Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Fusedmarc“ pasirodymo režisierius: „Tokių nesklandumų „Eurovizijoje“ seniai neteko matyti“

Antradienio vakarą paaiškėjo, kurie 10 dalyvių pateko į „Eurovizijos“ finalą. Muzikos prodiuseris Lauras Lučiūnas sako, kad staigmenų pirmajame pusfinalyje nebūta. Tuo tarpu „Fusedmarc“ pasirodymo režisieriui Povilui Varvuoliui netikėtumų buvo, o labiausiai nustebino transliacijos nesklandumai, kurių, kaip teigia režisierius, šiame konkurse seniai neteko matyti.
Povilas Varvuolis, Lauras Lučiūnas
Povilas Varvuolis, Lauras Lučiūnas / Vytauto Nevieros (LRT) nuotr.

„Manau, kad į finalą pateko tie, kurie ir turėjo patekti. Pirmiausiai nebuvo abejonių dėl Portugalijos, Švedijos, Armėnijos bei Lenkijos. Jie atrodė stipriausiai, o likę galėjo pasiskirstyti visaip. Gaila, kad nepateko Latvija, tačiau tai gal daugiau iš kaimyniškų sentimentų“, – svarstė muzikos prodiuseris L.Lučiūnas.

Jis teigė nebuvęs nustebintas ir Moldovos sėkme. „Jie vieninteliai turėjo labai ryškų instrumentinį akcentą, kai kitose dainose akcentuojamas vokalas, o tai – šiuolaikinė šokių daina“, – Lrt.lt pastebėjo pašnekovas.

Muzikos prodiuserio žodžiais, pirmasis pusfinalis – ramus ir nieko nustebinti neturėjo, tačiau antrasis bus kitoks. „Visi, kurie matė repeticijas, vieningai sako, kad antrasis pusfinalis – aštresnis. Pirmajame buvo gera baladžių dozė. Su mūsų daina gal ir būtų buvę paranku būti pirmame pusfinalyje, tačiau čia nėra jokios tragedijos“, – grupės „Fusedmarc“ sėkme neabejojo prodiuseris.

Jo teigimu, konkurse vis mažėja vadinamųjų standartinių dainų. „Viskas panašėja į gerų, daugiau sau leidžiančių popdainų konkursą, o tai džiugina. Kitas dalykas – puikus vaizdas. Kiekvienais metais tai vis tobulėja ir šiemet sceninė estetika atrodo tiesiog nuostabiai“, – kalbėjo L.Lučiūnas.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Pirmojo „Eurovizijos“ pusfinalio akimirka
Luko Balandžio / 15min nuotr./Pirmojo „Eurovizijos“ pusfinalio akimirka

Praėjusiais metais iš arti stebėjęs „Euroviziją“ Švedijoje muzikos prodiuseris sakė, kad šių metų scena geresnė, o konkursą purtę organizaciniai skandalai jam nepakenkė.

„Apie skandalus daug šnekama, bet juos vargiai kas pajunta. Kol kas viskas vyksta tvarkingai, niekas niekur nevėlavo, viskas visiems paduota, parodyta, pataisymai įdiegti“, – priekaištų neturėjo L.Lučiūnas.

Lietuvos atstovams svarbiausia, pasak jo, nieko nebandyti daryti kitaip. „Grupė išsiskiria ir labai savimi tiki. Užlipus į sceną – stresas didžiulis. Šiuo metu visi atrodo ramūs, gerai nusiteikę, daug dirba, tačiau norisi, kad jie būtų susikaupę ir darytų ne mažiau ir ne daugiau, nei per repeticijas, ir tada tikrai pateks į finalą“, – patarė muzikos prodiuseris.

Šiemet tarp konkurso favoritų L.Lučiūnas Lrt.lt įvardijo Italijos atstovą. „Jam laimėtojo etiketė piešiama ne atsitiktinai, nors man norėtųsi, kad laimėtų portugalo daina“, – kalbėjo jis.

VIDEO: Eurovizijos istorija: nuo kuklios pradžios iki pasaulinių žvaigždžių

Nustebino ir rezultatai, ir techniniai nesklandumai

Tuo tarpu grupės „Fusedmarc“ pasirodymo režisierius P.Varvuolis sako, kad staigmenų pirmame pusfinalyje – būta.

„Atrodo, kad gerai dainuojantys nepateko, o pateko – neaišku kas. Kaip ir kiekvienais metais iš pradžių atrodo vienaip, kai balsuoja žmonės ir komisija – išeina visai kiti netikėti dalykai. Dar nėra buvę metų, kad būtų galima tiksliai viską prognozuoti“, – tikino P.Varvuolis.

Vis dėlto, jo teigimu, švedų bei portugalų pasirodymai neabejotinai turėjo patekti į finalą. „Kipras nustebino, tačiau jo šou buvo stiprus. Vis dėlto yra tokių atlikėjų, kurių patekimo į finalą nesitikėjau, pavyzdžiui, Graikijos“, – vardijo jis.

„Transliacijos pradžioje buvo tam tikrų nesklandumų, kai technika lindo į kadrą, ko „Eurovizijoje“ jau seniai neteko matyti“, – stebėjosi P.Varvuolis.

P.Varvuolis taip pat sutiko, kad antrame pusfinalyje iššūkių būti gali daugiau nei pirmajame. „Antrame pusfinalyje labai stiprūs bulgarai. Kai pamačiau pirmojo ir antrojo pusfinalio sąrašus, antrasis man atrodė lengvesnis, o jame dalyvauti – geriau, tačiau dabar nebežinau, nes pirmas pasirodė lengvesnis“, – svarstė PVarvuolis.

Jis taip pat įžvelgė „Eurovizijos“ madų, kurios šiemet ryškiausiai matomos pasirodymų vizualizacijose. „Vizualizacijose rodoma labai daug atlikėjo vaizdų, panašių elementų. Viename ir kitame pasirodyme kartojasi tam tikri dalykai, jie yra ir mūsų vizualizacijose, kurias mes kuriame patys. Kitos šalys jas taip pat kūrė pačios, tačiau kažkokie elementai, kurie „vaikšto“ visų galvose, išsikristalizuoja ir matosi“, – analizavo pašnekovas.

Kad organizacinės komandos patirti nesklandumai būtų paveikę konkursą, nepastebėjo ir P.Varvuolis, tačiau jam užkliuvo techniniai nesklandumai pusfinalio transliacijos metu.

„Transliacijos pradžioje buvo tam tikrų nesklandumų, kai technika lindo į kadrą, ko „Eurovizijoje“ jau seniai neteko matyti. Gal pirmojo eterio baimė paveikė komandą, to dažnai būna ir Lietuvoje, ir tai suprantama. „Eurovizijoje“ tai pakankamai netikėta, nes paskutinius dvejus metus nemačiau jokio techninio broko konkurso transliacijose“, – stebėjosi P.Varvuolis.

Paklaustas, kas šiame konkurse jo favoritai, pašnekovas atsakė trumpai: „Fusedmarc“ – numeris vienas, dar – Bulgarija ir Švedija.“

TAIP PAT SKAITYKITE: Paskutinės „Fusedmarc“ akimirkos prieš „Euroviziją“: ekskursija po vienuolyną ir nauji talismanai

Aiškūs 16 finalo dalyvių

Po pirmojo pusfinalio paaiškėjo, kad finale matysime Moldovą, Azerbaidžaną, Graikiją, Švediją, Portugaliją, Lenkiją, Armėniją, Australiją, Kiprą ir Belgiją.

Į finalą taip pat iškart keliauja penkios didžiosios šalys – Ispanija, Jungtinė Karalystė, Italija, Prancūzija, Vokietija ir praėjusių metų nugalėtoja – Ukraina.

Ketvirtadienį, gegužės 11-ąją, vyks antrasis „Eurovizijos“ pusfinalis, kurio metu taip pat pasirodys 18 valstybių, tarp jų – ir Lietuva, iš kurių į finalą pateks dešimt.

Pirmojo pusfinalio dalyvius vertino jame dalyvaujančios aštuoniolika šalių bei trys šalys, iškart pasirodysiančios finale – Italija, Ispanija ir Jungtinė Karalystė.

Konkursą pirmą kartą istorijoje veda trys vyrai – Oleksandras Skičko, Volodymyras Ostapčiukas ir Timuras Mirošničenko.

TAIP PAT SKAITYKITE: Pirmasis „Eurovizijos“ pusfinalis: iš 18 šalių liko 10, finalas – be latvių

VIDEO: Prisiminkite: lietuvių dainos, skambėjusios „Eurovizijos“ scenoje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius