Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Išrinko keisčiausius „Eurovizijos“ pasirodymus: lietuviai pasižymėjo du kartus

Nors su šiųmete „Eurovizija“ teko atsisveikinti, didžiausio Europoje dainų konkurso gerbėjai rado būdų, kaip kitaip prisiminti šį šou. Prieš daugiau nei porą savaičių „Youtube“ platformoje pradėjo plisti vaizdo įrašas, kuriuo parodomi keisčiausi „Eurovizijos“ istorijos bėgyje nuskambėję pasirodymai. Lietuvius čia galima išvysti net du kartus.
Verka Serdiučka, "LT United", Moldovos pasirodymo akimirka
Verka Serdiučka, "LT United", Moldovos pasirodymo akimirka / 15min ir ekrano nuotr.

„Eurovizija yra painiava, o čia rinkinys keisčiausių dalykų, kuriuos iš jos atsimenu. Šį vaizdo įrašą galite parodyti tiems, kurie galvoja, jog „Eurovizija“ yra nuobodi“, – tokiais žodžiais konkurso vaizdo tinklaraštininkė pradeda vaizdo klipų montažą, per porą savaičių sulaukusį beveik 300 tūkst. peržiūrų.

Ir iš tiesų – atrinkti pasirodymai yra įsirašę į „Eurovizijos“ istoriją kaip labiausiai provokuojantys ir traukiantys akį. Tarp išrinktų vaizdo klipų galima išvysti Verką Serdiučką – vieną žinomiausių eurovizinių veidų, su avataru lygintą 2017-ųjų Juodkalnijos atstovą, keistais, kudakuojančios vištos garsais Europą sužavėjusią Izraelio atstovę Nettą, pasaulio mastu dėl keistų šokio judesių 2010-aisiais išgarsėjusį saksofonistą (daugeliui geriau žinomą „epic sax guy“ vardu), vienu iš „Eurovizijos“ simbolių tapusias rusų „babuškas“ bei daugelį kitų, pasižyminčių netradiciniais šokio, aprangos ar vokaliniais sprendimais.

Vaizdo įrašą galite pamatyti čia:

VIDEO: Eurovision being a mess

Vaizdo klipe nuskamba ir dvi Lietuvos atstovų dainos – tai 2006 metais grupės „LT United“ atlikta „We Are The Winners“, atnešusi iki šiol aukščiausią Lietuvai vietą konkurse, ir 2010-aisiais suskambėjusi „Eastern European Funk“, kurią atliko grupė „Inculto“. Vis dėlto pastarajai tuo metu nepavyko patekti net į finalą.

Po surinktų klipų rinkiniu nusidriekusi gausybė šmaikščių komentarų. Daugiausia jų – pagyros Rytų Europai už „Euroviziją“ „trolinančius“ pasirodymus. „Vakarų Europa siunčia atlikėjus tam, kad laimėtų. Rytų Europa juos siunčia tam, kad jie taptų memais“, – rašo vienas komentatorius. „Dauguma dainų yra priežastis, kodėl myliu „Euroviziją“, – komentuoja kitas. „Esu ukrainietė ir man Eurovizija yra didelė mano kultūrinio identiteto dalis“, – rašo moteris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius