Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvai „Eurovizijoje“ atstovaus „InCulto“! (nuotraukos, video, atnaujinta 01.55 val.)

Ketvirtadienio vakarą tapo aiškūs laimingieji, gavę kelialapį į Osle vyksiantį dainų konkursą „Eurovizija“. Nugalėtojais tapo grupė „InCulto“.
„In Culto“
„InCulto“ / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Ketvirtadienio vakarą nacionalinės atrankos finalininkai pasirodė tokia tvarka: „Agama“, Aistė Pilvelytė, Ruslanas Kirilkinas, Merūnas Vitulskis, Ramūnas Difartas, Monika Linkytė, „InCulto“,  Evelina Sašenko, Sasha Song ir Nora Strolytė, Jūratė Miliauskaitė, „Eden“, „Amberlife“.

Norvegijos sostinėje Lietuvos atstovas pasirodys antrajame konkurso pusfinalyje. „Eurovizijos“ pusfinaliai vyks gegužės 25-ąją ir 27-ąją, o finalas – 29 dieną.

Pirmieji scenoje pasirodė grupė „Agama“. Įspūdingą pasirodymą su ugnies šou surengusi grupė sakė, kad jaučiasi puikiai. Tiesa, jie neslėpė jaudinęsi, jog pasirodys pirmi, tačiau dabar jaučiasi puikiai. Tuo tarpu komisija sakė, kad grupė išsiskyrė iš kitų, tad net jei nepaklius į „Euroviziją“, bent atkreips į save dėmesį.

„Sveikinu „Agamą“ pasiekus mažąjį tikslą – jūs pastebėti žiūrovų“, – pagyrė D.Užkuraitis. Tačiau, pasak muzikologo, rizikinga su tokia daina keliauti į „Euroviziją“ – vieni grupę vertins labai gerai, kiti – labai blogai, tad neaišku, kurių vertintojų bus daugiau.

M.Urbaitis „Agamą“ pagyrė už tai, kad praplėtė nacionalinės atrankos dainų muzikos spektrą.

Antroji laimę išbandė viena finalo favoričių Aistė Pilvelytė su daina „Melancolia“. Su dramatiška ir šalčiu dvelkiančia daina Aistė konkurse dalyvavo jau aštuntą kartą.

„Aiste, sveikinu tave su didžiuliu darbu, kurį tu padarei. Tu esi graži moteris, man trūko tavo kūno išraiškos, bet tai galima ištaisyti. Aš už tave ir vertinsiu labai aukštais balais“,  – gyrė R.Čivilytė.

„Labai gera orkestruotė, gera kulminacija. Tik man labai gaila, kad tai užsieniečių parašyta daina“, – komentavo A.Novikas.

Juliaus Kalinsko/15 minučių nuotr./Aistė Pilvelytė liko antroje vietoje
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Aistė Pilvelytė liko antroje vietoje

Ruslanas Kirilkinas su daina „I'm in love with a boy who's in love with a fairytale“ pasirodė trečias.

„Praeitą kartą tavo koncepcija, kai sedėjai, buvo įdomesnė, kai sėdėjai buvai romantiškesnis, kažkiek romantiškumo tau daug labiau tiktų. Jei žiūrovai tai pasirinks, linkėčiau pergalvoti“, – sakė Jonas Vilimas.

A.Noviko nuomone, Ruslano geras balsas, jis turi charizmą, bet šiandien persistengė, neintonavo, o pritariančiosios vokalistės tiesiog trukdė.

Daugiausia balsų balsavimo pradžioje sulaukė A.Pilvelytė, mažiausiai – Ramūnas Difartas. 

Su itališka daina „Rosa“ pasirodęs Merūnas Vitulskis sulaukė dvejopų komentarų: M.Urbaičiui kilo klausimų, ar atlikėjui ši daina tinkama, o J.Vilimas teigė visai priešingai. 

„Norėčiau ir pasidžiaugti, ir pagirti dainos autorių – ši daina Merūnui labai tinka. Šiandien jau matosi, kad tu dirbi su daina ir nori ją išreikšti“, – Merūną gyrė J.Vilimas.

Penktasis į sceną žengė Ramūnas Difartas su daina „Blues Of Life“. Dainininkas sulaukė A.Noviko komplimento, kad šis kūrinys nuteikė pavasariškai ir turėtų patikti žiūrovams.

D.Užkuraitis pasigedo R.Difarto skrybėlės, kuri per atrankinį pasirodymą suteikė retro prieskonį. „Profesionaliai atliktas pasirodymas, šou pakitęs ir tai man patiko“, – gyrė D.Užkuraitis. 

Šeštoji scenoje su daina „Give away“ pasirodė Monika Linkytė.

„Jaunimas, ačiū Dievui, nebedingsta, iš mažosios lygos pereina į didžiąją lygą. Ankstesnis pasirodymas turėjo didesnę kibirkštėlę, bet jūs, merginos, scenoje dirbote puikiai“, – kalbėjo J.Vilimas.

Tikrą bombą pateikė grupė „InCulto“ –  dainos „Eastern European Funk“ pabaigoje vyrukai nusitraukė kelnes ir likę tik su blizgančiomis trumpikėmis atliko ugningą bei nuotaikingą šokį.

„Ši grupė priklauso tai kategorijai, kad ir kaip jie pasirodys, už juos vis tiek balsuos. Bet grupė yra išties daug nuveikusi. Pasirodymo stiprioji pusė – charizmatiškasis Jurgis, įsimenantis priedainis, o silpnoji – uždainis, kuris yra beriamas greitakalbe. Ką ir žadėjote, padarėte – įkalėte tą vinį“, – džiaugėsi D.Užkuraitis.

„Eastren European striptease“, – vyrukų pasirodymą nuotaikingai pavadino J.Vilimas.

Po šio pasirodymo „InCulto“ beveik dviem tūkstančiais pralenkė iki tol pirmavusią A.Pilvelytę. Šįkart scenoje penktąjį grupės narį pakeitė choreografas Šarūnas Kirdeikis, kūręs šio pasirodymo choreografiją.

Juliaus Kalinsko/15 minučių nuotr./Eurovizijos nacionalinės atrankos finalo akimirka
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Evelina Sašenko

Aštuntoji į sceną užlipusi Evelina Sašenko sulaukė komisijos narės R.Čivilytės komplimentų. „Evelina yra tas žmogus, kuris gali atstovauti ne tik „Eurovizijoje“, bet ir bet kuriame pasaulio kampelyje. Puikus vokalas, puiki aranžuotė, aš esu pakerėta“, – komplimentus žėrė R.Čivilytė.

Sasha Song ir Nora Strolytė su daina „Says Yes To Life“ pasirodė devintieji.

„Man pritrūko dainoje kulminacijos, daina eina tiesia linija. „Eurovizijoje“ jūs turite išeiti ir parodyti viską, ką galite“, – kritikavo A.Novikas.

„Gerai, profesionaliai padaryta daina, bet tokios muzikos, kokią jūs sukūrėte, yra pakankamai daug. Iš dainos sklinda daug teigiamos energijos ir tai yra didžiausias jos pliusas“, – nosies nenukabinti atlikėjus ragino D.Užkuraitis. 

Dešimtą numerį išsitraukusi Jūratė Miliauskaitė su daina „Let It Rain“ komisijos buvo palikta tarp konkurso autsaiderių. „Pasirodymas atrodė puikiai ir daina neturi priekaištų, bet matome, kad neturi didelio publikos palaikymo. Galbūt šis stilius lietuvių nekabina“, – svarstė M.Urbaitis.

Pasak R.Čivilytės, apie šios dainos stilių nieko blogo negalima pasakyti, bet su J.Miliauskaitės atlikta daina negalima plačiai atsiskleisti.

Priešpaskutiniai pasirodė „Eden“ su kūriniu „Nirvana“. Sunkiosios muzikos atstovai sulaukė R.Čivilytės komplimentų, kad tokios grupės pagaliau lenda iš rūsių į viešumą. Vokalo pedagogė  vokalistui patarė saugoti balso stygas ir „nepjauti stygų, norint išreikšti stilistiką“.

„Jūs tikrai esate roko muzikos atradimas. Ar tokia baladė tiktų konkursui? Klausimas“, – svarstė D.Užkuraitis.

Pertraukėlėje tarp pasirodymų paaiškėjo, kad grupė „InCulto“ išliko pirmoje vietoje su 10 581 balsu, tuo tarpu A.Pilvelytė nedaug atsilieka su 9 097 balsais. Trečioje vietoje – Sasha Song su Nora.

Amberlife“daina „Material World“ komisijos narei R.Čivilytei pasirodė saldoka.

„Noriu pasidžiaugti, kad tai lietuviška daina, nors ir atėjusi iš kitų kraštų. Pasirodymas atrodo pagerintas, palyginti su praėjusiu kartu“, – savo nuomonę išsakė M.Urbaitis.

„Skandinaviško stiliaus daina, bet ją atlieki kaip tikras autorius. Noriu irgi pasveikinti, kad labai vykusiai užbaigei šį finalinį koncertą“, – grupės vokalistui Edgarui Lubiui tarė J.Vilimas.

Po paskutinio pasirodymo konkurso lentelėje įvyko pokyčių: „InCulto“ su 12 942 balsais atsidūrė antroje vietoje, o A.Pilvelytė su 13 208 balsais išsiveržė į priekį.

Laidos metu buvo apdovanotas vienas kūrinio muzikos ir žodžių autorius. LATGA-A atstovų nuomone, šio prizo labiausiai nusipelnė ir už kūrybinius ieškojimus 5 tūkstančių litų prizu buvo apdovanota muzikos grupė „Agama“.  

Iki pat paskutinės akimirkos buvo neaišku, kas taps „Eurovizijos“ atrankos nugalėtojais, vyko įnirtinga kova tarp „InCulto“ ir A.Pilvelytės.

Juliaus Kalinsko/15 minučių nuotr./Grupė Agama
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Grupė „Agama“

Tačiau tiek komisija, tiek žiūrovai pirmenybę atidavė „InCulto“. Už šią grupę balsavo 23 767 žiūrovai, už A.Pilvelytę – 17 447 žiūrovai. Trečioje vietoje liko E.Sašenko, ketvirtoje – „Agama“, penktoje – Sasha Song ir Nora Strolytė, šeštoje – Merūnas, septintoje – Ruslanas Kirilkinas.

Tuo tarpu komisijos nariai „InCulto“ dainai atidavė 47 balus, A.Pilvelytei – 42. Trečioji vieta, komisijos narių nuomone, atiteko Evelinai Sašenko ir grupei „Agama“  – šie dalyviai pasidalino po 41 balsą.

Atnaujinta 00.11 val. Sužinojęs apie pergalę atrankoje Jurgis Didžiulis sakė, kad laimėti nesitikėjo, tačiau dėjo visas pastangas, kad taip atsitiktų. Jis taip pat atskleidė, kad „Eurovizijos“ finale grupė pasirodys be būgnininko, jį pakeis choreografas Šarūnas Kirdeikis. „Serioža yra puikus būgnininkas, tačiau mums šiuo metu reikia lankstaus perkusininko“, – sakė J.Didžiulis. Vėliau konferencijoje dainininkas juokais pridūrė, kad „Su Šarūnu mūsų grupės seksualumo faktorius padidėja 10 taškų“.

Jis taip pat atskleidė, kas buvo idėjos atliekant dainą pasirodyti su blizgančiomis kelnaitėmis autorius. Anot Jurgio, šią idėją vienu metu pasiūlė net trys žmonės: Erica Jennings, bosininkas Aurelijus Morlensas bei grupės draugė Augusta Steponavičiūtė. Ji ir sukūrė šias trumpikes.

Po pergalės grupė išvyko švęsti į sostinės klubą „Tamsta“, savotišką „InCulto“ štabu. Čia muzikantai per visą koncertą-vakarėlį nesiskyrė su savo talismanu – blizgančiomis trumpikėmis. Į muzikos klubą susirinkusiam būriui draugų ir gerbėjų „InCulto“ pagrojo ne tik eurovizinę dainą, bet ir kitus garsiausius savo kūrinius. Pasveikinti nacionalinės atrankos laimėtojų užsuko ir LRT generalinis direktorius Audrius Siaurusevičius.

 

Juliaus Kalinsko/15 minučių nuotr./ InCulto koncerto akimirka
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./ „InCulto“ koncerto klube „Tamsta“ akimirka

Atnaujinta 01.55 val. Spaudos konferencijos metu J.Didžiulis prisipažino, kad dalyvavimas nacionalinėje atrankoje privertė atidėti trijų mėnesių kelionę į gimtąją Kolumbiją. Su grupe laimėjęs konkursą ir gegužę Osle turėsiantis pasirodyti Jurgis šią kelionę yra priverstas atidėti dar ilgesniam laikui.

Vėl per plauką nuo pergalės likusiai A.Pilvelytei „InCulto“ lyderis patarė nepasiduoti ir bandyti dar kartą – kitas kartas tikrai turėtų būti sėkmingas.

„A.Pilvelytė ir gerai dainuoja, ir gerai atrodo, kas yra labai gera kombinacija. Ją amžius veikia kaip vynas – tampa vis gražesnė, skoningesnė ir geresnė. Ir aš manau, kad jei jai ne aštuntas, tai bent devintas ar dešimtas kartas bus laimingas“, – sakė J.Didžiulis, vėliau pajuokavęs, kad Aistei galėtų paskolinti ir sėkmę atnešusias blizgančias trumpikes.

Ar J.Didžiulis tikėjosi laimėti konkurse, kur dingo vienas grupės narys ir ar grupės gerbėjas Petras važiuos į „Euroviziją“, galite pamatyti žemiau esančioje vaizdo medžiagoje.

 

VIDEO: InCulto interviu po pergalės Eurovizijos atrankoje

 

VIDEO: Į „Euroviziją patekę „InCulto dalyvavo spaudos konferencijoje

 

VIDEO: Į „Euroviziją patekę'' „InCulto'' pergalę pažymėjo „Tamsta'' klube

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius