Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

„Liūtai“ suskambo Tel Avive: išgirdę dainą izraeliečiai Jurijui žada finalą

Skaičiuojant paskutines valandas iki pirmojo „Eurovizijos“ pusfinalio, Tel Avivas gyvena konkurso nuotaikomis ir su nekantrumu laukia šalių pasirodymų. Ne tik laukia, bet ir įnirtingai domisi. 15min žurnalistai nusprendė patikrinti, ką vietiniai galvoja apie mūsų šalies atstovo Jurijaus Veklenko dainą „Run with the lions“, o rezultatai buvo išties džiuginantys. Visi sutiko, kad talentingas atlikėjas privalo būti finale, o vienas iš kalbintų pripažino šią dainą puikiai žinantis.
Izraeliečiai įvertino Jurijaus Veklenko dainą
Izraeliečiai įvertino Jurijaus Veklenko dainą / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Karščiausias šių metų konkurso naujienas, galerijas ir vaizdo įrašus rasite paspaudę čia.

Praėjusiais metais didžiausią dainų konkursą laimėjus izraelietei Nettai Barzilai, šiemet garbė rengti konkursą atiteko Izraeliui. Dainų konkursas vyks Tel Avivo „Expo“ parodų centre, kur jau daugiau nei savaitę skirtingų šalių atstovai įnirtingai repetuoja, atsakinėja į žurnalistų klausimus, tobulina savo pasirodymus. Jau du kartus išbandyti sceną teko ir Jurijui Veklenko.

Ir nors šalies atstovo daina Lietuvoje jau neturėtų būti naujiena, ką apie kūrinį „Run with the lions“ galioja vietiniai? Rezultatas – išties džiuginantis. Pirmą kartą išgirdę kūrinį pripažino, kad daina yra išties „eurovizinė“ – ritminga melodija, įsimenantys žodžiai, panašu, yra raktas į sėkmę.

Tiesa, teko ir nustebti. Prie „Expo“ rūmų sutiktas Tel Avive gyvenantis studentas juokėsi, kad jam dainos nereikia išgirsti, nes ją ne kartą girdėjęs. Konkurso gerbėjas gyrė ne tik Jurijaus balsą ir gebėjimą juo puikiai laviruoti. Jis pridūrė, kad dainos „Run with the lions“ sėkmė slypi ne tik muzikoje, bet ir siunčiamoje žinutėje – Jurijus ne kartą minėjo, kad su „euroviziniu“ kūriniu siekia žmones paskatinti išsilaisvinti iš rėmų, stereotipų ir baimių.

Ką izraeliečiai mano apie Jurijaus dainą? Atsakymas – vaizdo įraše:

VIDEO: „Liūtai“ suskambo Tel Avive: išgirdę dainą izraeliečiai Jurijui žada finalą

Pirmasis „Eurovizijos“ 2019 pusfinalis, kuriame varžysis 17-os šalių atstovai, bus transliuojamas gegužės 14-ąją (antradienį), antrasis pusfinalis, kuriame varžysis 18-os šalių atstovai, tarp jų ir Lietuvos, vyks gegužės 16-ąją (ketvirtadienį). „Eurovizijos“ finalas bus transliuojamas gegužės 18-ąją (šeštadienį).

Lietuvai 2019 metų „Eurovizijoje“ atstovauja Jurijus Veklenko su daina „Run with the lions“. Dainą jis pristatė ir 15min studijoje – žiūrėkite čia.

Šiemet Tel Avive vykstančioje „Eurovizijoje“ iš viso dalyvauja 41-os šalies atstovai.

TAIP PAT SKAITYKITE: Jurijus Veklenko Lietuvos ambasadoje Izraelyje balsavo prezidento rinkimuose: „Iš jaudulio nemiegojau“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius