Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Du vidurinius pirštus „Eurovizijos“ pusfinalyje iškėlusiai Migloko – griežtas transliuotojų kirtis

Per LRT transliuotame pirmame „Eurovizijos“ atrankos pusfinalyje išvengti nesusipratimų nepavyko. Tiesioginio eterio metu nacionalinės atrankos dalyvė Miglė Vilčiauskaitė-Migloko, atlikdama savo eurovizinę dainą „Rožės“, iškėlė du vidurinius pirštus į orą. Anot atlikėjos, tai tebuvo dainos inspiruotas „išsilaisvinimas“, tačiau transliuotojų taip išreikšta laisvė nepradžiugino – už tokį poelgį gali tekti skaudžiai atsakyti.
Migloko
Migloko / 15min nuotr.

Šeštadienio vakarą televizijos eterį išvydo penktoji laida – pirmasis atrankos pusfinalis. Čia pasirodė 12 atlikėjų ir grupių, kurie kovojo vos dėl keturių kelialapių į vasario pabaigoje vyksiantį atrankos finalą. Išplėšti kelialapį bandė ir atlikėja Migloko, kuriai, susumavus komisijos ir žiūrovų balsus, patekti į kitą etapą – finalą – nepavyko.

Vis dėlto aistros dėl atlikėjos pasirodymo verda iki šiol. Scenoje atlikdama savo ir Artūro Bieliausko kurtą dainą „Rožės“, atlikėja įsijautė ir iškėlė du vidurinius pirštus. Toks poelgis tiesioginio eterio metu nebuvo akcentuotas, tačiau iškėlė daug diskusijų viešoje erdvėje.

TAIP PAT SKAITYKITE: Dėl nepadoraus gesto sukritikuota Migloko rėžė atgal: „Nesiruošiu atsiprašyti. Tai cenzūra“

15min susisiekus su Migloko, ji pabrėžė, kad tai nebuvo protestas ar suplanuotas poelgis, veikiau dainos padiktuotas išsilaisvinimas. Atlikėja sako tapusi tik savo dainos įrankiu ir pabrėžė – žiūrovai patys pasirenka, ką pamatyti.

„Paprastai tariant, tai tarsi Roršacho testas – nemažą dalį prasmės įdeda pats žiūrovas. Mano daina „Rožės“ yra giesmė, transliuojanti žinią: žmonės, nebūkite socialinių stereotipų valdomos marionetės, neleiskite „fake“ dalykams užgožti jūsų unikalumo bei tikrumo, pasakykite „ne“ manipuliacijai, išnaudojimui, sociumo reikalavimams ir lūkesčiams, kurie jums nepriimtini, nebijokit parodyti, kiek jums skaudėjo, ir išsilaisvinkite iš to.

Mano kūnas „Eurovizijos“ pusfinalio pasirodymo metu judėjo ten, kur mane vedė mano daina, esu savo dainos įrankis scenoje. Man labai patinka palikti daug erdvės žiūrovų interpretacijoms. Žiūrovai patys pasirenka, ką pamatyti. Ir turi galimybę pažvelgti ne tik į mano, bet ir į savo vidų“, – 15min kalbėjo atlikėja.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Migloko
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Migloko

Ji sako likusi labai patenkinta savo pasirodymu, sulaukė daug aplinkinių pagyrų.

„Vieni žmonės atkreipė dėmesį į mano vokalą, kiti į aprangą, plaukus. Gavau labai daug žinučių iš žmonių, susižavėjusių mano plaukais, dar kiti įžvelgė daug maištingumo, kažkam buvo labai stipru ir labai seksi, kažkas gaudė orgazmą“, – komentavo Miglė.

Mano kūnas pusfinalio metu judėjo ten, kur mane vedė mano daina, esu savo dainos įrankis scenoje

Migloko pasirodymas „Eurovizijos“ pusfinalyje:

VIDEO: Migloko – „Rožės“ - Nacionalinė Eurovizijos atranka | Pusfinalis

Vis dėlto Lietuvos delegacijos „Eurovizijoje“ vadovas Audrius Giržadas į šią situaciją linkęs žiūrėti kritiškiau. Jis pabrėžia, kad dėl iškeltų vidurinių pirštų kūrybinei komandai iki šiol nemalonu, bet supranta, kad tokių dalykų tiesioginiame eteryje nesuplanuosi.

„Per repeticijas viso šito nebuvo, tad jeigu Migloko suvokimas, ką ji gali daryti tiesioginiame nacionalinio transliuotojo eteryje yra būtent toks, mes irgi pasidarysime savo išvadas. Manau, kad tai buvo didelė nepagarba tiems, kurie stengėsi jai padėti, žiūrovams, televizinei grupei.

Gaila, kad taip nutiko, bet ką jau čia – tiesioginiame eteryje rankų nenukaposi. Gavome pamoką, bet manau, kad sąžiningiausia būtų, jei ji visų atsiprašytų“, – situaciją 15min komentavo A.Giržadas.

Audrius Giržadas juokiasi, kad dalyviams instruktažo, kad tiesioginiame eteryje nevalia keiktis ar demonstruoti nepadorių gestų, nepadaręs, tačiau nemanęs, kad būriui suaugusių asmenų reikia priminti šias taisykles.

Kai ji kitą kartą išreikš norą dalyvauti kokioje programoje, mes prisiminsime šitą situaciją ir pasakysime „viso gero“. Galės dabar mergaitė toliau klubuose groti. Tokiu poelgiu mes jaučiamės „pakišti“.

Vis dėlto sako supratęs, kad toks įvykis ateityje pakoreguos nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos taisykles – jau kitais metais bus įtraukta sąlyga, kad šie poelgiai dalyviui gali užtraukti nemažą baudą.

„Nacionalinis transliuotojas pasidarys savo išvadas. Kai ji kitą kartą teiks paraišką ar išreikš norą dalyvauti kokioje nors programoje, mes prisiminsime šitą situaciją ir pasakysime „viso gero“. Galės dabar mergaitė toliau klubuose groti. Tokiu poelgiu mes jaučiamės „pakišti“. Gaila, kad tenka „nudegti“, bet taisyklėje atsiras punktas ir bausime už tokius dalykus“, – griežtai rėžė A.Giržadas.

Lietuvos delegacijos „Eurovizijoje“ vadovas pabrėžia, kad tai nereiškia, kad Migloko bus uždaryti visi keliai arba bus draudžiama dalyvauti konkurse, tačiau tikisi, kad tai bus gera pamoka. To jis linki ir kitiems, patekusiems į televizijos eterį.

Apžvelgęs „Eurovizijos“ istoriją, A.Giržadas sako, kad tokia situacija pasitaikė pirmąjį kartą. Žinoma, didžiojo konkurso metu būta įvairių staigmenų. Pavyzdžiui, 2017 metais Kijeve vykusio „Eurovizijos“ finalo metu, kai scenoje kaip kviestinė viešnia dainą atliko 2016-ųjų metų nugalėtoja Jamala, į sceną įsibrovė išsišokėlišku elgesiu pagarsėjęs ukrainietis Vitalijus Sediukas ir prieš tūkstantinę žiūrovų minią apnuogino savo sėdynę.

TAIP PAT SKAITYKITE: Dėl nepadoraus gesto sukritikuota Migloko rėžė atgal: „Nesiruošiu atsiprašyti. Tai cenzūra“

VIDEO: Ekstravagantiškoji Migloko: apie sunkius metus ir „Euroviziją“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius