Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 03 01 /11:53

Ericai Jennings – nauji įtarimai dėl eurovizinės dainos plagiato

Nacionalinei „Eurovizijos“ atrankai judant finišo link, aistros užkulisiuose kaista. Antradienį Žmonės.lt sulaukė skaitytojo laiško, kuriame atrankos žiūrovas tikina, jog dainininkės Ericos Jennings eurovizinė daina „Leading me home“ – plagiatas.
Erica Jennings
Erica Jennings / Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr.

Antradienio rytą Žmonės.lt redakciją pasiekė anonimu panorusio likti skaitytojo laiškas.

Laiške skaitytojas tikina atsekęs eurovizinį kriminalą – anot jo, nacionalinės atrankos dalyvės Ericos Jennings daina „Leading me home“ yra atlikėjos Saros Hartman kūrinio „Monster lead me home“ plagiatas. 

„Rašau norėdamas pasidalinti netyčia aptikta daina, į kurią yra labai panaši kandidatės atstovauti Lietuvai „Eurovizijos“ konkurse Ericos Jennings eurovizinė daina „Leading me home“. Nors iki šiol ši daina buvo mano asmeninė favoritė, netyčia atrasta kitos atlikėjos daina davė pagrindo sudvejoti sąžiningumu. Nors jau buvo kalbų, kad ta daina primena Rihannos „Stay“, mano nuomone, ši yra net identiška. Net pavadinimas beveik toks pats“, – rašė skaitytojas. 

Pridėjęs dainos „Monster lead me home“, su kuria lygina E.Jennings dainą, įrašą, skaitytojas atkreipia dėmesį, kad šis S.Hartman kūrinys internete pristatytas 2015-ųjų lapkričio 2-ąją.

„Tik šešios dienos iki Ericos dainos patalpinimo į „Youtube“, – skaičiuoja skaitytojas. 

VIDEO: Erica Jennings - Leading Me Home (Official Music Video)

Žmonės.lt susisiekus su E.Jennings, dainininkė sakė tą patį, ką ir tada, kai jos daina buvo lyginama su Rihannos „Stay“. 

„Akordai, kurie naudojami dainoje „Leading Me Home“ būtinai jums bus pažįstami. Nesvarbu, ar tai primena Rihannos dainą „Stay“, Adele, Alicios Keys, Arethos Franklin, o galbūt „The Beatles“ ar „Rolling Stones“, Maddonos, Johno Legendo ir t. t. Tai – klasikiniai popmuzikos fortepijono akordai, tik visuomet skiriasi tempas ir išdėstymas.

Gospel fragmentas popmuzikoje taip pat nėra naujas – daug akordų yra jau naudota arba pakartotinai naudota daug kartų, ypatingai ketvirtinėse natose. Svarbiausia, kad tai ne praėjusių metų dainos nugalėtojos kopija, nes tai niekada nepasiteisina, nors ir populiaru „Eurovizijoje“, – komentavo ji.

Taip pat suskubo skaitytoją pataisyti: „Leading Me Home“ pirmą kartą atlikau spalio 31 dieną, o Saros Hartman daina buvo publikuota lapkričio 2 dieną.“

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius