„Eurovizijoje“ už rusus dainuos ukrainietė (video)

Rusų naujienų portalai sekmadienį nerimo ir skambiomis antraštėmis „Skandalas“ vadino pasibaigusią Rusijos nacionalinę „Eurovizijos“ atranką.
Rusijai konkurse atstovaus Anastasija Prichodko.
Anastasija Prichodko, Ukraina / „Scanpix“ nuotr.

15min.lt straipsniai apie „Euroviziją“

Paradoksalu, bet Rusijai atstovaus ukrainietė, dainuosianti net ne rusiškai, o ukrainietiškai.

Pirmąją vietą po žiūrovų balsavimo užėmė iš Ukrainos sostinės Kijevo atvykusi Anastasija Prichodko. Rusijos atrankos finalo, kuris vyko vėlų šeštadienio vakarą, metu už A.Prichodko balsavo 25 proc. televizijos žiūrovų ir 6 iš 11 profesionalūs žiuri nariai.

Skaudžiausia rusams tai, kad ukrainietė dainuos net ne rusiškai, o savo kalba. Jos daina vadinasi „Mamo“ – ukrainiečių kalba „mama“. Be A.Prichodko Rusijos nacionalinės atrankos finale į pirmąjį trejetuką pateko atlikėja Valerija ir grupė „Quatro“.

Ukrainietė А.Prichodko Rusijoje išgarsėjo sudalyvavusi realybės šou „Žvaigždžių fabrikas-7“ (rus. Фабрика звезд-7). Šiemet ji turėjo dalyvauti ukrainiečių nacionalinėje „Eurovizijos“ atrankoje, tačiau buvo diskvalifikuota. Po to atlikėjai buvo leista dalyvauti Rusijos nacionalinės atrankos finale.
21-erių ukrainiečių dainininkės pergalė sulaukė dvejopos Rusijos muzikos profesionalų reakcijos. Tai atspindėjo ir žiuri balsai per atrankos finalą – A.Prichodko artimiausią konkurentę Valeriją aplenkė gavusi 6 balsus - tik vienu komisijos balsu daugiau. Tiesa, ji pelnė ženkliai daugiau gerbėjų simpatijų.

Praėjusių metų „Eurovizijos“ konkurso nugalėtojas Dima Bilanas pasveikino šiųmetinę laimėtoją ir kaip talismaną padovanojo sidabrinę grandinėlę, kurią segėjo per praėjusių metų pasirodymą.

Kaip praneša Newsmusic.ru, A.Prichodko buvo diskvalifikuota iš Kijeve vykusios ukrainiečių atrankos dėl to, kad atliko Konstantino Meladze dainą „Vsio dlia tebia“ („Viskas tau“) rusų kalba. Organizatoriai buvo iškėlę sąlygą, kad dainą buvo galima atlikti tik ukrainiečių arba anglų kalbomis, be to A.Prichodko kūrinys jau buvo publikuotas kompaktinėje plokštelėje ir viršijo numatytą trukmę.

Šiemet „Eurovizijos“ dainų konkursas vyks Maskvoje. Pusfinaliai įvyks gegužės 12 ir 14 dienomis, o finalas – 16 dieną.

Bilietais į koncertus bus pradėta prekiauti po savaitės – kovo 16-ąją. Rusijos naujienų portalų duomenimis, norintiems išgirsti finalinį koncertą, teks pakloti nuo 1 iki 30 tūkst. rublių (nuo 77 iki 2290 Lt).
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius