Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Lietuva triumfavo „Eurovizijoje“: konkurso gerbėjai „The Roop“ internete skyrė pirmą vietą

Dėl koronaviruso pandemijos atšaukus 2020 metų „Euroviziją“, nugalėtoją iš visų šiemet ketinusių jame dalyvauti atstovų dainų konkurso gerbėjai visgi išrinko. Juo, suskaičiavus visus puslapyje Esctoday.com surengto balsavimo už geriausią dainą rezultatus, tapo Lietuva!
Lietuva išrinko savo „Eurovizijos“ nugalėtoją: „The Roop“
Lietuva išrinko savo „Eurovizijos“ nugalėtoją: „The Roop“ / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Kaip minėjome, „Eurovizijos“ dainų konkurso organizatoriai šiemet buvo priversti atšaukti vieną laukiamiausių muzikinių renginių Europoje. Tai labai nuliūdino jame dalyvauti itin kruopščiai ir atsakingai besiruošusius atlikėjus ir, žinoma, jų gerbėjus.

Tačiau dainų konkurso naujienas skelbiantis tinklalapis Esctoday.com nusprendė suteikti galimybę pastariesiems atiduoti savo balsus už geriausias dainas ir taip išrinkti „Eurovision Home Contest“ (vert. Namų „Eurovizijos“ konkurso) pavadinto renginio nugalėtoją.

Už kurias šalis, tiksliau jų atstovus, buvo galima balsuoti šeštadienį surengtame didžiajame finale, internautai sprendė visą šią savaitę. Antradienį ir ketvirtadienį, laikantis „Eurovizijos“ taisyklių, buvo surengti pirmąjį ir antrąjį pusfinalius atitinkantys balsavimai.

Po jų paaiškėjo, kad šeštadienį „Eurovizijos“ gerbėjai galėjo balsuoti už Albaniją, Armėniją, Austriją, Azerbaidžaną, Kiprą, Estiją, Sakartvelą, Graikiją, Islandiją, Izraelį, Latviją, Lietuvą, Maltą, Šiaurės Makedoniją, Norvegiją, Lenkiją, Rumuniją, Rusiją, Švediją, Šveicariją ir didžiojo penketo šalis Jungtinę Karalystę, Prancūziją, Vokietiją, Italiją, Ispaniją bei Nyderlandus.

Stop kadras/Esctoday.com balsavimo rezultatai
Stop kadras/Esctoday.com balsavimo rezultatai

Po keturias valandas trukusio tiesioginio balsavimo paaiškėjo, kad virtualų namų „Eurovizijos“ konkurso trofėjų gavo Lietuvos atstovai – grupė „The Roop“, 2020 metų gegužę į Nyderlandus planavę vykti su daina „On Fire“.

VIDEO: The Roop - On Fire - Lithuania

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius