Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Audrius Giržadas: „Ericos Jennings pasitraukimas iš „Eurovizijos“ manęs nestebina“

„Visada gali apkaltinti vynuoges, kad jos yra rūgščios“, – taip atlikėjos Ericos Jennings sprendimą pasitraukti iš nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos joje nė nepasirodžius vertina prodiuseris Audrius Giržadas. Su savo kūrybos daina „The Truth“ turėjusi dalyvauti atlikėja savo sprendimą argumentuoja jos akimis netinkamu komisijos darbu. Tuo metu nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos prodiuseris A.Giržadas tvirtina, kad toks atlikėjos sprendimas jo nestebina.
Audrius Giržadas
Audrius Giržadas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Apie pasirinkimą pasitraukti iš konkurso atlikėja pirmadienį paskelbė asmeninėje „Facebook“ paskyroje. Komentarą skaitykite ČIA.

TAIP PAT SKAITYKITE: Netikėtas Ericos Jennings žingsnis – traukiasi iš „Eurovizijos“: nebenori komisijos žaidimų

Šią žinią nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos prodiuseriui Audriui Giržadui patvirtino atlikėjos vadybininkė. Paklaustas, ar toks E.Jennings sprendimas buvo netikėtas, Lietuvos eurovizinės delegacijos vadovas nevyniojo į vatą.

„Tiesą pasakius, su Erica Jennings visokių situacijų nutinka neretai. Ji pernai jau žinojo, kas laimės „Eurovizijos“ atranką ir netgi kurią vietą jos minima atlikėja užims nuvažiavusi į Kijevą. Šiais metais ji staiga suprato, kad jai nepatinka tokia atrankos sistema, kokia ji yra, nors sistema jau kelerius metus yra tokia pati. Todėl didelės nuostabos išgirdus šią žinią iš Ericos nebuvo, bet aš jai noriu palinkėti didelės sėkmės. Dabar, jau paskelbus šį savo sprendimą, siūlyčiau jai pasižiūrėti, kaip atrodė atranka ir kokie komentarai iš tiesų nuskambėjo eteryje, o ne tik pasiskaičius atsiliepimus „Facebooke“, – kalbėjo LRT vyriausiasis prodiuseris.

Anot A.Giržado, E.Jennings – ne pirmoji ir toli gražu ne vienintelė atlikėja nacionalinės atrankos istorijoje, paskutinę minutę pakeitusi savo sprendimą.

„Turime keletą tokių atlikėjų, su kuriais taip įvyksta nuolat. Mes nereikalaujame iš atlikėjų pasirašyti kažkokių įsipareigojimų, nenumatome finansinių baudų, jei jie staiga nuspręstų nebedalyvauti. Tiesiog manome, kad žmonės žino, kur eina, ir jei atsiranda kitų planų, sąžiningai ateina ir mums pasako, kad turi kitų planų ir atsiima savo paraišką dalyvauti, nedarydami viešų demaršų“, – tikino prodiuseris.

Linos Jushkės nuotr./Erica Jennings
Linos Jushkės nuotr./Erica Jennings

Ilgamečio Lietuvos eurovizinės delegacijos vadovo teigimu, ne paslaptis, jog net tarp scenos korifėjų yra tokių, kurie norėtų atstovauti šaliai didžiajame konkurse, jei tik pavyktų išvengti nacionalinės atrankos. „Žinau, kad yra tokių, kurie tyliai audžia mintį, jog „nuvažiuotų ir parodytų“, bet atrankos labai nenori. Nori, kad jų paprašytų, jog jie dalyvautų“, – tvirtino A.Giržadas.

Vyriausiasis nacionalinio transliuotojo prodiuseris nesutinka su atlikėjos išsakyta nuomone, kad komisijos darbas yra netinkamas. „Prieš pirmąjį įrašą komisijai pasakiau, kad jokių tyčiojimųsi vardan tyčiojimųsi pas mus negali būti. Jei žmogus „traukia pro šoną“ ir nesudainuoja, nebūtina vynioti į vatą, sakyti „oi, kaip gražiai padainavote“, o paskui neduoti jam balų. Taip ir sakote: balų negausite, daina netinka. Taip yra todėl, kad darome didelę ir plačią atranką, suteikiame galimybę užlipti į sceną ir tik pradedantiems atlikėjams“, – komentavo A.Giržadas.

Nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos prodiuseris jau anksčiau yra girdėjęs atlikėjų komentarų, kad atrankos procesas juos išvargina. „Tos dainos, kurios nuskambėjo praėjusį šeštadienį, dabar vėl nuskambės tik po mėnesio, tad argumentai, jog artistai turi du mėnesius kas savaitgalį dainuoti, nėra tiesa. Paskaičiavau, kad daina nugalėtoja per visą atranką bus nuskambėjusi keturis kartus.

O jeigu staiga nori rasti priežastį, supratusi, kad tai nesutampa su asmeniniais planais, žinoma, visada gali apkaltinti vynuoges, kad jos yra rūgščios“, – pastebi A.Giržadas.

Dėl kelialapio į tarptautinį dainų konkursą, vyksiantį Portugalijoje, E.Jennings ketino kautis su savo kūrybos daina „The Truth“.

TAIP PAT SKAITYKITE: Pirmoji „Eurovizijos“ atranka: iškrito 7 dalyviai, lyderė – I.Zasimauskaitė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius