Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Arnoldas Lukošius apie Donato Montvydo laukiančią „Euroviziją“: „Reikia paaiškinti emigrantams, kad jie yra lietuviai ir turi balsuoti už Lietuvą“

Preš šešerius metus kartu su legendine tapusia grupe „LT United“„Eurovizijos“ konkurse pasirodęs žurnalistas Arnoldas Lukošius, Europą nustebinęs abejingų nepalikusiu ir, rodos, niekieno taip ir nepakartotu šokiu, neabejoja – Donatas Montvydas buvo geriausias pasirinkimas šių metų nacinalinėje „Eurovizijos“ atrankoje. Vis dėlto jei Lietuva nori gerai pasirodyti konkurse, ji turėtų vengti atsidurti nepalankiose politinėse situacijose. Dar viena svarbi užduotis – skatinti balsuoti emigrantus.
Arnoldas Lukošius
Arnoldas Lukošius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

– Kaip vertinate mūsų atstovą „Eurovizijos“ konkurse?

– Tiesą sakant, šių metų nacionalinėje „Eurovizijos“ atrankoje totaliai nebuvo, ką palaikyti. Nelabai ir sekiau tas atrankas – vienoje jų buvau komisijos narys, tada nepastebėjau nieko, kas būtų akivaizdžiai vertas ten važiuoti, o kalbant apie finalą galiu pasakyti, kad mūsų pasirinkimas gana logiškas. Galbūt ir galėjo atrodyti, kad Vudžio suburta grupė „Dar“ galėjo pateisinti žmonių lūkesčius, tačiau esu tikras, kad Montvydas buvo pranašesnis. Tai nereiškia, kad jam pasiseks „Eurovizijoje“ ir jis laimės. Tiesiog pasirinkome, ką turėjome geriausio.

– Kaip siūlytumėte Donatui patobulinti savo pasirodymą?

– Dvejoju, ar tai, kad Donatas scenoje yra vienas, yra gerai. Negaliu atsakyti į šį klausimą, nes nežinau, kaip jis žada išnaudoti scenos plotą, koks ten bus apšvietimas ir taip toliau. Dainos jau nebepatobulinsime – ji yra tokia, kokia yra. Sekiau jo akis pasirodymo metu ir man pasirodė, kad jis gerai laiko veidą. Taip pat manau, kad jis gerai atskleidžia savo gebėjimą tinkamai judėti – jis labai gerai valdo kūną ir tai yra jo privalumas. Reikia pasistengti tai ištobulinti, kad kiekvienas žiūrovas, jo pasirodymą stebėjęs vos dvi sekundes, žinotų, kad šis atlikėjas yra visai netoli Michaelo Jacksono. Vėlgi, nereikia perspausti.

– Pats buvote „Eurovizijoje“. Ko reikia norint joje užimti aukštą vietą?

– Nėra taisyklės, ką reikia daryti norint gerai pasirodyti. Reikia, kad lietuviai neprisišiktų pasaulyje. Tai viena iš esminių detalių – Lietuva konkurso metu neturėtų būti įsivėlusi į politines intrigas ir būti sulaukusi neigiamų atsiliepimų. Antra, reikia paaiškinti mūsų emigrantams, kad jie yra lietuviai, todėl turėtų balsuoti už Lietuvą, o ne ką kitą. Trečia, Donatui reikia užsitikrinti gerą įspūdį užkulisiuose. Reklama yra nesvarbu, gerokai svarbiau visai Donato komandai sukurti labai draugiškų, gerų ir mielų žmonių įspūdį. Tada konkurso organizatoriai geriau su jais dirbs ir nekils jokių intrigų ar skandalų.

Visa reklama yra beprasmė. Jeigu Donatas nori pasireklamuoti kaip atlikėjas, žinoma, kad gali pavažinėti po Europą ir pasirodyti – tai nieko blogo. Galbūt jis tuo pasiektų kokią asmeninę naudą, tačiau „Eurovizijoje“ iš to nebus jokios naudos. Ten jis turės tris minutes, per kurias reikės viską parodyti. Visgi reikia pasitikėti savimi, kad „nesudegtum“ – tinkamai surepetuoji, susidėlioji viską į vietas ir tiek.

– Kaip manote, kaip Donatui pasiseks konkurse?

– Čia reiktų klausti žmonių, kurie bent kiek sekė kitus dainininkus ir galėtų spėlioti. Nors nemanau, kad įmanoma nuspėti, kaip susiklostys „Eurovizija“. Pavyzdžiui, visi nori „Youtube“ pasižiūrėti į tas ruses bobutes. Ar tai reiškia, kad žmonės balsuos? Tai nieko nereiškia. Balsuos arba ne, neįmanoma atsakyti. Jos turi du variantus – pralošti arba laimėti. Mūsų atvejis kitoks. Aš netikiu, kad Donatas gali laimėti „Euroviziją“. Labai optimistiškai žvelgdamas sakyčiau, kad jei jis patektų į finalą, gal atidurtų dešimtuke, tačiau tai mažai tikėtina. Lygiai taip pat jis gali net nepatekti į finalą ir tai nereikš, kad jis ką nors padarė blogai. Žinant mūsų šalies skiriamą finansavimą, kuris prilygsta pasityčiojimui iš atlikėjų, mūsų užduotis lieka viso labo pasirodyti. Tu pademonstruoji kūrinį, įrodai, kad buvai vertas atrankos. Kita vertus, tie patys lietuviai neturėtų pykti, jei nepasiseka – nederėtų sakyti, kad pasirodėme blogai. Kaip tik reiktų sakyti, kad buvome patys geriausi, bet kiti nieko nesuprato.

– Ko palinkėtumėte Donatui?

– Viską iš esmės susakiau – mano palinkėjimai jam yra patarimai. Žinoma, linkiu jam sėkmės, taip pat paruošti gerą vaizdą ir „nesiparinti“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius