Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gerai Gerai & Miss Sheep apie dalyvavimą „Eurovizijos“ atrankoje: „Reikia parodyti, kad pas mus yra normalios muzikos“

Nacionalinėje „Eurovizijos“ atrankoje šįmet dalyvauja per keliasdešimt dalyvių, tačiau vos keli iš jų – publikai pažįstami puikiai. Žymių dainininkų gretas šių metų konkurse nutarė papildyti ir duetas Gerai Gerai & Miss Sheep (Vilius Tamošaitis ir Dovilė Filmanavičiūtė), kuriems, kaip patys sako, „Eurovizijoje“ dalyvauti negėda. Priešingai, pasirodyti čia muzikantams - „lygis“, o į sceną duetas lipa norėdamas įrodyti, kad Lietuvoje „yra normalios muzikos, o ne vien vos keli dainuoti mokantys atlikėjai“.
GeraiGerai & Miss Sheep
GeraiGerai & Miss Sheep / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Koks skirtumas, kur koncertuoti? Kaimo kultūros namuose, „Eurovizijoj“ ar ant plento?“, – 15min.lt atkreipus dėmesį, kad matyti Gerai Gerai & Miss Sheep „Eurovizijos“ atrankos scenoje šiek tiek keista, atsako D.Filmanavičiūtė.

„Reikia atskiesti va tokių muzikantų kontingentą, – akimis palydėdamas pro šalį einančią grupę „Timohi“ drąsiai ir užtikrintai rėžia V.Tamošaitis. – Siūlyčiau visiems muzikantams eiti į „Euroviziją“ – reikia parodyti, kad pas mus yra normalios muzikos, o ne vien vos keli dainuoti mokantys atlikėjai“, – sako jis.

Papildyti V.Tamošaitį skuba D.Filmanavičiūtė. „Kalba eina apie

Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Koncerto akimirka
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Koncerto akimirk

tai, ką mes matome televizijos ekranuose – kone 60 proc. to, kas rodoma, yra chaltūra. Gaila, kad normalūs – balsus ir muzikinį išsilavinimą turintys bei kuriantys – muzikantai gėdyjasi eiti į šį konkursą“, – sako mergina, atkreipianti dėmesį, jog antai pernai „Eurovizijoje“ nugalėjusi švedė Loreen savo šalyje – visiškai alternatyvi atlikėja.  „Ji labai faina ir kažkodėl eina į šį konkursą, o lietuviams – „nelygis“. Mes manom, kad mums „lygis“, – patikina mergina.

Savo ruožtu dainininkei antrina kolega, atkreipdamas dėmesį į kitų Baltijos šalių praktiką konkurso atžvilgiu. „Lygis“ ir yra – estai siunčia ten puikius atlikėjus, latviai taip pat. Atrodo, kad mes šiek tiek atsilikę – lyg į „Euroviziją“ siųstume tai, kas blogiausia“, – svarsto V.Tamošaitis.

„Man keistas įspūdis, kad jeigu nori bausmės – eik į „Euroviziją“. Matom, kad, pavyzdžiui, Linui Adomaičiui lyg ir visai neblogai sekasi, o jis juk nėra tokio lygio, kaip mūsų geriausia draugė Ocsana Pisul“, - šypsosi D.Filmanavičiūtė.

„Man keistas įspūdis, kad jeigu nori bausmės – eik į „Euroviziją“. Matom, kad, pavyzdžiui, Linui Adomaičiui lyg ir visai neblogai sekasi, o jis juk nėra tokio lygio, kaip mūsų geriausia draugė Ocsana Pisul“, – šypsosi D.Filmanavičiūtė.

15min.lt atkreipus dėmesį, jog „Eurovizija“ jau seniai laikoma „supopsėjusia“, o esminiu koziriu konkurse vis dažniau tampa ilgos įdegusių dainininkių kojos, D.Filmanavičiūtė pabrėžia, jog svarbiausia – požiūris. „Šou yra šou. Mano kojos irgi nėra trumpos, o Vilius, štai, susilaukia daug moterų dėmesio. Turiu omeny, kad viskas priklauso nuo požiūrio – jei galvosime, kad einame į debilų šou, taip ir bus, bet mes galvojame, kad einame į muzikinį šou“, – tikina ji.

Tačiau apie savo atrankai ruošiamą kūrinį muzikantai daugžodžiauti nenori. „Išlaikysime savo stilių – nesitaikysime, kad būtinai „Eurovizijai“ tiktų. Atsisėdom studijoj, įrašėm dainą, kuri mums patinka, ir tiek“, – sako V.Tamošaitis.

Muzikantai pripažįsta: jie nujaučia, kad jų dalyvavimas nacionalinėje atrankoje gali virsti skandalingu, o tai veikiausiai nulems aštrūs komisijos narių ir pačių jų liežuviai. „Aišku, kad bus konfliktų – o ko mes čia einam? Juk Sel'o nėra, užtat mes esam – pakelsim reitingą“ – juokiasi V.Tamošaitis.

Savo ruožtu D.Filmanavčiiūtė patikina, kad aštrius pasisakymus į kairę ir į dešinę muzikantai laido ne dėl pigaus populiarumo, o paprasčiausiai neapsimetinėdami – sako, ką galvoja, ir viskas.

„Jei kam nors atrodo, kad mes konfliktuojame dėl šou, tai tikrai ne. Tiesiog nesiruošiu slėpti savo nuomonės, o Vilius irgi yra atviras. Nėra reikalo apsimetinėti – vienoj vietoj sakyti vieną, o kitoj jau bučiuotis su tais, kurių mes iš tikrųjų negerbiame. Esam iš tų, kurie nelenda į subinę“, – nukerta D.Filmanavičiūtė.

Šiais metais konkurso žiūrovų laukia net penki „Eurovizijos“ atrankos turai, juos transliuoti LTV ims jau lapkričio mėnesį. Geriausi atrankų metu nuskambėję kūriniai rungsis dviejų atrankos pusfinalių metu, o jau gruodžio mėnesį žiūrovų laukia įspūdingas „Eurovizijos“ atrankos finalas – jo metu paaiškės, kuris dainininkas šįmet mėgins apginti šalies garbę.

Lietuvos atstovą „Eurovizijoje“ rinks ir televizijos žiūrovai, ir specialiai suburta komisija, apsispresti padės konsultantų komanda.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius