Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Suskaičiavo per „Eurovizijos“ finalą neįskaičiuotus balsus: pateikta galutinė lentelė

Pirmadienį LRT kartu su audito įmone „Grant Thornton Baltic“ perskaičiavo nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos žiūrovų balsus ir patvirtina, kad nugalėtojas nesikeičia – didžiausio palaikymo sulaukė grupė „The Roop“. Nepasikeitė ir kitų finalo dalyvių vieta žiūrovų balsavimo rezultatų lentelėje.
Lietuva išrinko savo „Eurovizijos“ nugalėtoją: „The Roop“
Lietuva išrinko savo „Eurovizijos“ nugalėtoją: „The Roop“ / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Balsai perskaičiuojami įvertinus informaciją, gautą iš balsavimo paslaugą teikusios telekomunikacijų bendrovės „TCG Telecom“ ir mobiliojo ryšio operatorių, – dėl techninių trikdžių dalis SMS žinučių pasiekė jau pasibaigus balsavimui.

Dėl didelio SMS žinučių srauto, balsavimo sistemą pavėlavo pasiekti iš viso apie 24 tūkstančius SMS žinučių. Pavėluotos SMS žinutės įtakos rezultatams neturi – nacionalinę atranką „The Roop“ laimėjo užtikrintai pirmaudami ir pagal žiūrovų balsus, ir pagal komisijos vertinimą. Iš viso „Eurovizijos“ nacionalinės atrankos finalo vakarą žiūrovai atidavė apie 85 tūkst. balsų skambindami telefonu arba siųsdami trumpąsias žinutes.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./„The Roop“
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./„The Roop“

Balsavimo paslaugą „Eurovizijos“ nacionalinės atrankos „Pabandom iš naujo!“ rengėjams pagal sutartį su LRT teikė įmonė „TCG Telecom“, atsakinga už skambučių bei SMS žinučių užregistravimą balsavimo periodu. Įmonės balsų skaičiavimo sistemą telefono skambučiai ir SMS žinutės pasiekdavo per mobiliojo ryšio operatorių tinklus. Dalis balsų į „TCG Telecom“ sistemą atėjo jau pasibaigus balsavimui, nors SMS žinutės buvo išsiųstos dar jam nesibaigus. Uždelstas SMS žinučių perdavimas buvo pastebėtas visuose operatorių tinkluose.

Galutiniai balsavimo rezultatai:

LRT nuotr./„Eurovizijos“ finalo žiūrovų galutiniai balsai
LRT nuotr./„Eurovizijos“ finalo žiūrovų galutiniai balsai

Žiūrovų balsavimas:

1. „The Roop“

2. Monique

3. Aistė Pilvelytė

4. Monika Marija

5. Rūta Loop

6. KaYra

7. „The Backs“

8. MEANDI.

Komisijos balsavimas:

1.„The Roop“

2. Monique

3. Monika Marija

4. Rūta Loop

5. MEANDI

6. Aistė Pilvelytė

7. KaYra

8.„The Backs“

„Patvirtiname, kad balsavimo metu buvo techninių strigimų ir dalis siuntėjų SMS sistemą pasiekė jau sustabdžius balsavimą. Apgailestaujame dėl šių nesklandumų. Šiuo metu su mobiliojo ryšio operatoriais aiškinamės SMS pristatymo vėlavimo į mūsų sistemą priežastis, kad ateityje tokie nemalonūs incidentai nepasikartotų“, – sako „TCG Telecom“ atstovė Rūta Sinkevičiūtė.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Monique
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Monique

„Pabandom iš naujo!“ finale balsavo rekordinis žiūrovų skaičius per visą Eurovizijos dainų konkurso nacionalinės atrankos Lietuvoje istoriją. Padaryti atrankos proceso pakeitimai paskatino didesnį atlikėjų susidomėjimą ir išvydome vieną stipriausių pastarojo dešimtmečio atrankos finalų.

Todėl labai apmaudu dėl kilusių techninių trikdžių. Labai vertiname didelį „Eurovizijos“ gerbėjų palaikymą, tai dar kartą parodo, koks svarbus yra šis projektas Lietuvos žmonėms, todėl dėsime visas pastangas, kad jokie techniniai trikdžiai netrukdytų projekto sėkmei“, – sako LRT generalinės direktorės pavaduotojas Gytis Oganauskas.

Balsavimo tvarka

„Eurovizijos“ nacionalinės atrankos laimėtojas paaiškėjo komisijos ir žiūrovų balsavimo rezultatus pavertus euroviziniais balais ir juos susumavus tokia tvarka:

  • pagal žiūrovų balsavimo rezultatus dalyvis, užėmęs pirmą vietą, gauna 12 eurovizinių balų, antrą vietą – 10 balų, trečią – 8 balus, ketvirtą – 7 balus, penktą – 6 balus, šeštą vietą – 5 balus, septintą – 4 balus, aštuntą – 3 balus.
  • kiekvienas komisijos narys įvertina pasirodžiusius dalyvius skirdamas atitinkamai 12, 10, 8, 7, 6, 5, 4, 3 balus (komisijos narys negali skirti tiek pat balų keliems dalyviams). Visų komisijos narių balsai yra susumuojami, pirmą vietą pagal komisijos skirtus balus užėmęs dalyvis gauna 12 eurovizinių balų, antrą vietą – 10 balų, trečią – 8 balus ir t. t.
  • tuomet susumuojami žiūrovų ir komisijos euroviziniai balai. Daugiausia balų surinkęs atlikėjas užima pirmąją vietą. Jei susumavus komisijos ir žiūrovų eurovizinius balus, atlikėjai surenka vienodą jų skaičių, aukštesnę vietą užima dalyvis, sulaukęs didesnio komisijos įvertinimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius