Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į Izraelį Jurijų Veklenko išlydėję žinomi bičiuliai tiki jo sėkme ir prognozuoja vietą finale

Iki eurovizinės Jurijaus Veklenko kelionės beliko vos kelios dienos – jau sekmadienį Lietuvos atstovas kelia sparnus į Izraelį, kur jo laukia vienas įdomiausių išbandymų muzikinėje karjeroje. Sėkmės išties prireiks, o jos pirmadienio vakarą artimiausi atlikėjo draugai ir gerbėjai prilinkėjo su kaupu – taip smagiai ir nuotaikingi pirmadienį vyko Jurijaus išlydėtuvių vakarėlis.
Jurijaus Veklenko išlydėtuvės
Jurijaus Veklenko išlydėtuvės / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Jurijus Veklenko savo šeimos narius, bičiulius ir kolegas pirmadienio vakare sukvietė į sostinės naktinį klubą „Bardakas“, kur susirinkusiųjų laukė kaip niekad smagiai nusiteikęs. Tiesa, prieš tai atlikėjas surengė trumpą spaudos konferenciją, kurioje atskleidė, kad pasirodyme laukia pokyčiai, tačiau jaudulio dėl didžiojo momento ar lažybininkų prognozių jis nejaučiantis.

Palinkėti sėkmės į Izraelį po kelių dienų išvykstančiam atlikėjui atvyko praėjusių metų Lietuvos atstovė Ieva Zasimauskaitė, konkurse su grupe „Skamp“ dalyvavęs Vilius Alesius, taip pat čia sėkmę bandęs Vaidas Baumila, Leonas Somovas, Rimvydas Širvinskas-Makalius ir daugelis kitų.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Jurijaus Veklenklo išlydėtuvių vakarėlis
Luko Balandžio / 15min nuotr./Jurijaus Veklenklo išlydėtuvių vakarėlis

Kalbėdamas su 15min Vilius Alesius pripažino kasmet nepraleidžiantis didžiojo dainų konkurso, mat tai ir pačiam grąžina malonius prisiminimus. Jis aktyviai stebi ir nacionalines „Eurovizijos“ atrankas.

„Nuo to laiko, kai „Skamp“ dalyvavo „Eurovizijoje“, labai daug kas pasikeitė. Pradėkime nuo taisyklių – atsirado pusfinaliai, o mes važiavome tiesiai į patį šou, pasikeitė nacionalinė atranka, nes viskas buvo nusprendžiama per vieną vakarą, dalyvių skaičius. Dabar atrankos rimtesnės, joms reikia rimčiau ruoštis, bet gal kiek iškraipomas netikėtumo faktorius, kuris šiame konkurse išties svarbus“, – prisimena grupės narys.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Jurijaus Veklenklo išlydėtuvių vakarėlis
Luko Balandžio / 15min nuotr./Jurijaus Veklenklo išlydėtuvių vakarėlis

Kalbėdamas apie netikėtumo faktorių, V.Alesius sako, kad Jurijus Veklenko Europai paliks išties gerą įspūdį.

„Jo pasirodymas nacionalinėje atrankoje buvo išskirtinis ir atkreipiantis dėmesį, kaip bus „Eurovizijoje“ – sunku pasakyti. Aišku, bus nelengva, nes jeigu konkurse pamatysime daug vaikinų su panašiai nufilmuotais pasirodymais, reikės išsiskirti vokaliai“, – sako V.Alesius.

Tiesa, atlikėjas siūlo Jurijui ypatingai nekeisti pasirodymo, nes, anot V.Alesiaus, tai, kaip viskas atrodė nacionalinėje atrankoje, gali būti raktas į sėkmę. „Nereikia prigalvoti nereikalingų detalių, linkiu tiesiog išlikti savimi“, – siūlo Vilius Alesius, kuris šalies atstovui prognozuoja ne tik vietą finale, bet ir patekti į 15-ą.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Jurijaus Veklenklo išlydėtuvių vakarėlis
Luko Balandžio / 15min nuotr./Jurijaus Veklenklo išlydėtuvių vakarėlis

Prodiuseris Leonas Somovas tiki J.Veklenko sėkme ir neabejoja, kad atlikėjas pateks į finalą. „Būna, atsitinka su balsavimais netikėtumų, tačiau manau, kad jam tikrai pavyks“, – mano prodiuseris.

„Eurovizijos“ karštine L.Somovas užsikrečia kiek anksčiau už kitus – prodiuseris domisi naujienomis dar prieš patį šou, pats liko sužavėtas Olandijos ir Italijos atstovų dainomis.

„Bet kad ir kaip bebūtų, norėčiau Jurijui palinkėti, kad daina liktų visų širdyse. Daug eurovizinių kūrinių, net ir laimėtojų, po mėnesio dingsta, tad norėčiau palinkėti, kad nepaisant vietos, daina gyvuotų amžinai“, – linkėjo Leonas.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Jurijaus Veklenklo išlydėtuvių vakarėlis
Luko Balandžio / 15min nuotr./Jurijaus Veklenklo išlydėtuvių vakarėlis

Išlydėtuvėse apsilankiusi festivalio „Kino pavasaris“ direktorė Vida Ramaškienė taip pat neabejoja, kad atlikėjas Jurijus Veklenko užkariaus tūkstančių širdis ir pateks į finalą, tačiau kalbėdama apie prognozes siūlo išties per daug nesukti galvos.

„Labai sergu už Jurijų, tačiau mes tikrai perdėtai jaudinamės dėl vietos. Reikėtų į viską reaguoti ramiau. Šiuo atveju išeikvojame per daug energijos“, – juokiasi Vida.

Ne vienerius metus didįjį muzikos konkursą V.Ramaškienė stebi Prancūzijoje, mat „Eurovizija“ sutampa su Kanų kino festivaliu. Šie metai – ne išimtis. Stebėdama šou kartu su prancūzais ji suprato, kad išties neverta jaudintis dėl vietos finale.

„Netgi jų komentatoriai viską vertina su lengva ironija ir niekas neturi jokių pretenzijų į laimėjimą. To palinkėčiau ir mums – džiaukimės reginiu ir tiesiog smagiai leiskime laiką“, – linki V.Ramaškienė.

Išlydėtuvių vakarėlio akimirkos – galerijoje:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius