-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lažybininkai pergalę „Eurovizijoje“ pranašauja patyčias vaikystėje patyrusiam Nyderlandų atstovui

„Eurovizijos“ dainų konkurso finale, šeštadienį įvyksiančiame Izraelyje, pergalė gali atitekti atlikėjui iš Nyderlandų, Švedijos arba Australijos, pranašauja lažybų tarpininkai.
Nyderlandų atstovas Duncan Laurence
Nyderlandų atstovas Duncan Laurence / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Tviskantis glamūrinis konkurso finalas suteiks Izraeliui, siekiančiam nepriekaištingai atlikti savo kaip renginio šeimininko pareigas, galimybę parodyti pasauliui, kad jis yra kultūriškai pažangi valstybė.

Vis dėlto Izraelio kaip priimančiosios šalies pasirinkimas pastaraisiais mėnesiais įžiebė daug geopolitinių prieštaravimų, o muzikos pasaulio žvaigždės susiskaldė į palaikančius Izraelį ir Palestiną.

Palestiniečiai planuoja tuo pat metu surengti alternatyvų renginį, pavadintą „Globalvizija“.

Renginiai numatyti Vakarų Kranto Ramalos mieste, Haifoje šiaurės Izraelyje, kur gyvena daug arabų, taip pat Londone ir Dubline.

Prieš palestiniečių teritorijų okupaciją pasisakanti nevyriausybinė organizacija „Breaking the Silence“ Izraelyje pastatė stendą su šūkiu „Išdrįsk svajoti apie laisvę“, atkartojančiu 2019 metų „Eurovizijos“ konkurso šūkį „Išdrįsk svajoti“.

Svarstoma, kokią dalį dėmesio nukreips nuo „Eurovizijos“ šie konkuruojantys renginiai bei tokių žvaigždžių kaip buvusio grupės „Pink Floyd“ nario Rogerio Waterso ir britų dainininko Peterio Gabrielio agitacija prieš konkursą organizuojantį Izraelį.

Įsitrauks milijonai

Iš esmės europietiško konkurso, padovanojusio pasauliui švedų grupę ABBA, ištakos siekia 6-ąjį dešimtmetį.

Bėgant laikui, konkurso dalyvių skaičius didėjo, prie jo prisijungiant „Europos transliuotojų sąjungos“ nariams, o dabar jis siekia net Australiją. Kiekvienais metais renginį stebi šimtai milijonų žiūrovų.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Antrojo pusfinalio dalyviai
Luko Balandžio / 15min nuotr./Antrojo pusfinalio dalyviai

Šį vakarą konkurso finalistai pritrauks savo gerbėjus prie televizorių ekranų, o į miestą dėl renginio atvyko 10 tūkst. turistų.

Konkurso favoritas Duncanas Laurence'as tikisi, kad jo baladė „Arcade“, kurią dainininkas atliks grodamas fortepijonu, leis parvežti pergalę Nyderlandams po 44 metų pertraukos.

2016 metais dainininkas prisipažino esąs biseksualus, paragino kitus būti tolerantiškesniais ir supratingesniais, taip pat pasakojo, kaip jo meilė muzikai suteikė užuovėją „mažuoju Hariu Poteriu“ pravardžiuotam vaikinui augant.

„Vaikystėje ir paauglystėje man nebuvo lengva, – pasakojo dainininkas. – Patyriau patyčių, nes buvau „storas“, „bjaurus“, „gėjus“ ir „dėvėjau juokingus drabužius ir akinius“.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Nyderlandų atstovas Duncan Laurence
Luko Balandžio / 15min nuotr./Nyderlandų atstovas Duncan Laurence

Praėjusių metų „Eurovizija“ laimėjo Izraelio atstovė Netta Barzilai, per savo pasirodymą atlikusi moterų teisių judėjimo #MeToo įkvėptą dainą „Toy“ ir scenoje imitavo viščiukų judesius bei garsus. Jos pergalė užtikrino Izraeliui teisę surengti šių metų konkursą.

Tuo tarpu Švedijos atstovo Johno Lundviko atliekama daina „Too Late for Love“ gali suteikti Švedijai galimybę pratęsti įspūdingą rekordinį pergalių skaičių.

Buvęs sportininkas J.Lundvikas atliks pagavią dainą, o jam padės gospelo choras.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Švedijos atstovas John Lundvik
Luko Balandžio / 15min nuotr./Švedijos atstovas John Lundvik

Visai neseniai prie konkurso prisijungusi Australija, lažybų tarpininkų nuomone, yra antroji kandidatė laimėti pergalę.

Ekstravagantiška balta suknele vilkinčios Kate Miller-Heidke (Keit Miler-Heidki) atliekama daina „Zero Gravity“, regis, tikrai gali pakylėti dainos atlikėją į žvaigždes.

Konkursas 22 val. Lietuvos laiku prasidės N.Barzilai moterų emancipaciją ginančia daina, o visas renginys truks pusketvirtos valandos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius