Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Gerbėjus nustebino Vilijos Matačiūnaitės ir Vokietijos atstovės „Eurovizijoje“ Levin panašumas

Gerai paieškoję veikiausiai kiekvienas galėtume atrasti sau antrininką. Po to, kai į didžiosios „Eurovizijos“ sceną finale Kijeve žengė Vokietijos atstovė Levina, ne vienas televizijos žiūrovas Lietuvoje pasitrynė akis. Atlikėja iš pirmo žvilgsnio itin priminė lietuvių dainininkę Viliją Matačiūnaitę.
Levina ir Vilija Matačiūnaitė
Levina ir Vilija Matačiūnaitė / 15min nuotr.

Stulbinamą atlikėjų panašumą pastebėjo ir konkurso finalą komentavęs muzikologas Darius Užkuraitis. Pasak jo, Levina – lyg vokiškoji Vilija.

Po Levinos pasirodymo gerbėjų ir bičiulių žinučių sulaukė ir pati Vilija. Ne vienas atsiuntęs Vokietijos atstovės nuotrauką, kai ši dainuoja scenoje, juokavo sakydami: „Negalvojau, kad už Vokietiją šiais metais atstovauji“.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Vokietijos atstovė Levina
Luko Balandžio / 15min nuotr./Vokietijos atstovė Levina

Tačiau pati Vilija sako panašumų su Levina neįžvelgianti. „Neradau nieko panašaus“, – kategoriškai sakė ji, nors netrukus pridūrė. – Gal jei vaizdas nėra aiškus, tikrai pasakytum, kad aš dainuoju. Tik prieš kokius 10 metų.“

Levina scenoje atliko kūrinį „Perfect Life“. Nuo pat vaikystės ji skynė pergales įvairiausiuose konkursuose, kūrė dainas, o galiausiai vokalo mokėsi ir universitete.

Vokiečių daina itin primena Davido Guettos hitą „Titanium“ – gitaros partija kone identiška. Visgi vokalo linija visiškai kitokia. Pati dainininkė tiesiog trykšta pozityvu – viso pasirodymo metu Levina nenustojo šypsotis.

Tiesa, Levinos ir „Eurovizijoje“ jos atliekamos dainos Vilija negirdėjo. Ji tikino apskritai nežiūrėjusi dainų konkurso, nes jai... tiesiog neįdomu, „Eurovizija“ jai apskritai nepatinka, todėl ir žiūrėti transliacijų ji nemato prasmės.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Vilija Matačiūnaitė
Luko Balandžio / 15min nuotr./Vilija Matačiūnaitė

„Niekada nežiūriu, man tai nėra įdomu. Neturiu visiškai jokio intereso, ypač, jei aš ten nedalyvauju. Vienintelį kartą žiūrėjau, kai dalyvavo Jeronimas Milius. Žinau, kad ten yra labai daug nekokybiškos muzikos. O tai, kas yra kokybiška ir tai, ką verta pasiklausyti, aš paklausau kitais šaltiniais“, – kalbėjo ji.

VIDEO: Levina - Perfect Life (Germany) at the second Semi-Final

Tačiau palyginimą su Vokietijos atstove ji sako priimanti kaip gerą ženklą muzikine prasme. Nepaisant to, kad didysis „Eurovizijos“ finalas Vilijos nedomina, ji ir šiemet dalyvavo nacionalinėje atrankoje, kur siekdama pergalės svajojo apie galimybę dar kartą atstovauti Lietuvai konkurse.

„Eurovizijos“ scenoje Vilijai teko stovėti prieš trejus metus, 2014-aisiais Kopenhagoje vykusiame konkurse ji atstovavo Lietuvai su daina „Attention".

Tiesa, tąkart ji į finalą nepateko tik per plauką – antrame pusfinalyje užėmė 11 vietą, o į finalą pateko tik pirmieji dešimt dalyvių.

Ar ji dar kartą norėtų dainuoti didžiojoje „Eurovizijos“ scenoje? „Nežinau. Nežinau, ar pati „Eurovizija“ mane domina tiek, kiek domina pasirodyti kitų šalių rinkoms. Nors netikiu, kad Lietuva mane dar kartą išrinks“, – 15min sakė ji.

VIDEO: Vilija Matačiūnaitė - Attention (Lithuania) 2014 LIVE Eurovision Second Semi-Final

TAIP PAT SKAITYKIE: „Eurovizijoje“ triumfavo Portugalija: šlovėje maudosi charizmatiškasis Salvadoras Sobralis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius