Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Eurovizijos“ atrankoje kaip solistė pasirodysianti „Bekešo vilkų“ vokalistė Girmantė Vaitkutė: „Ne šou reikia rodyti, o dainuoti“

Pernai nacionalinėje „Eurovizijos“ atrankoje vilniečių grupė „Bekešo vilkai“ pasiekė nei daug, nei mažai – nors atrankos ir nelaimėjo, tačiau finale susikovė, o komisija muzikantams pagyrų negailėjo. Šiais metais grupės gerbėjai bus maloniai nustebinti: į nacionalinės atrankos sceną lips tik „Bekešo vilkų“ vokalistė Girmantė Vaitkutė ir kausis ji čia pati už save.
Koncerto akimirka
Koncerto akimirka / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Pati G.Vaitkutė 15min.lt tikina, jog tai, kad grupė kartu su vokaliste atrankoje nepasirodys, anaiptol nereiškia nieko bloga. „Bekešo vilkai“ niekur nedingo – toliau kartu dirbame ir turime daug planų, norime šįmet įrašyti albumą. Tiesiog šįkart gavau galimybę atrankoje pasirodyti viena – kartu su pažįstamu paruošėme kūrinį. Tačiau tai nieko nereiškia“, – patikino dainininkė.

Anot jos, „Bekešo vilkų“ muzikantai ją itin palaiko, o ir pati būdama scenoje viena G.Vaitkutė jaučiasi puikiai. „Visi mane palaiko. Juk esame draugai, muzikantai. Suprantame vieni kitus, tad kodėl nepalaikyti?“ – šypsosi aksominio balso savininkė.

Mergina patikina, kad norint dainuoti šalia stovinčio kolektyvo visai nereikia. „Dainavimas nėra apie tai, kad eini su kuo nors. Tai procesas, kuris man labai patinka. Todėl aš mėgaujuosi“, – sako ji.

Ne šou darys, o dainuos

Nacionalinėje „Eurovizijos“ atrankoje G.Vaitkutė ketina atlikti kūrinį „Time to Shine“ ir apie jį pasakoja glaustai. „Tai daina apie šviesą ir naują žingsnį gyvenime. Išgirsite šviesią baladę“, – apibendrina dainininkė.

Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Koncerto akimirka
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Koncerto akimirka

Nei šokių, nei fejerverkų ar akrobatinių triukų, kuriais pastaruoju metu, rodos, populiaru kovoti už žiūrovo simpatiją, G.Vaitkutė savo pasirodyme demonstruoti neketina. Atrankoje ji dainuos, o ne žiūrovą linksmins.

„Ne šou reikia rodyti, o dainuoti. Nesu šou žmogus, mano prioritetas – ateiti, sudainuoti iš širdies, švariai ir gražiai. Noriu, kad daina patiktų žmonėms ne fejerverkais, o pakutentų juos ten, kur šie net nežinojo, kad gali pakutenti“, – požiūrį dėsto atlikėja.

Spėlioti, kaip bus įvertinta komisijos narių ar žiūrovų, G.Vaitkutė nenori:„Negaliu prognozuoti. Niekad nemėgau to daryti ir nedarau – pažiūrėsime vėliau.“

Pirmąją nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos laidą, kurios metu į sceną lips pirmieji dalyviai, svajojantys išvykti į didįjį „Eurovizijos“ konkursą, gegužę vyksiantį Švedijoje, televizijos žiūrovai išvys jau šį šeštadienį.

Viso atrankos organizatoriai numato penkis nacionalinės atrankos turus, kas atstovaus Lietuvai „Eurovizijos“ konkurse komisija ir žiūrovai nuspręs jau gruodžio mėnesį. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius