Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Estija. Nugalėtoja „Urban Symphony“ kaltinama plagiatu

Šeštadienį vėlai vakare televizijos žiūrovai ir muzikos konkurso „Estijos daina-2009“ TV laidoje išrinko grupės „Urban Symphony“ kompoziciją, su kuria ji vyks į Maskvą.
Estijos projektas URBAN SYMPHONY
Estijos projektas URBAN SYMPHONY / Postimees.ee

15min.lt straipsniai apie „Euroviziją“

Į antrąjį konkurso ratą, vieninga žiuri ir televizijos žiūrovų nuomone, buvo išrinktos dvi kompozicijos: 19 balų pelniusi „Urban Symphony“ atliekama Sveno Lohmuso (Sveno Lyhmuso) daina „Keliauninkai“ (Randajad) ir 16 balsų surinkusi grupės „Traffic“ atliekama daina „Ši diena“ (See Paev), kurią sukūrė Stigas Rasta (Stigas Resta) ir Fredas Kriegeris (Fredas Krigeris).

Antrajame rate balso teisę turėjo tik televizijos žiūrovai, kurių 84 proc. ( 26 475 skambučių) pirmenybę suteikė „Urban Symphony“ dainai.

Žiuri, kuri stebėjo konkursą televizijos studijoje, taip pat geriausiai įvertino „Urban Symphony“, agentūrai BNS sakė Estijos televizijos ir radijo korporacijos ryšių su visuomene skyriaus vedėja Anneli Toevere-Kaur (Aneli Tejeverė-Kaur).

Per pirmojo rato balsavimą konkurso rengėjai gavo 22 509 skambučius, kurių dauguma (7 966) buvo už dainininkę Laurą su kita S.Lohmuso kompozicija “Destiny” (”Likimas”).

Plagiatas? Verda diskusijos

Tačiau portalo postimees.ee skaitytojai iš karto ėmė diskutuoti: ar tikrai nugalėtojo daina nėra 1966 m. topo The Four Tops Reach Out, I'll Be There“ plagiatas. Palyginkite patys ir parašykite nuomonę komentaruose!

 

 

„Eurovizijos“ dainų konkursas šiais bus surengtas 54-ąjį kartą ir vyks gegužės 12-16 dienomis Rusijos sostinėje.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius