Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 12 20 /23:36

Lietuvos atstovu „Eurovizijoje“ tapo keistuolis scenos naujokas Andrius Pojavis

Ketvirtadienio vakaras LRT televizijos studijoje – bene karščiausias šiais metais. Septyni nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos dalyviai kaunasi dėl teisės atstovauti Lietuvai didžiajame „Eurovizijos“ konkurse, jau gegužės mėnesį įvyksiančiame Švedijoje, Malmėje. Nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos nugalėtoją rinko televizijos žiūrovai ir komisijos nariai.
Andrius Pojavis
Andrius Pojavis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Dėl teisės atstovauti Lietuvai „Eurovizijos“ konkurse atrankos finale susikovė „Gerai Gerai & Miss Sheep“, Linas Adomaitis, Gabrieliaus Vagelio ir Ievos Zasimauskaitės duetas, Girmantė Vaitkutė, grupė „Dar“, „Božolė“ ir Andrius Pojavis.

Kaip Žmonės.lt jau rašė, finale pasirodyti turėjusi Monika Linkytė renginyje atsisakė dalyvauti.

Bendru komisijos ir žiūrovų balsavimu, kuriam abi pusės turi vienodą įtaką, bus išrinkti trys atlikėjai, susikausiantys nacionalinės atrankos super-finale. Trys atrinkti atlikėjai tęs kovą dėl teisės ginti šalies garbę „Eurovizijoje“, iš jų atrankos nugalėtoją rinks komisijos nariai – žiūrovai sprendimui įtakos neturės.

Balsuoti žiūrovai galės vos 15 minučių, balsavimas prasidės išklausius visas aštuonias konkursantų dainas.

Komisijos getose šįvakar sėdi Darius Užkuraitis, Zita Kelmickaitė, Ramūnas Zilnys, Saulius Urbonavičius, Andrius Mamontovas, Povilas Meškėla, Vaidas Stackevičius. Būtent šie nariai ir spręs, koks bus komisijos verdiktas šįvakar. Anksčiau buvę anonimais likę komisijos nariai šįkart balso neturės.

Skirtingiems skoniams – skirtingi pasirodymai

„Gerai Gerai & Miss Sheep“ į konkursą bando išvažiuoti su daina „War in the Wardrobe“. 80-ųjų stiliaus kūrinys jau pelnė žiūrovų ir komisijos narių palankumą – atrankos pusfinalyje abiejų jų buvo įvertintas itin aukštais balais. Ryškūs kostiumai, daugkart repetuotas šokėjų pasirodymas ir paprastas, tačiau įtraukiantis kūrinys – tokie yra dueto privalumai.

„Happy and free“ – taip vadinasi kone specialiai „Eurovizijos“ atrankai susikūrusio kolektyvo „Božolė“ konkurse atliekamas kūrinys. Šešių jaunuolių daina – linksma ir lengvai įsimintina, paprastutė. Scenoje atlikėjai žiūrovus ir komisiją mėgina papirkti ekspresija, nuotaikingumu, ryškiaspalviais kostiumais ir jaunyste.

Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Grupė „Božolė“
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Grupė „Božolė“

Ieva Zasimauskaitė ir Gabrielius Vagelis konkurse dalyvauja su daina „I fall in love“. Skandinaviško tipo kūrinys jau spėjo pelnyti žiūrovų simpatijas, o pusfinalio metu komisijos nariai duetui pažėrė šiek tiek kritikos. Vis dėlto dainininkai tęsia pasirodymą konkurse ir kaunasi dėl pergalės. Jų daina – palyginus rami, tačiau nuotaikinga, simpatijas pelnyti duetas bando paprastumu, jaunyste ir kukliu, tačiau šarmingu pasirodymu.

Andrius Pojavis atrankoje atlieka kūrinį „Something“. Komisija anksčiau apie šį dalyvį kalbėjo itin palankiai – jo daina šiems pasirodė kitoniška, tačiau puikiai skambanti, o pats atlikėjas – itin charizmatiškas. A.Pojavis – naujai užgimęs talentas šalyje, į Lietuvą atvykęs iš Italijos, kur gyvena kartu su savo šeima. Pusfinalio metu komisija sukritikavo dainininko sceninį įvaizdį – išvadino kasdienišku – todėl vaikinas, besiruošdamas finalui, padarė išvadas.

Linas Adomaitis su daina „I W 2night“ – vienas didžiausių nacionalinės atrankos favoritų. Scenoje jis pasirodo pasirūpinęs scenografija ir šou elementais – vaizduoja vairuojąs prabangų automobilį, jam scenoje talkina trys pritariančiosios vokalistės ir du breiko šokėjai. Nors pirmoje atrankoje L.Adomaitis tapo absoliučiu lyderiu, pusfinalyje jis gavo komisijos kritikos dėl galimai netinkamo šalies reprezentavimo.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Girmantė Vaitkutė
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Girmantė Vaitkutė

Lyriškoji Girmantė Vaitkutė atrankoje atlieka kūrinį „Time to Shine“. Mergina jau sulaukė itin daug pagyrų dėl puikaus savo vokalo, tad didžiausias jos privalumas – unikalus lakštingalos balsas. Rami, lyriška, tačiau įkvepianti daina jau sužavėjo komisiją ir publiką.

Nuotaikingą kūrinį atrankai parinko grupė „DAR“. Jo pavadinimas – „Jump!“. Pusfinalio metu grupė beveik nesulaukė komisijos komentarų – vertintojai apie pasirodymą atsiliepė gana negatyviai ir itin lakoniškai, o dainininkus tai nuteikė nemaloniai. Vis dėlto į finalą juos delegavo žiūrovai, itin negailėję balsų. Grupės „ABBA“ stiliaus daina tęsia kovą konkurse.

Rezultatai

Paskelbti pirmieji balsavimo rezultatai. Pagal programėlę „Balsuok“, nugalėti turėtų Andrius Pojavis. Šia proga jam įteiktas rėmėjų prizas, mat kaip realūs balai programėlės vartotojų balsai nesiskaičiuoja ir įtakos sprendimui, kas atstovaus Lietuvai, neturi.

Paaiškėjo ir žiūrovų simpatijos. Pirmoje vietoje žiūrovai mato duetą „Gerai Gerai & Miss Sheep“, antroje – „DAR“, trečioje – Andrių Pojavį. Komisija mano kitaip: pirmą vietą skyrė Andriui Pojaviui, antrąją – Girmantei Vaitkutei, trečiąją – „Gerai Gerai & Miss Sheep“.

Susumavus žiūrovų ir komisijos balsus paaiškėjo, kad kovą finale tęsia Andrius Pojavis, „Gerai Gerai & Miss Sheep“ ir Girmantė Vaitkutė.

Šie trys dalyviai toliau kaunasi dėl teisės atstovauti Lietuvai ir šįkart mėgina užkariauti vien komisijos simpatijas – būtent vertintojai spręs, kas taps Lietuvos atstovu konkurse.

Papildyta: Po trumpos reklaminės pertraukos pasiekta renginio atomazga. Komisija nusprendė, kas tampa šių metų Lietuvos atstovu „Eurovizijos“ konkurse. Andrius Pojavis ir daina „Something“ – būtent jis šįmet gins šalies garbę.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius