-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ištvanas Kvikas „Eurovizijos“ atrankoje dalyvauja su žvaigžde iš praeities

Romų grupės „Sare Roma“ įkūrėjas Ištvanas Kvikas šį šeštadienį dalyvaus „Eurovizijos“ nacionalinėje atrankoje. Kartu su juo – ir specialiai iš Vokietijos atvykusi solistė Ellada. Į gimtąją Lietuvą po 15 metų grįžusią dainininkę nostalgiškai jaudino LRT koridoriai, sugrąžinę daugybę prisiminimų.
Ištvanas Kvikas ir  Elada
Ištvanas Kvikas ir Elada / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.

„Aš esu romas. Jūs įsivaizduojate, kiek Europoje romų? Visi už mus balsuos „Eurovizijoje“, –  visą televizijos studiją spindinčia šypsena nušviečia Ištvanas.

Garsusis Lietuvos romas nusiteikęs rimtai: į savo pasirodymą atsakingai investuoja, apgalvoja menkiausias detales. Per Ištvano ir Ellados „eurovizinio“ pasirodymo filmavimą scenoje atsirado oro akrobatai, šokę ant virvių. Toks triukas, kuriam talkino kaskadininkai, patiko lietuvių komisijai. Ji negailėjo komplimentų už rimtą požiūrį į konkursą.

„Aš nieko nedarau šiaip sau. Esu daug pasiekęs. Ne kiekvienas Lietuvoje turi tiek koncertų, kiek aš. Dirbu ne tik su „Sare Roma“, esu kviečiamas ir į miuziklus, spektaklius, nes tinka mano balso faktūra, – pasakoja I. Kvikas. – Man tik 36-eri, o jau esu senelis, turiu du anūkus, dar džiugiau – man gimė mažoji dukrytė, jai dabar du mėnesiai.“

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Ištvanas Kvikas ir  Elada
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Ištvanas Kvikas ir Elada

Anot Ištvano, atsitiktinumų nebūna. „Aš su Ellada susipažinau Lietuvoje prieš daug metų, kai ji buvo ryški žvaigždė. Paskui ji išvažiavo į Vokietiją ir mes nebesusitikome“, –  pasakoja jis. 

Vėliau I. Kvikas dalyvavo viename muzikiniame projekte, kuriame atliko Donato Montvydo „eurovizinę“ dainą „Love is Blind“. Šios dainos autorius – Berlyne gyvenantis gruzinų kilmės kompozitorius Brandonas Stone‘as tuomet viešėjo Lietuvoje. Išpuolė proga visiems trims kartu atlikti kūrinį scenoje.

„Ir štai po kiek laiko aš vėl susitinku Elladą, o ji man sako: yra toks Brandonas Stone‘as, gal esi apie jį girdėjęs? O kaip gi! Puikiai pažįstu. Pasirodo, jis turi parašęs gerą „eurovizinę“ dainą. Tai labai aistringa, charakteringa daina. Ir štai mes ją atliksime! – džiaugiasi Ištvanas. – Mes su Ellada užkūrėme didelį laivą ir norime atvežti „Euroviziją“ į Lietuvą: sieksime užimti ne 14, 12 ar 10, o pirmą vietą. Toks mūsų tikslas.“ 

Savo ruožtu Ellada suskaičiavo, kad Lietuvai tarptautinėje scenoje ji jau yra atstovavusi 19 kartų. „Eurovizija“ būtų jubiliejinė, 20-oji proga. Beje, kartą ji jau galėjo vykti į šį konkursą. „Tuomet, kai važiavo Ovidijus Vyšniauskas, siūlė ir man. Abudu kaip tik dalyvavome tarptautiniame konkurse Turkijoje. Bet aš buvau dar labai jauna, pabijojau. O dabar jau esu subrendusi, daug atstovavau Lietuvai pasaulyje ir man būtų didelė garbė tai padaryti „Eurovizijos“ scenoje, – teigia Ellada, pastaruosius 15 metų gyvenanti Vokietijoje. – Per visus tuos metus į Vilnių buvau grįžusi tik kartą. Todėl dabar, kai atskridau į nacionalinės „Eurovizijos“ atranką, perėjau LRT koridoriais ir sutikau čia dirbančius žmones, mane išplūdo tiek jausmų, širdį suspaudė...“

Šeštadienį Ištvano ir Ellados duetas pasirodys ypač stipriame nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos aštuntuke: kartu su jais varžysis ir Jurgis Brūzga, Rūta Ščiogolevaitė, Eglė Jakštytė, kiti talentingi atlikėjai. 

2016-ųjų „Eurovizijos“ nacionalinė atranka – šeštadieniais 21 valandą per LRT. Vedėjai Gerūta Griniūtė ir Andrius Rožickas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius