Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

„Eurovizijos“ atrankos taisykles pažeidusi Monika Marija: „Nebuvo jokių sąmokslo teorijų“

Paskutinę savaitę iki nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos finalo užkulisiuose užvirė didelės aistros. Kaip 15min jau rašė, nemažą sujudimą sukėlė ir Monikos Marijos netikėtas sprendimas konkurse vis dėlto dalyvauti su viena daina. Ir nors po šios žinios viešoje erdvėje komentatoriai zvimbė tarsi bičių avilyje, pati atlikėja į patį kalbų sūkurį nepateko. Savaitės viduryje Monika Marija išvyko pailsėti į Italiją, o grįžusi ketvirtadienio popietę ji Vilniaus oro uoste surengė trumpą spaudos konferenciją.
Monika Marija
Monika Marija / 15min nuotr.

15min primena, kad ketvirtadienio rytą Monikos Marijos komanda pranešė, kad atlikėja finale į sceną žengs tik su daina „Light On“. Anot komandos, toks sprendimas yra gerai apgalvotas, paremtas žiūrovų ir ekspertų simpatijoms. Vis dėlto išvengti atsakomybės jiems nepavyko – pažeidus konkurso taisykles, Monikos Marijos komandai teks sumokėti 2000 eurų baudą.

Tiesa, nuo pat ryto kilusiame šurmulyje atlikėjai dalyvauti neteko. Savaitės pradžioje ji leido ne Lietuvoje, bet už kelių tūkstančių kilometrų nuo Vilniaus esančioje Romoje. Likus kelioms dienoms iki finalo atlikėja repeticijas išmainė į poilsį, atitrūko nuo kasdienybės.

Ketvirtadienio popietę nusileidusi Vilniaus oro uoste, ji surengtoje spaudos konferencijoje sakė, kad tikisi, jog žmonės jos ir komandos sprendimą supras.

VIDEO: Monika Marija: negalima nuslėpti faktų, kuri daina buvo labiau palaikoma

„Light On“ labiausiai palaikė tiek žiūrovai, tiek aš pati. Tai yra ta daina, su kuria labiausiai norėčiau skristi į Izraelį. Tai būtų didžiausios mano svajonės išsipildymas. Manau, kad sprendimas yra puikus, aš pasitikiu savo komanda, dabar ruošiuosi finalui, ten atiduosiu visas savo jėgas“, – vos tik nusileidusi iš Romos kalbėjo Monika Marija.

Monika sakė, kad Roma padėjo atgauti jėgas, susidėlioti mintis, o dainos „Criminal“ atsisakymas leis scenoje labiau pasitikėti savimi ir susikoncentruoti į dainos atlikimą. To, pasak atlikėjos, iki šiol labai trūko.

„Italijoje stengiausi nuo visko atsijungti ne tik tiesiogine to žodžio prasme – stengiausi nenaudoti interneto, bet ir atsiriboti nuo visų naujienų. Bet vakar neiškenčiau ir apie viską perskaičiau internete, tai su situacija nacionalinėje atrankoje šiai dienai esu susipažinusi“, – juokaudama kalbėjo Monika Marija.

Italijoje stengiausi nuo visko atsijungti, ne tik tiesiogine to žodžio prasme – stengiausi nenaudoti interneto, bet ir atsiriboti nuo visų naujienų

Dainininkė tikisi, kad „Eurovizijos“ atrankos finale už ją balsuos ir „Criminal“ gerbėjai, jiems šią dainą žada atlikti visuose savo koncertuose.

Į klausimą, kodėl sprendimo atsisakyti dalyvauti su daina „Criminal“ nepriėmė dar prieš pusfinalį, atlikėja atsakė, kad tikėjosi būti išgirsta savo gerbėjų ir atremia jai pareikštą kritiką, esą viskas buvo iš anksto suplanuota taktika.

„Aš atvirai ir nuoširdžiai galiu pasakyti, kad čia nebuvo jokių sąmokslo teorijų, tiesiog klausiau savo širdies balso, žmonių ir savo komandos. Tų sprendimų visiškai nesigailiu. Jei galėčiau grįžti atgal – nieko nekeisčiau“, – 15min kalbėjo Monika Marija.

Aš atvirai ir nuoširdžiai galiu pasakyti, kad čia nebuvo jokių sąmokslo teorijų, tiesiog klausiau savo širdies balso, žmonių ir savo komandos

Konferencijos metu Monikai Marijai sužinojo ir ne itin malonią žinią – 15min atlikėjai pranešė, kad už atrankos taisyklių nesilaikymą LRT jai nusprendė skirti 2000 eurų baudą.

„Jei toks iš tiesų yra LRT sprendimas, mes būsime priversti jį vykdyti. Jei skirs baudą, tikrai ją sąžiningai susimokėsime“, – sakė Monika Marija.

TAIP PAT SKAITYKITE: Griežtas LRT atkirtis Monikai Marijai: teks susimokėti tūkstantinę baudą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius