Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

I.Zasimauskaitė – apie eurovizinį atviruką, konkursinę suknelę ir įtemptą darbotvarkę

Visą balandį Ieva Zasimauskaitė leidžia užsienyje: pristačiusi savo dainą Rygoje, Londone, Tel Avive ir Amsterdame, penktadienio rytą ji pakilo į Lisaboną. Tiesa, dar ne repetuoti pasirodymo, o filmuoti eurovizinio atviruko.
Ieva Zasimauskaitė
Ieva Zasimauskaitė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Draugystė su dalyviais ir nustebinę gerbėjai

„Buvo labai smagus pristatomasis turas, puikios kelionės. Pagaliau susipažinome su daugeliu dalyvių. Labai puiku, kad visose šalyse mane ir mano dainą taip šiltai priėmė – sužinojau, kiek daug turiu gerbėjų, kurie buvo atvykę su manimi susitikti pasipuošę Lietuvos vėliavomis, lipdukais, širdelėmis, apyrankėmis, įvairiausiais suvenyrais. Ir jie buvo ne lietuviai. Tai mane labai nustebino. Smagu tai, kad žmonės jau mintinai moka mano dainą ir kartu dainuoja visa salė. Kai ima skambėti „When We're Old“, visa salė nušvinta nuo telefono žibintų. Tai – nuostabus jausmas“, – įspūdžiais iš pristatomojo turo dalijasi dainininkė.

Atlikėja priduria, jog kartu tai yra ir be galo didelis, varginantis darbas. Skrydžių tvarkaraštis buvo labai intensyvus, kelionės suplanuotos viena po kitos, dainininkė neturėjo jokio poilsio. „Vien tik koncertai, interviu, šalies pristatymas. Bet viskas tik į naudą“, – įsitikinusi atlikėja.

Kiek lengvesnė I.Zasimauskaitei buvo tik pastaroji savaitė – dabar daugiau laiko ji leido Lietuvoje. „Gerai išsimiegoti dar nespėjau, bet yra atvažiavęs mano dvasinis mokytojas, todėl laiką leidžiu medituodama ir koncentruodamasi. Grįžusi iš Amsterdamo jau galvojau, kad susirgau – buvau labai peršalusi, pervargusi, bet džiaugiuosi, kad, atrodo, visa tai lengvai nuo manęs traukiasi. Dabar laiką skiriu vidinei ramybei“, – kalba Lietuvos atstovė „Eurovizijoje“.

Atlikėja pripažįsta, jog kiek išvargino interviu dalijimas užsienio žiniasklaidai, bet bendravimas su jais ir buvo pagrindinis kelionės tikslas – tai padeda kuo plačiau paskleisti žinią apie save užsienio gerbėjams. „Žurnalistai iš esmės vis klausinėjo to paties. Dažnai teiravosi mano nuomonės apie kitus dalyvius, kitas dainas, pusfinalį, kuriame dalyvausiu, klausė, kaip jaučiuosi, koks bus mano pasirodymas“, – vardija dainininkė.

I.Zasimauskaitė neslepia labai besidžiaugianti naujomis pažintimis – pristatomajame ture užsimezgė draugystė su kai kuriais konkurso dalyviais. „Labai pasiilgau prancūzės, ispanės ir belgės. Šveicarų grupė yra be galo jauki. Taip pat – Airijos ir Austrijos bei Danijos atstovai. Su jais labiausiai susidraugavome. Labai laukiu, kol susitiksime Lisabonoje“, – šypsosi atlikėja.

Laukia eurovizinio atviruko filmavimas

Likus vos savaitei iki išvykimo į Lisaboną, kur netrukus prasidės didysis pasiruošimas, I.Zasimauskaitė Portugalijos sostinę aplankys dar prieš tai. Kelias dienas kartu su pagrindine „Eurovizijos“ organizatorių komanda ji dalyvaus eurovizinio atviruko filmavime.

„Filmavimas vyks ne pačioje Lisabonoje, o ant kalno, esančio 200 km nuo sostinės. Vieną dieną keliausime, dvi dienas filmuosime, tuomet vyksiu namo. Žinau, kad klipo filmavimas prasidės senovinių automobilių muziejuje, vairuosiu seną automobilį, o viskas turėtų baigtis gražia panorama, atsiveriančia nuo minėto kalno. Tiesa, vairuotojo teisių nepasiėmiau, bet gal jų ir neprireiks“, – juokiasi dainininkė.

I.Zasimauskaitė atskleidžia, jog be eurovizinio atviruko filmavimo jos laukia dar keli darbai čia, Lietuvoje. „Vienas iš svarbiausių likusių darbų – suknelė. Neseniai pirmą kartą ją prisimatavau. Jau matau, kad mano suknelė bus labai graži, labai ja džiaugiuosi. Jos stiliaus labai nekeitėme. Dar eisiu į vokalo pamoką, susidėliosiu galutinius, kertinius taškus. Tikriausiai dar laukia labai daug interviu, nes visiems įdomu, kaip man sekasi ruoštis“, – tikina atlikėja.

Kaip atrodys pasirodymas didžiojoje „Eurovizijoje“, anot Lietuvos atstovės, bus aišku tuomet, kai ji su delegacija nuvyks į Lisaboną. „Repeticijų metu pasirodymas gali kisti, nes ten dirbs ir didžiosios „Eurovizijos“ režisieriai, ir mūsų režisieriai. Man atrodo, kad galutinis rezultatas matysis per pirmą repeticiją. Jos laukiu su nekantrumu“, – sako I. Zasimauskaitė.

I. Zasimauskaitė su konkursine daina „When We`re Old“ pasrodys pirmajame „Eurovizijos“ pusfinalyje, gegužės 8 d., 6 numeriu.

„Eurovizijos“ konkursas Lisabonoje vyks gegužės 8, 10 ir 12 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius