Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į „Eurovizijos“ atrankas grįš du iškritę atlikėjai

Prieš nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos pusfinalius paskelbta netikėta žinia: į konkursą grįš du dalyviai.
Ugnė Skonsmanaitė ir Mantas Stonkus
Ugnė Skonsmanaitė ir Mantas Stonkus / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Kurie atlikėjai labiausiai nusipelnę antro šanso, iki trečiadienio ryto galimybę spręsti turės LRT.lt portalo lankytojai. Balsuoti galite čia.

Pernai, pasinaudodama teise, numatyta „Eurovizijos“ nacionalinės atrankos taisyklėse, LRT į konkurso finalą grąžino vieną atlikėją. Panašiai nuspręsta pasielgti ir šiemet – į nacionalinės atrankos pusfinalius bus grąžinami du dalyviai, surinkę daugiausiai balsų.

Vyriausiojo LRT televizijos prodiuserio ir ilgamečio eurovizinės delegacijos vadovo Audriaus Giržado teigimu, toks žingsnis bus naudingas tiek atlikėjams, tiek konkurso gerbėjams.

„Manau, šis sprendimas pasiteisina, nes duoda galimybę geriau įvertinti televizijos žiūrovų, radijo klausytojų ir portalo lankytojų nuomonę. Be to, tai suteikia taip reikalingą šansą atlikėjams ir galimybę išlyginti komisijos vertinimų netikėtumus“, – tvirtina televizijos profesionalas.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Audrius Giržadas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Audrius Giržadas

A.Giržado teigimu, balsuodami galėsime rinktis iš 12 dalyvių, iškritusių dviejose paskutinėse laidose. Nacionalinės atrankos pusfinaliuose pasirodys po 7 dalyvius, o finale susikaus 6 atlikėjai.

Balsavimas truks iki trečiadienio ryto, iš vieno IP bus galima balsuoti vieną kartą. Apie balsavimo nugalėtojus bus pranešta trečiadienį LRT laidoje „Labas rytas, Lietuva“.

15min primena, kad teisę pasirodyti pusfinalyje jau iškovojo šie atlikėjai: Ieva Zasimauskaitė, Monika Marija, „Saulės kliošas“, „The Roop“, Marija, Gabrielius Vagelis, Kotryna Juodzevičiūtė, Jurgis Brūzga, Godo, Paula, „Twosome“, Silvija ir GeraiGerai.

Jau šeštadienio vakarą LRT bus transliuojamas tiesioginis „Eurovizijos“ pusfinalis, kuriame savo pasirodymus atliks visi šie dalyviai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius