-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atlikėjo Beissoul sėkmės paslaptis – profesionali komanda

Eurovizijos nacionalinė atranka pasiekė finišo tiesiąją – jau šį šeštadienį sužinosime, kas taps naująja Lietuvos šiame populiariame muzikiniame konkurse. Vienas realiausių kandidatų – savo unikaliu balsu publiką pakerėjęs atlikėjas Beissoul.
Beissoul komanda
Beissoul komanda / vilniusarts.lt nuotr.

Visgi Beissoul, kitaip, Artūras Žabas, nemano, kad jį aplankiusi sėkmė – jo vieno nuopelnas. Atlikėjas teigia, kad neabejotinas pasisekimo garantas yra puiki komanda – atlikėjo kolektyvo narės Indrė, Vaiva, Eglė ir Aušra.

Indrė Valeikaitė mikrofono iš rankų nepaleidžia nuo 8 metų – vos išgirdusi, kaip smagu jos klasės draugei džiazo mokykloje, užsimanė ir pati išbandyti. Iš pradžių, teko derinti pramoginius šokius ir dainavimą, tačiau ilgainiui teko rinktis. Aiškiai suvokusi, kad neįsivaizduoja savo gyvenimo be muzikos, ilgai negalvojo ir nulėkė tiesiai į Artūro Noviko džiazo mokyklą, kurioje praleido 10 metų ir aplankė gausybę festivalių bei konkursų. Solinio dainavimo mokytis teko pas tą patį Artūrą Noviką, Ireną Novikienę bei Viktoriją Kalpokaitę. Prieš metus ir pati Indrė pradėjo kurti muziką – šiuo metu ji užsiima elektroninės muzikos komponavimu ir aktyviai koncertuoja. Prisidėti prie Beissoul dainos „Why“ atlikimo jai pasiūlė kūrinio autorius Darius Juška, su kuriuo jau kurį laiką Indrė bendradarbiauja tiek įrašinėdama savo dainas, tiek koncertuodama.

Vaiva Vitkutė taip pat sprendė vokalo ir šokio dilemą. Lyros muzikos mokykloje baigusi fortepijono specialybę, panoro sužinoti ir vokalo paslapčių, tad keletą metų mokėsi Balio Dvariono muzikos mokykloje pas Stasį Šaltenį. Tuo metu Vaiva nemažai koncertavo, tačiau daugiausia patirties ji įgijo tapusi Balio Dvariono muzikos mokyklos bigbendo vokaliste – su juo teko koncertuoti ir Lietuvoje, ir užsienyje. Visgi ilgainiui merginai vis vien teko rinktis – muzika ar šokiai, kuriems buvo atidavusi beveik visą savo gyvenimą. Deja, dainavimą Vaiva kuriam laikui apleido ir atsidavė šokiams – šiuo metu ji yra gatvės šokių mokytoja dviejose šokių mokyklose. Tad gavusi pasiūlymą būti pritariančiąja atlikėjo Beissoul vokaliste, mergina ypatingai nudžiugo – taip išsiilgtas mikrofonas ir vėl jos rankose!

Eglė Sabaliauskaitė, dar žinoma kaip atlikėja Sophie, muzikuoti pradėjo net nepravėrusi mokyklos durų. Vienerius metus mergina mokėsi Mikalojaus Konstantino Čiurlionio menų mokykloje, tačiau vėliau nusprendė mokslus tęsti Karoliniškių muzikos mokykloje, kur baigė chorinio dainavimo specialybę. Supratusi, kad dainavimas – jos aistra, Eglė jau tais pačiais metais sugrįžo į muzikos mokyklą toliau lavinti savo balso – tik šįkart jau solinio dainavimo pamokose. Nuo 2007 metų atlikėja yra klubinės muzikos atstovų komandos „Filtered tools“ vokalistė. Praėjusių metų gruodį Eglė su Beissoul įrašė dainą „A strange winter song“, kuri sulaukė nemažo publikos dėmesio ir teigiamų atsiliepimų, tad visai nenuostabu, kad mergina padeda šiam atlikėjui atrankoje į Eurovizijos dainų konkursą.

Paskutinioji Beissoul pritarianti vokalistė  – gydytoja rezidentė Aušra Tomkutė. Šios merginos muzikinė veikla labai įvairi. Aštuonerius metus ji mokėsi groti klavišiniais „Yamaha“ muzikos mokykloje, trejus metus priklausė Artūro Noviko džiazo mokyklai, dainavo jo ansamblyje. Nuo 2005 metų iki šios ji yra bene garsiausio Lietuvos gospel muzikos choro „Sounds in G“ narė. Aušra taip pat nėra naujokė – pritariančiąja vokaliste jai teko būti ne kartą. Paskutinį sykį savo laimę ji bandė su atlikėju Onsa 2010-aisiais.

Tad toks muzikalus ir įdomus nacionalinės Eurovizijos atrankos dalyvio Beissoul kolektyvas, kuris kovo 3 dieną, šeštadienį, sutelks visas jėgas, kad gautų šansą atstovauti Lietuvai viename didžiausių Europos muzikinių konkursų. Greitai pamatysim, kaip jiems pasiseks.

VIDEO: «Eurovision 2012» Beissoul - „Why"

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius