-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 02 15 /23:16

Likus žingsniui iki „Eurovizijos“ finalo atranką paliko Monika Linkytė

Šeštadienio vakarą „Eurovizijos“ nacionalinėje atrankoje dėl teisės atstovauti Lietuvai didžiajame konkurse kovėsi keturi dalyviai. Laidos pabaigoje, susumavus vietinės ir užsienio komisijų bei žiūrovų balsus, paaiškėjo, kad su „Eurovizija“ atsisveikino Monika Linkytė.
Monika Linkytė
Monika Linkytė / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Šeštadienį dėl žiūrovų simpatijų televizijos eteryje kovėsi Monika Linkytė, Mia, Vaidas Baumila ir Vilija Matačiūnaitė. Dalyvius, kurie atliko eurovizinius kūrinius, vertino ne tik Lietuvos, bet ir užsienio komisija, už patikusius atlikėjus balsavo ir televizijos žiūrovai.

Bendroje žiūrovų ir komisijos lentelėje atlikėjai išsidėstė taip: 

  1. Mia
  2. Vaidas Baumila
  3. Vilija Matačiūnaitė
  4. Monika Linkytė

Žmonės.lt primena skaitytojams, kad pasikeitus „Eurovizijos“ atrankos taisyklėms šįmet atskirai renkamas ir atlikėjas, ir konkursinis kūrinys. Iš viso atrankoje dalyvavo 16 eurovizinių kūrinių, skambėti konkurse šiuo metu pretenduoja jau tik 8.

Pirmoji scenoje pasirodė Vilija Matačiūnaitė, atlikusi netikėtą dainos „Words Apart“ versiją. Ji pasirodė pasipuošusi tamsiai mėlyna suknele, kurios dalis buvo permatoma. „Labai gerai šį kartą nebuvo. Truputį gaila“, – kalbėjo R.Zilnys. „Viskas būtų buvę daug įtikinamiau, jei labiau tikėtumėte tuo, ką darote. Visgi spalvų – aktorinių, motyvuotų, ryškių ir drąsių – pasigedau“, – komentavo Sigutė Stonytė. Nepagyrė ir V.Pauliukaitis: „Nepatikote man ir tiek.“

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Vilija Matačiūnaitė
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Vilija Matačiūnaitė

Vaidas Baumila atliko jam parašytą dainą „Dying“. „Sveikinu Edgarą Lubį, kuris jums parašė šį kūrinį. Tai tikrai labai gera daina“, – kalbėjo D.Užkuraitis. Jis patarė dainininkui kiek pakeisti kūrinio tonaciją, idant jis suskambėtų dar geriau. „Šioje dainoje reikia daugiau vidinės motyvacijos – norėčiau jos“, – sakė V.Pauliukaitis, atlikimą pavadinęs tradiciniu.

Monikai Linkytei teko kūrinys „Attention“, specialiai parašytas Vilijai Matačiūnaitei. Ji klausytojams pateikė lyrinę dainos versiją su džiazo elementais. Pasipuošusi juoda trumpa suknele dainininkė pasirodė įtaigiai ir charizmatiškai, savo balsu žiūrovus studijoje prikaustė prie kėdžių. „Monika galėjo parodyti savo vokalines galimybes ir tą darė“, – sakė V.Pauliukaitis.

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Monika Linkytė
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Monika Linkytė

„Let‘s share that love tonight“ – tokią dainą atliko Vilija Pilibaitytė-Mia. Jai scenoje talkino du šokėjai, pati pademonstravo rokerišką įvaizdį. „Į sceną išėjote su tokiu geru nusiteikimu... Tai buvo pirmas kartas, kai šiek tiek prisimerkęs įsivaizdavau tokį eurovizinį pasirodymą“, – kalbėjo R.Zilnys. „Šokėjai buvo daug geresni nei visada su ja būdavę“, – gyrė V.Pauliukaitis. Mios pasirodymas jam patiko: nors dainą laiko neoriginalia, mano, kad Mia yra gera dainininkė.

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Vilija Pilibaitytė-Mia
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Vilija Pilibaitytė-Mia

Po pirmų keturių pasirodymų komisijos nariai dalyvius išrikiavo taip:

  1. Mia
  2. Vaidas Baumila
  3. Monika Linkytė
  4. Vilija Matačiūnaitė

Daugiausiai lietuvių ir užsienio komisijos balų pelnė V.Baumila, surinkęs 14 balus. Antroje pozicijoje atsidūrė M. Linkytė su 12 balais, trečioje – Mia, surinkusi 9 balus. Paskutinė komisijos lentelėje liko V.Matačiūnaitė su 5 balais.

Vilija Matačiūnaitė antrojo pasirodymo metu atliko dainą „It‘s All About the Boy“, o tiksliau – neatpažįstamą jos versiją. Kabareto stiliaus kūrinį dainininkė pavertė lengvu popmuzikos produktu, scenoje pasirodė vilkėdama ryškiai rožinį sijoną, pati įkūnijo 7-ojo dešimtmečio damą. „Nustebčiau, jei Vilija kažko tokio neiškrėstų“, – sakė D.Užkuraitis, pagyręs dainininkę už muzikinius ieškojimus.

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Vilija Matačiūnaitė
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Vilija Matačiūnaitė

Vaidas Baumila atliko dainą „It‘s Not Too Late“. Pasipuošęs stilingu kostiumu, pagražintu ryškiai geltonu akį traukusiu šaliku, dainininkas scenoje atrodė patraukliai ir jaunatviškai, savo dainą taip pat atliko užtikrintai ir tvirtai. Anot S.Stonytės, V.Baumila nuolat pasirodo tame pačiame stiliuje, kuris jam išties tinka. V.Pauliukaitis dainininką taip pat gyrė – džiaugėsi jo talentu ir muzikiniu skoniu.

„Blowing Out Cobwebs“ – šį kūrinį atliko Monika Linkytė. Į sceną ji lipo pasipuošusi valiūkiška suknele, pademonstravo ne tik savo vokalines galimybes, bet ir šokio judesiukus. Scenoje mergina jautėsi patogiai, nusiteikusi atrodė žaismingai ir nuotaikingai. Komisijos nariai gyrė ir jos įvaizdį, ir dainos versiją. „Čia tu daug įdomesnė ir man patikai“, – sakė V.Pauliukaitis.

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Monika Linkytė
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Monika Linkytė

Paskutinioji scenoje pasirodė Vilija Pilibaitytė-Mia, kuri atliko dainą „Take a Look at Me Now“. Scenoje ji virto tikra princese, tik be karūnos: vilkėjo gelsvą suknelę iki žemės, pasirodymą pradėjo sėdėdama ant scenos. Jausmingai ir įtaigiai ji užtraukė pasirinktą dainą. „Man labai patiko dainos dramaturgija, kuri perskaityta buvo labai profesionaliai“, – sakė S.Stonytė. Vertintojai ypač patiko agresyvioji pasirodymo dalis – kulminacija. „Iš tikrųjų esate talentinga“, – sakė ji.

Antrąkart dalyvius komisijos nariai surikiavo taip:

  1. Vilija Pilibaitytė-Mia
  2. Vilija Matačiūnaitė
  3. Monika Linkytė
  4. Vaidas Baumila
    Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Vilija Pilibaitytė-Mia ir Arūnas Valinskas
    Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Vilija Pilibaitytė-Mia ir Arūnas Valinskas

Po antrųjų dainų daugiausiai lietuvių ir užsienio komisijos balų pelnė V.Baumila, surinkęs 24 balus. Antroje pozicijoje atsidūrė Mia su 23 balais, trečioje – V.Matačiūnaitė, surinkusi 19 balus. Paskutinė komisijos lentelėje liko M.Linkytė su 15 balais.

Didžiausio LRT televizijos žiūrovų palaikymo sulaukė Mia, jai atiteko 2583 žiūrovų balsai. Antroje vietoje atsidūrė V.Matačiūnaitė su 2137 balsais, trečioje – M.Linkytė su 1790 balsų. Mažiausiai balsų žiūrovai skyrė V.Baumilai – 1146.

Bendroje žiūrovų ir komisijos lentelėje atlikėjai išsidėstė taip: 

  1. Mia
  2. Vaidas Baumila
  3. Vilija Matačiūnaitė
  4. Monika Linkytė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius