos pasirodymo dalis transliuota nespalvotai.

Scenoje pasirodžiusi slovėnė Hannah uždainavo kūrinį „Straight Into Love“. Šiuolaikinės šokių muzikos gerbėjų ji per daug nenustebino – daina labai panaši į tas, kurios šiuo metu sukasi Europos radijų topų viršūnėse: yra tranki, ritminga ir apie meilę, primena Davido Guetta kūrinius. Merginai talkino trys šokėjai, scenoje jie atliko akrobatinių triukų.

Kroatijai šįmet atstovauja „Klapa s mora“, grupė atliko neįprastą „Eurovizijai“ kūrinį pavadinimu „Mižerja“, dainavo gimtąja kalba. Savo stiliumi ir pačiu kūriniu grupė šiek tiek primena lietuvių kolektyva „El Fuego“ – šis dalyvavo nacionalinėje atrankoje, tačiau liko nieko nepešę.

Slovėnė Hannah
Slovėnė Hannah

Konkurso favorite laikoma danė Emmelie De Forest pasirodė penktoji, atliko dainą „Only Teardrops“. Tiek Lietuvoje, tiek Europoje ši dainininkė lažybų bendrovių įvardinta kaip potenciali nugalėtoja. Pati daina – perdėm neišsiskirianti, taip pat šokių muzikos stiliaus, su skandinaviškais elementais. Mergina scenoje pasirodė vilkėdama šviesią suknelę, basa, jai talkino trys pritariantieji vokalistai ir du būgnus mušę vaikinai. Nepagailėta specialių efektų – pasirodymo metu iššovė konfeti, leistos ugnies žiežirbos.

Šeštoji pasirodė Rusijos atstovė Dina Garipova, užtraukusi kūrinį „What If“. Prieš išvykdama į „Eurovizijos“ konkursą moteris viešėjo ir Lietuvoje – savo pasirodymą dovanojo LRT projekto „Auksinis balsas“ žiūrovams. Rusijos į konkursą išsiųstas kūrinys – lyriškas, žodžiai – įprasti „Eurovizijai“: dainuojama apie susivienijimą, prieš karą, smurtą, už taiką. Parinkta įspūdinga scenografija – dainininkę scenoje supo burbulus primenantys šviestuvai.

Zlata Ognevich „Eurovizijoje“ atstovauja Ukrainai. Išvaizdi slaviškų bruožų mergina atliko dainą „Gravity“. Pasirodymo metu ji atskleidė savo vokalines galimybes, pasirodė itin teatrališkai: į sceną ją atnešė milžiną primenantis personažas, pati vaidino ant uolos įkalintą gražuolę. Ši mergina laikoma viena gražiausių dainininkių visoje „Eurovizijoje 2013“.

Rusijos atstovė Dina Garipova
Rusijos atstovė Dina Garipova

Nyderlandų atstovė Anouk atliko kūrinį „Birds“. Kūrinys itin lyriškas, minorinis. Scenoje dainininkei talkino trys pritariantieji vokalistai, pati mergina pasirodymo metu išliko statiška: stovėjo priekyje scenos stengdamasi nejudėti.

Prieš pat A.Pojavio pasirodymą scenoje žiūrovams dainuoja devintuoju numeriu pasirodantys Juodkalnijos atstovai – grupė „Who See“. Jų atiekamas kūrinys „Igranka“, atliekamas gimtąja kalba, smarkiai krenta iš iki šiol girdėto konteksto – tai hip hopo ir roko muzikos mišinys. Kūrinys skamba piktai ir agresyviai. Grupė nevengė išsidirbinėti – pasirodė vilkėdami neva kosmonautų kostiumus.

Scenoje pasirodė Lietuvai atstovaujantis Andrius Pojavis, čia jis atliko paties parašytą kūrinį „Something“. Vyro pasirodymas apsiėjo be klaidų ir pavyko puikiai – sudainavo tvarkingai, scenoje jautėsi itin laisvai. Jokių specialių efektų pasirodymo metu nebuvo, gerbėjus A.Pojavis mėgino papirkti kuklumu.

Denmark s Emmelie de Forest
Denmark s Emmelie de Forest

Lietuviai gali lengviau atsikvėpti – scenoje vėl stovi užsieniečiai. Po A.Pojavio pasirodė Baltarusijos atstovė Alyona Lanskaja, atlikusi dainą „Solayoh“. Labai ritmingas, labai slaviškas, labai trankus ir labai įsimenantis kūrinys – taip trumpai galima apibūdinti dainą. Į sceną dainininkė atsivedė du šokėjus, tris pritariančiuosius vokalistus ir milžinišką disko kamuolį – šis sukosi viso pasirodymo metu.

Moldovos atstovė Aliona Moon atliko kūrinį „O Mie“. Mergina pademonstravo įspūdingą išvaizdą – pasipuošė ilga akį traukiančia suknele, ekstravagantiška šukuosena. Maldovos atstovė užtraukė dar vieną lyrišką kūrinį – jau septintą lėtą, ramų kūrinį šiame pusfinalyje.

Airijai atstovaujantis Ryanas Dolanas atliko dainą „Only Love Survives“. Ritminga ir sudominanti ji nuo pirmų sekundžių, tačiau ilgainiui paaiškėja, jog, kaip ir Slovėnijos atstovės daina, yra analogiška nūdienos hitams. Kūrinys taip pat primena Davido Guetta, taip pat Chriso Browno kūrybą, yra šokių muzikos stiliaus. Vokalistas pasirodė su pagalbininkais – būgnininku ir šokėjais.

Kroatijos atstovai Mižerja
Kroatijos atstovai „Mižerja“

Keturioliktu numeriu pasirodo Kipro atstovė Despina Olympiou su daina „An Me Thimase“. Dar vienas gimtąja kalba skambantis kūrinys, aštunta lyriška daina iš keturiolikos nuskambėjusių pirmame pusfinalyje.

Prieš paskutinis pirmojo pusfinalio dalyvis – belgas Roberto Bellarosa, atlikęs kūrinį „Love Kills“. Ši daina taip pat skamba šokių muzikos stiliumi, yra šiuolaikinė ir analogiška populiariems Europos ir pasaulio hitams.

Paskutinė šalis pirmojo pusfinalio „Eurovizijos“ scenoje – Serbija. Jai atstovauja merginų grupė „Moje 3“, atlikusi kūrinį „Ljubav je svuda“. Kūrinys taip pat skamba gimtąja kalba ir taip pat yra šokių muzikos stiliaus. Merginos publiką pakerėti mėgino ne tik balsais, bet ir išvaizda, taip pat – seksualiais judesiais scenoje, provokuojančia apranga.

Belgas Roberto Bellarosa
Belgas Roberto Bellarosa

Pasirodžius visiems 16-ai pirmojo pusfinalio „Eurovizijos 2013“ dalyvių skelbtas žiūrovų balsavimas. Tam skirta 15 minučių. Susumavus žiūrovų ir komisijos balsus paaiškėjo, kurie dešimt dalyvių pateko į konkurso finalą. „Eurovizija 2013“ finalas bus rengiamas šeštadienį, gegužės 18 dieną. Televizijos žiūrovams neleidžiama balsuoti už savo šalies atstovą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius