Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Eurovizijos“ dainų konkursas turės amerikietišką analogą: premjera jau netrukus

Apie konkursą Jungtinėse Amerikos Valstijose galvota jau seniai, tačiau pati idėja pradėta plėtoti tik dabar. Europos transliuotojų sąjunga (EBU) suteikė licenciją konkursui JAV organizuoti, už tai bus atsakinga Švedijos kompanija „Brain Academy“. Konkursą planuojama surengti 2021-aisiais.
„Eurovizijos“ logotipas
„Eurovizijos“ logotipas / „Scanpix“ nuotr.

Ilgą laiką „Eurovizijos“ konkurse varžėsi tik Europos šalys. Tačiau į konkursą pastaruoju metu siunčiami dainininkai ne tik iš Europos – dabar čia dalyvauja Australija ir Izraelis. Tačiau jau visai netrukus žadama amerikietiška „Eurovizijos“ konkurso versija.

„Eurovizijos“ dainų konkursas yra didžiausia televizijos laida žemėje, ji vienija žemyną ir visi gali balsuoti už patinkančios šalies pasirodymą“, – sakė „Brain Academy“ vadovas ir kūrybinis direktorius Peteras Settmanas. – Nekantraujame, kada pristatysime šį nuostabų konkursą didžiausiai televizijos rinkai pasaulyje. Televizijos auditorija kasmet auga, todėl tai yra puikus laikas parodyti šį įdomų šou Amerikos publikai.“

Organizuoti „Eurovizijos“ konkursą JAV licenciją suteikė Europos transliuotojų sąjunga (EBU).

„Daugiau nei šešis dešimtmečius „Eurovizijos“ dainų konkursas, kuriam naudojamos viešųjų paslaugų žiniasklaidos priemonės, pritraukia auditoriją kartu su įvairovės, universalumo ir įsitraukimo vertybėmis“, – sakė Eurovizijos EBU vykdomasis vadovas Jonas Ola Sandas. – Kaip viena bendros EBU strategijos, kuria siekiama išplėsti prekės ženklą, dalis, yra ta, kad „Eurovizija“ turėtų įtraukti valstijas, jog pasiektų dar daugiau žiūrovų. Džiaugiamės, kad naują projektą prižiūrės žmonės, kurie sukūrė ryškiausias šio konkurso akimirkas.“

Konkurso pradžia JAV numatyta jau 2021 metais. Už jį bus atsakingi Švedijos prodiuseriai Anders Lenhoffas ir Peter Settmanas, taip pat „Euroviziją“ daugelį metų prodiusuojantys Christeris Björkmanas ir Ola Melzigbei bei kompanija „Brain Academy“.

Tai yra ne viena staigmena, kurią pateiks „Eurovizija“, mat į konkursą ketina įsitraukti Rytų šalys – ši versija vadinsis „Eurovision Asia Song Contest“. Konkurse dalyvaus 17 Azijos ir Ramiojo vandenyno šalių, įskaitant Kiniją, Indiją, Japoniją ir Jungtinius Arabų Emyratus. Tačiau tiksli data dar nepatvirtinta.

Kiekvienais metais daugiau nei 40 šalių, daugiausia iš Europos, varžosi konkurse tam, kad kitais metais galėtų „Euroviziją“ surengti savo šalyje. Tai vyksta tiesioginio balsavimo metu iškart po didžiojo finalo. Didžiausias „Eurovizijos“ lūžis neabejotinai buvo ABBA grupė, kuri laimėjo 1974 m. atstovaudama Švedijai.

15min primena, kad šių metų konkurse nugalėjo Nyderlandų atstovas Duncanas Laurence'as. Kokiame Nyderlandų mieste vyks 2020-ųjų „Eurovizija“ dar nėra aišku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius