-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Eurovizijos“ atrankoje dalyvaus rekordinis skaičius dainų

Jau sausio 3 d. – pirmasis „Eurovizijos“ nacionalinės atrankos koncertas. Šiemet renginio organizatorius nustebino dainų autoriai lietuviai. Nors kartu su autorių paraiškomis į „Eurovizijos” nacionalinę atranką buvo atsiųstos net 168 dainos, vos dešimties iš jų autoriai – lietuviai.
Edgaras Lubys
Edgaras Lubys / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Autoriui, kurio sukurta daina atstovaus Lietuvai „Eurovizijos” konkurse Vienoje, bus skiriamas dosnus piniginis prizas – 15 000 litų. Tokį piniginį paskatinimą dainų kūrėjams skiria Lietuvos autorių teisių gynimo asociacija (LATGA). Vėliau, po konkurso, kai  daina skamba visame pasaulyje, į autoriaus kišenę sėkmingai kapsi nemažos pinigų sumos. 

Paraiškas autoriai siuntė iš visos Europos, tačiau labiausiai konkursu susidomėję pasirodė švedai. Lietuviai autoriai atsiuntė dešimtį dainų. Tarp kompozitorių yra ir keletas garsių pavardžių – po dvi dainas pateikę Leonas Somovas ir Edgaras  Lubys bei vieną dainą sukūręs Vytas Bikus. 

Sausio 11 dieną visi kūriniai, pretenduojantys atstovauti Lietuvai „Eurovizijoje”, bus paskelbti portale LRT.lt, kur bus galima ir balsuoti už patinkančią dainą. Atrinktų dainų autoriai netrukus bus informuoti asmeniškai.

Renginio organizatoriai užtikrina, kad nesusipratimų dėl neteisėtų žiūrovų balsų nebus. Visi dar puikiai pamena istoriją, kai vieno iš nacionalinės atrankos į „Euroviziją” dalyvio naudai buvo balsuojama nekorektiškai – sistemingai generuojant balsų srautą iš vienai įmonei priklausančių telefono abonentų. Šiemet gaunami balsai iš telefono abonentų bus griežtai kontroliuojami. Internetinis balsavimas taip pat bus akylai stebimas.  

LRT vyriausiasis prodiuseris Audrius Giržadas įsitikinęs: „Žmonės turi pagaliau suprasti, kad balsuoti reikia ne už gražiausius ar artimiausius, bet už tuos, kurie yra psichologiškai ir muzikaliai stiprūs, gali atstovauti visai Lietuvai. Svarbiausia yra daina, geras atlikimas ir labai tvirtas charakteris, juk niekas nevažiuoja į konkursą ilsėtis. „Eurovizijos” dainų konkursas – juodas darbas ir tikras nervų tąsymas! Labai geras pavyzdys – viename projekte dainavusi latvių atlikėja. Nors ji buvo akivaizdžiai stipresnė už lietuvių atlikėjus, pergalės neiškovojo. Lietuviai privalo plačiau žiūrėti į pasaulį ir suvokti savo skiriamų balsų svarbą. Balsuojantys turi suprasti, kad atlikėjo, kurį siunčiame į konkursą, niekas nepažįsta. Ir jis turi vos tris minutes, kad su savo daina, balsu ir energija pakerėtų visą plačią Europą.“ 

Pirmoji nacionalinės „Eurovizijos” laida – jau šį šeštadienį, sausio 3 dieną  21 valandą per LRT televiziją.     

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius