-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Donatas Montvydas po „Eurovizijos“ finalo: „Jei reikės, dalyvausiu ir trečiąkart“

Pasibaigus „Euroviizjos“ dainų konkurso finalui Lietuvos garbę čia gynęs Donatas Montvydas neslėpė džiaugsmo. Devinta vieta – aukštas pasiekimas Lietuvai, tenkinantis jo lūkesčius. Vos pasibaigus konkursui dainininkas pasakojo esąs patenkintas rezultatu, o jei ateityje prisireiks, yra pasirengęs jį pagerinti - dalyvauti „Eurovizijoje“ ir trečiąkart.
Donatas Montvydas
Donatas Montvydas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Apie „Eurovizijos“ konkurso finalą skaitykite čia. Milijonų televizijos žiūrovų bei komisijos narių sprendimu, 2016-ųjų „Eurovizijos“ nugalėtoju paskelbta Ukrainos atstovė Jamala.

Lietuvos garbę gynęs D.Montvydas „Eurovizijoje“ pelnė devintąją vietą.

Iškart po konkurso finalo D.Montvydas nuskubėjo į savo viešbutį. Laimingas atlikėjas noriai atidavė duoklę žiniasklaidai – pasidalijo įspūdžiais apie konkursą.

„Esu laimingas. Jei būčiau likęs finale paskutinis... Juk vis tiek kaip atlikėjas, kaip žmogus turiu kažkokių ambicijų. Nemeluosiu: eidamas į finalą aš turėjau mintį kovoti dėl tos pirmos vietos. Ambicija buvo pati didžiausia. Tai, kad esame devinti, top dešimtuke... Esu patenkintas. Mano akimis, mes užsitarnavome kitų atlikėjų pagarbą“, – iškart po finalo kalbėjo jis.

VIDEO: Devintą vietą „Eurovizijoje“ pelnęs D.Montvydas: „Esu patenkintas“

Atlikėjas tikino visos eurovizinės kelionės metu jautęs didžiulį žmonių palaikymą.

„Visuomet su žmonėmis jaučiau labai gerą ryšį. Nežinau, kodėl. Gal dėl savo įvaizdžio, kurio, tiesą sakant, beveik neformuoju? Tas ryšys su žmonėmis man daugiau nei tik muzika. Žmonės mane jaučia, žino, kad aš darau tą patį nepaisydamas, yra dešimt gerbėjų ar šimtas tūkstančių. Labai džiaugiuosi, kad mane palaiko. Krepšinis, olimpiados, šįmet ir „Eurovizija“, manau, buvo vienijantis dalykas. Žinau, kad visi barai buvo rezervuoti. Toks didžiulis auros, energijos kamuolys buvo Lietuvoje... Labai džiaugiuosi, kad buvau to dalis“, – kalbėjo.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Donatas Montvydas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Donatas Montvydas

Antrąkart Lietuvai atstovavęs Donatas sako, kad ryžtųsi tam ir trečiąkart: „Būnant Lietuvoje matai, kad „Eurovizija“ – vienintelė galimybė. Galų gale, pats nori praktikuotis tokioje scenoje. Patikėkite, Lietuvoje neturime galimybės praktikuotis tokioje scenoje, patirti tokią konkurenciją, tokį baimės jausmą. Šįmet galiu atvirai pasakyti: jeigu tai kažkas fenomenalu, unikalu, tada gali dalyvauti žmogus be patirties. Bet tiesą sakant, čia susirenka vien profesionalai. Tiek vokaline prasme, tiek kito darbo. Turi laimėti tas, kas yra vertas. Jeigu bus poreikis, atstovausiu Lietuvai trečiąkart vienareikšmiškai. Tikrai jaučiu, kad aš ir mano komanda tai galime daryti labai solidžiai.“

Kaip jis vertina laimėtoją ukrainietę Jamalą? „Iki paskutinio momento tikėjau, kad laimės Australija. Ne todėl, kad būčiau jai to linkėjęs. Tiesiog rezultatai taip rodė. Netikėjau, kad žiūrovų balsavimas viską pasvers į kitą pusę. Vėlgi, nuostabos Jamalos pergalė man nesukėlė. Jos daina visiškai priešinga, lyginant su Australija. Bet ji mane jaudina. Ši muzika kalba. Ji sakė, kad ta daina nėra apie politinę situaciją – rodos, apie mamą... Jos energija... Kiekvienąkart bėga šiurpai. Tai yra rodiklis, kurio negali paneigti. Daina labai stipri, ji buvo verta laimėti.“

Luko Balandžio / 15min nuotr./Donatas Montvydas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Donatas Montvydas

Paklaustas, kaip pamalonins save sėkmingo pasirodymo proga, D.Montvydas netruko užsisvajoti – norėtų ledų... Ir svajonė tučtuojau išsipildė: porciją karamelinių jam įteikė prodiuseris Martynas Tyla.

O tada D.Montvydas išskubėjo švęsti: drauge su bičiuliais patraukė į „Eurovizijos“ dūzges. Juokavo, kad ryte oro uoste pasirodys su akiniais nuo saulės – jis nusiteikęs pašėlti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius