-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Atskleistos Vilijos Matačiūnaitės pasiruošimo „Eurovizijai“ detalės

Nors sprendimas, kad Lietuvai „Eurovizijos“ konkurse atstovaus Vilija Matačiūnaitė, priimtas tik šeštadienio vakarą, vos per savaitę atlikėją pasirodymui ruošianti komanda jau džiaugiasi aukštais darbo rezultatais – surasti V.Matačiūnaitės pasirodymo „Eurovizijoje“ rėmėjai, sudarytas dainininkės pasiruošimo konkursui planas.
Martynas Tyla, Vilija Matačiūnaitė ir Audrius Giržadas
Martynas Tyla, Vilija Matačiūnaitė ir Audrius Giržadas / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Penktadienį Vilniaus prekybos centre „Panorama“ surengtos spaudos konferencijos metu su žiniasklaidos atstovais bendravo pati V.Matačiūnaitė, Lietuvos delegacijos „Eurovizijoje“ vadovas Audrius Giržadas, dainininkei pasiruošti konkursui talkinantis M.A.M.A. asociacijos pirmininkas Martynas Tyla bei prekybos centro „Panorama“ generalinė direktorė Birutė Kalanovaitė.

Konferencijos metu pranešta, kad V.Matačiūnaitės įvaizdžiu pasiruošimo „Eurovizijos“ konkursui metu rūpinsis būtent PC „Panorama“. Taip pat paremti atlikėją nusprendė saulėgrąžų gamintojai „Mogyi“. „Ne paslaptis, kad per „Euroviziją“, matyt, ne vienas sėdės ir gliaudys saulėgrąžas dėl tų nervų, kurie apims pasirodant Lietuvos atstovui“, – juokėsi M.Tyla.

Lėšas rinks koncerte

Šiuo metu jau sudarytas preliminarus V.Matačiūnaitės pasiruošimo „Eurovizijai“ planas – numatyti keli dainininkės koncertai, aišku, kada prasidės jos repeticijos Danijoje, Kopenhagoje.

Jau kovo 15-ąją LRT studijoje vyks solinis V.Matačiūnaitės koncertas, kurio metu norintys paremti dainininkę galės skirti jos pasirodymui „Eurovizijoje“ pasirinktas pinigų sumas. Pirmas toks paramos koncertas vyko 2008-aisiais metais, kai „Eurovizijos“ konkurse Rusijoje Lietuvai atstovavo Sasha Song. „Tai nėra paramos ar kažkokio maldavimo koncertas. Atlikėjui tai yra didelė atsakomybė – Vilijai šis koncertas bus pirmas solinis televizijoje“, – pabrėžė M.Tyla.

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Audrius Giržadas
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Audrius Giržadas

Paklaustas, kiek pinigų norėtų surinkti šio koncerto metu, M.Tyla patikino, kad lėšų niekad nebus per daug. „Niekada negana. Galime tik remtis patirtimi. Tokių koncertų buvo trys – per Donato Montvydo ir Sashos Song koncertus pavyko surinkti 80 tūkst. Lt., tačiau žinoma, kad tai tėra skaičiai televizijos ekrane – dalis lėšų nuskaičiuojama. Andriaus Pojavio koncerte pavyko surinkti 30 tūkst. Lt. Manau, kad pinigų kiekis ir išreiškia meilę atlikėjui, kad ir kaip tai skambėtų“, – kalbėjo jis.

Anot M.Tylos, tam, kad Lietuvos atstovas konkurse pasirodytų nepriekaištingai, jam reiktų turėti bent 100 tūkst. Lt. biudžetą.

Pati V.Matačiūnaitė šio koncerto metu žada atlikti autorines dainas, didžioji dalis jų – anglų kalba. „Nekviesime gyvos grupės, bet kviesime gyvus žmonės. Kadangi koncerto metu siekiame gauti kuo daugiau pinigėlių, vadinasi, reikia kuo mažiau jų ir išleisti“, – sakė dainininkė, pasirodyti koncerte ketinanti kviesti ir kitus žinomus dainininkus.

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Vilija Matačiūnaitė
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Vilija Matačiūnaitė

Reklamuosis užsienyje

Balandžio 29 d. numatyta pirmoji V.Matačiūnaitės repeticija „Eurovizijos“ scenoje Danijoje. A.Giržadas patikino, kad Lietuvos delegacija jau bendradarbiauja su konkurso prodiuseriais Kopenhagoje ir derina būsimo pasirodymo detales. Tačiau iki išvykimo į „Euroviziją“ V.Matačiūnaitės laukia dar ne vienas apsilankymas užsienyje.

Balandžio pradžioje ji dalyvaus vadinamojoje „mažojoje“ „Eurovizijoje“ Amsterdame, vėliau – Rygoje. „Gavau laišką iš Londono – jie taip pat organizuoja panašų renginį. Jei nesutaps datos su kitais koncertais, gali būti, kad pasirodysime ir ten“, – sakė A.Giržadas.

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Konferencijos akimirka
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Konferencijos akimirka

Lietuvos atstovo Amsterdame pasirodymu jau trejus metus iš eilės rūpinasi M.Tyla, šįmet ši kelionė – ir vėl jo atsakomybėje. „Naujokams ten norisi išsišokti, išsidraskyti – jie ten atskleidžia visas kortas. Mes nebesame naujokai: žinome, su kuo reikia bendrauti, su kuo pakalbėti, kad atlikėjas sulauktų maksimalios naudos“, – kalbėjo jis.

Planuojami ir išankstiniai V.Matačiūnaitės pasirodymai Danijoje  „Dar šįryt susirašinėjome su Maltos ir Šveicarijos atstovais – ko gero, turėsime mūsų trijų koncertą „Eurovizijos“ klube“, – sakė A.Giržadas.

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Konferencijos akimirka
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Konferencijos akimirka

Svarbus pasirodymo numeris

Anot A.Giržado, labai svarbu, kuriuo numeriu V.Matačiūnaitė pasirodys antrojo konkurso pusfinalio metu. „Burtai jau lėmė, kad esame pirmoje pusfinalio dalyje. Belieka tikėtis ir melsti dievų, kad šou prodiuseriai „neįgrūstų“ mūsų po reklamos ar pačiu pirmu numeriu“, – sakė jis.

Vadovas remiasi patirtimi ir svarsto, kuriuo numeriu dainininkė galėtų pasirodyti: „Vilijos daina pretenduoja būti arba pačia pirma – šou rengėjai nori ryškų numerį įdėti iškart po atidarymo, arba mums bus skirta vieta taip, kad daina išsiskirtų – pavyzdžiui, tarp dviejų lyrinių pasirodymų.“

V.Matačiūnaitė jau svarsto apie būsimo pasirodymo detales. „Norėčiau scenoje pasilikti su vienu šokėju. Galbūt galėtų būti ryškesnis pritariančiųjų vokalistų vaidmuo“, – sako ji.

Anot A.Giržado, daugiau šokėjų scenoje ir nereikėtų. „Dabar numeris padarytas labai racionaliai. Jį galima gerai parodyti televizijoje nieko neprarandant, išlaikant žiūrovo dėmesį į atlikėją, pasirodymą“, – sakė jis.

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Konferencijos akimirka
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Konferencijos akimirka

Tikisi aukštų rezultatų

Konferencijos dalyviai neslėpė lūkesčių, kad šiais metais Lietuva „Eurovizijoje“ sulauks didelės sėkmės. „Asmeniškai labai tikiuosi dar aukštesnio Lietuvos rezultato konkurse nei buvo pasiektas pastaruosius dvejus metus. Minimali užduotis, kurią reikia įvykdyti, yra patekti į finalą“, – sakė M.Tyla.

A.Giržadas būsimų pasiekimų prognozuoti nenorėjo: „Kas bus „Eurovizijoje“, nežinia kasmet. Žinome valandas, vietas, tačiau rezultatai paaiškėjo tik konkursui pasibaigus.“

Vis dėlto delegacijos vadovas neabejoja, kad pati V.Matačiūnaitė dėl aukštesnių rezultatų nersis iš kailio. „Vilija yra konkretus, užsispyręs, dirbantis ir tikrai darbingas žmogus. Jos nereikės įkalbinėti, kad ji dar šiek tiek parepetuotų ar anksčiau atsikeltų“, – mano A.Giržadas.

„Aišku, mes sieksime pirmos vietos. Tam, kad ją pasiektume, reikia daug dirbti, taigi nešvaistykime laiko“, – sakė pati V.Matačiūnaitė.

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Vilija Matačiūnaitė
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Vilija Matačiūnaitė

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius