Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Eurovizinę dainą J.Budaitei-Junai rašė ir D.Montvydas: „Tvirto užnugario neužtenka“

„Viskas priklauso nuo artisto – sakiau Justinai, kad už ją niekas nieko nepadarys, reikia rodyti iniciatyvą“, – portalui LRT.lt sako nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos dalyvei Justinai Budaitei-Junai kartu su muzikos prodiuseriu Gyčiu Valicku dainą „Strenght of A Woman“ parašęs Donatas Montvydas. Du kartus Lietuvai konkurse atstovavęs dainininkas atlikėjai turėjo nemažai patarimų, tačiau net ir jų, teigia D.Montvydas, neužtenka.
Donatas Montvydas ir Justina Budaitei-Juna
Donatas Montvydas ir Justina Budaitei-Juna / 15min nuotr.

Nors J.Budaitė-Junà – naujokė „Eurovizijos“ scenoje, praėjusią savaitę vykusiame antrosios atrankos filmavime komisija jai skyrė aukščiausią balą. Nuo 9-erių dainuoti pradėjusi televizijos projekto „Lietuvos balsas“ nugalėtoja tikina, kad apie dalyvavimą konkurse galvojo ir anksčiau.

„Eurovizijoje“ dalyvauti galvojau jau prieš kelerius metus, tačiau vis nerasdavau dainos, kuria pati tikėčiau. Šįmet viskas kitaip – ateinu su drąsiu, jaunatvišku, man tinkančiu kūriniu ir tuo džiaugiuosi“, – sako J.Budaitė-Junà.

Pasak jos, daina „Strenght of A Woman“ – apie santykius ir moterišką stiprybę: „Daina apie moters stiprybę, kai ji gali atsitraukti nuo santykių, kurie skaudina ir sukelia neigiamas emocijas.

Dainą sukūrė D.Montvydas, G.Valickas, tekstą parašė Glenda Proby „Gizzle“. Įrašų studijoje teko paplušėti, kadangi daina reikalauja galingos emocijos. Daug dirbome, kad žiūrovas, nematydamas atlikėjo, galbūt net nesuprasdamas anglų kalbos, iš įrašo suprastų, ką aš noriu pasakyti.“

„Fotogenijų“ nuotr./Justina Budaitė
„Fotogenijų“ nuotr./Justina Budaitė

Po pasirodymo atlikėją užplūdo tiek emocijų, kad apie tokį komisijos įvertinimą pagalvoti dar nespėjo – buvo labai susikaupusi, tačiau rezultatu džiaugiasi. Tiesa, J.Budaitė-Junà neskuba nuvertinti kitų atlikėjų.

„Mačiau tik kelis dalyvius, todėl sunku susidaryti bendrą nuomonę. Man labai įdomu, kaip sureaguos žiūrovai. Tai nenuspėjamas dalykas“, – sako ji.

Dainininkė tikina, kad ją labiausiai įkvepia gamta, užsienio atlikėjai, draugai. Dar vienas ją įkvepiantis žmogus – ir vienas eurovizinės dainos autorių D.Montvydas.

„Įrašų studijoje Donatas davė labai daug naudingų patarimų. Šįmet turiu labai stiprią ir palaikančią komandą, kas yra labai svarbu. Jaučiu, kad esu atsakinga ne tik už save, bet už visa komandą“, – sako J.Budaitė-Junà.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Justina Budaitė
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Justina Budaitė

Daina gimė spontaniškai

D.Montvydas portalui LRT.lt atskleidžia, kad su atlikėja susipažino televiziniame projekte, tačiau tuo profesinis bendravimas nesibaigė.

„Būtent projekto metu man teko galimybė ją pažinti kitaip nei žiūrovams – repetuoti su ja įrašų studijoje, suprasti, kiek jai svarbi muzika. Tai buvo mūsų draugiškų santykių užtvirtinimas.

Projektas baigėsi, bet jaučiu, kad tas ryšys ir pagarba jai kaip muzikantei niekur nedingo. Visuomet sakiau, kad po projekto galima man rašyti, skambinti, domėtis, kad padėsiu ir nukreipsiu. Justina buvo viena iš nedaugelio, kurie norėjo toliau dirbti“, – sako D.Montvydas.

Pagyrų atlikėjai negailėjo ir kitas dainos autorius G.Valickas: „Su Justina esame pažįstami jau senokai, draugiški santykiai tikrai padeda kurti kartu, nebijoti eksperimentuoti. „Strength Of A Woman“ yra 3 mūsų kartu sukurta daina. Man patinka žmonės, iš savęs reikalaujantys absoliutaus maksimumo. Justina yra viena iš nedaugelio, turinčių šią savybę.“

G.Valickas su D.Montvydu dirba jau seniai – kartu sukūrė ne vieną Lietuvoje populiarią dainą. „Sutampa mūsų požiūris į darbą, maksimalizmas, atsidavimas muzikai. Skonio ar pomėgių skirtumai papildo kiekvieną bendrą projektą kažkuo, ko po vieną kartais nė neatrastume. Svarbu įsiklausyti ne tik į save, bet praktikos tam su Donatu turim jau nemažai, tad visiškai nesunku sutarti studijoje“, – sako prodiuseris.

Asmeninio albumo nuotr./Justina Budaitė ir Donatas Montvydas
Asmeninio albumo nuotr./Justina Budaitė ir Donatas Montvydas

D.Montvydas tikina, kad „Eurovizijoje“ svarbiausias tik atlikėjas: „Viskas priklauso nuo artisto – sakiau Justinai, kad už ją niekas nieko nepadarys, reikia rodyti iniciatyvą. Kai ji man ją parodo, visada padedu. Muzikine prasme visuomet esu jos pusėje.“

Kalbėdamas apie kartu su G.Valicku parašytą kūrinį, dainininkas sako, kad iš pradžių apie konkursą negalvojo. „Šis kūrinys visai nebuvo skirtas „Eurovizijai“, jį parašėme su Gyčiu Valicku. Kai kūrinys tapo ir Justinos, norėjome, kad tai tiesiog būtų stipri daina, jos vizitinė kortelė, kurioje ji galėtų save rasti. Lygiavomės į pasaulinio lygio dainas – tas, kurios karaliauja topuose“, – pasakoja jis.

Muzikos prodiuseris G.Valickas sako, kad daina gimė spontaniškai: „Susitikome su Donatu studijoje neturėdami jokio konkretaus darbo plano tai dienai. Nutarėme „tiesiog pakurti“ negalvodami nei ką, nei kam. Atsipūtimas suveikė, nes po geros valandos jau turėjome dainą beveik tokią, kokią ją girdėsite. Kūrinys apie stiprią moterį, ne ką mažiau stipraus balso jį atlikti reikia. Nebuvo dvejonių dėl atlikėjos – iškart pagalvojome apie Justiną.“

„Paskui pastebėjome, kad tokio lygio dainų vis daugiau atsiranda ir pačioje „Eurovizijoje“ – ten tikrai girdisi nebe tik Balkanai. Pagalvojome, kodėl gi ne – juk tai viena didžiausių galimybių scenoje pristatyti kūrinį. Drąsiai matau šią dainą kaip Lietuvos reprezentacinę. Tikslas ne visada laimėti pirmą vietą, o tinkamai reprezentuoti savo šalį. Daina gimė tiesiog būnant studijoje, ieškant ir grojant“, – priduria D.Montvydas.

Jis, kaip ir J.Budaitė-Junà, džiaugėsi komisijos įvertinimu: „Tai, kad komisija išgirdo ir įvertino jos dainą yra paskatinimas. Būtų šaunu, jei žiūrovai taip pat įvertintų maksimaliai.“

Pasirodymą taip pat stebėjęs G.Valickas jo vertinti neskuba – nori išvysti per televiziją: „Galiu įvertinti tik pačią Justiną, kuri scenoje buvo labai stipri ir moteriška. „Eurovizija“ – ne balsų konkursas, tačiau šalia stiprios dainos ir charizmatiškos atlikėjos pridėjus jos laiku ir vietoje pademonstruotus vokalo sugebėjimus, neturiu abejonės, kad Justina bus labai stipri konkurentė visiems šių metų dalyviams.“

VIDEO: Justina feat. Donny Montell - Ten Kur Tu

D.Montvydas: „Eurovizijoje“ viskas priklauso nuo atlikėjo

Pats stebėjęs dainininkės pasirodymą, D.Montvydas sako turėjęs nemažai patarimų. „Pirma taisyklė – nekonkuruoti, nesistengti būti geresnei už kitus dalyvius arba įrodyti kažką komisijai. Patariau juos pamiršti ir prisiminti vienintelį dalyką, dėl kurio ji dalyvauja konkurse – dėl muzikos. Konkurencija, mano akimis, vienas iš faktorių, kuris suvaržo ir sukelia be galo daug streso. Patariau ateiti ir padaryti tai, ką moka geriausio, pasimėgauti ir pasidžiaugti daina.“

D.Montvydas „Eurovizijoje“ Lietuvai atstovavo du kartus – 2011-siais Azerbaidžane ir 2016-siais Švedijoje. Jis sako, kad tokia patirtis – neįkainojama.

„Jei patenki į didįjį konkursą – tai iš viso neįkainojama patirtis, kurios Lietuvoje neįgausi. Kai buvau Švedijoje ir Azerbaidžane, ten buvo geriausi režisieriai, personalas, įranga, darbo etika, kultūra – ten daug gali išmokti ir atsivežti į Lietuvą. Jei pas mus prie koncerto dirba 10 žmonių, tai ten – 300. Labai skatinu savo jėgas bandyti jaunimą – jiems reikia tokios patirties“, – įsitikinęs D.Montvydas.

Dainininkas nemano, kad jo palaikymas ir perduodama patirtis daro J.Budaitę-Juną pranašesne už kitus dalyvius: „Manau, kad savo darbą jau padarėme. Mes kaip prodiuseriai sukūrėme jai dainą ir matome stilistiką, gaires kaip ją atlikti. Visa kita yra jos ir aš savo vardu negaliu jos „tempti“. Su „Eurovizija“ yra taip, kad gali būti didžiausia žvaigždė, bet jei prastai dainuoji, niekam neįdomu, kas tu toks. Žmonės tavimi nepatikės.

Mes iš savo pusės padarėme viską, kad šis kūrinys skambėtų pasaulietiškai, kad būtų modernus. Turiu jai keletą patarimų, tačiau galų gale svarbiausias artistas. Taip, ji turi mūsų užnugarį ir tai jaučia, bet to neužtenka – rezultatas priklauso tik nuo jos.“

TAIP PAT SKAITYKITE: „120“ apsiskelbė „Eurovizijos“ atrankos nugalėtojais, bet komisija nuleido ant žemės – skyrė 0 balų

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius