Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Eurovizijos 2013“ akcentai – lesbiečių bučinys ir Graikijos krizė

Daina, įkvėpta Graikijos skolų krizės, gėjų santuokų himnas ir operos dainininko atliekamas kūrinys ketvirtadienį prasiskynė kelią į ateinantį savaitgalį vyksiantį „Eurovizijos“ dainų konkurso finalą.
Kristos Siegfrids (Suomija) bučinys
Kristos Siegfrids (Suomija) bučinys / „Scanpix“ nuotr.

Ketvirtadienį per antrąjį pusfinalį nuskambėjusi Suomijos atlikėjos Kristos Siegfrids daina „Marry Me“, atliekama JAV popmuzikos

Kristos Siegfrids (Suomija) bučinys
Kristos Siegfrids (Suomija) bučinys

superžvaigždės Lady Gagos stiliumi ir populiari tarp suomių gėjų santuokų aktyvistų, buvo minima kaip viena iš potencialių nugalėtojų.

Pirmasis lesbietiškas bučinys atvėrė dainai kelią į „Eurovizijos“ finalą, kuris vyks šeštadienį Švedijos mieste Malmėje. Šis žingsnis gali būti prieštaringai įvertintas Rytų Europos šalyse, kurių valdžia pastaraisiais metais vykdė gana griežtą politiką gėjų teisių atžvilgiu.

Graikijos ir Turkijos laikraščiai jau paskelbė neigiamų komentarų apie K.Siegfrids bučinį su viena iš šokėjų, ketvirtadienį skelbė Švedijos žiniasklaida.

„Eurovizijos“ gerbėjai gali susitaikyti su mintimi, kad Graikijoje nereikia mokėti už alkoholį, kaip galima spėti iš šiai šaliai atstovaujančios grupės „Koza Mostras“ dainos pavadinimo „Alcohol Is Free“. Šis greitėjančio tempo kūrinys, atliekamas dainininko Agatono Jakovidžio, yra tik atlikėjų vizija apie vakarą viename Kerkyros salos paplūdimio bare; dainoje gausu metaforų, nusakančių sunkumus, jaučiamus krizės išvargintoje Graikijoje.

Graikija iš pradžių skelbė negalėsianti dalyvauti šių metų „Eurovizijoje“ – dėl smarkiai apkarpyto nacionalinio transliuotojo ERT finansavimo. Galiausiai vienas privatus transliuotojas prisidėjo lėšomis, organizuojant nacionalinės atrankos finalą.

„Eurovizija“ ir šiais metais, kaip jau darosi įprasta, neapsiėjo be keistų pasirodymų – šiųmetis Rumunijos atlikėjo Cezaro operos disko stiliaus daina „It's My Life“, atlikta vampyru persirengusio dainininko, ketvirtadienį taip pat pateko į finalą.

Šeštadienio finale varžysis 26 šalys: Airija, Armėnija, Azerbaidžanas, Baltarusija, Belgija, Danija, Didžioji Britanija, Estija, Graikija, Gruzija, Islandija, Ispanija, Italija, Lietuva, Malta, Moldova, Nyderlandai, Norvegija, Prancūzija, Rumunija, Rusija, Suomija, Švedija, Ukraina, Vengrija ir Vokietija.

Lažybų organizatoriai pagrindine pretendente į „Eurovizijos“ nugalėtojos titulą laiko Danijos atlikėjos Emmelie de Forest (Emili de Forest) dainą „Only Teardrops“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius