-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Lužkovas pasveikino „Eurovizijos“ dalyvius atidarymo ceremonijoje Maniežo centrinėje salėje

2009 metų „Eurovizijos“ muzikos konkurso, kuris vyksta Maskvoje po pernai Rusijos atlikėjo Dimos Bilano pergalės, dalyvius pasveikino Rusijos sostinės meras Jurijus Lužkovas.
Dažniausiai tarp 42 dalyvių pergalė pranašaujama dainininkui iš Graikijos Sakiui Rouvui, turkei Hadise ir Norvegijai atstovaujančiam baltarusiui Aleksandrui Rybakui.
Dažniausiai tarp 42 dalyvių pergalė pranašaujama dainininkui iš Graikijos Sakiui Rouvui, turkei Hadise ir Norvegijai atstovaujančiam baltarusiui Aleksandrui Rybakui. / „Scanpix“ nuotr.

„Maskva širdingai sutiko daugelį žymių estradinės dainos atlikėjų“, – sakė jis, sveikindamas susirinkusiuosius į „Eurovizijos“ atidarymo ceremoniją Maniežo centrinėje parodų salėje, kuri konkurso metu tapo vadinamaisiais euronamais.

„Mes – svetinga šalis ir mes linkime visiems dalyviams, visiems žiūrovams ir klausytojams drauge pasidžiaugti šia geriausia pasaulyje švente, dainų, taikos ir meilės švente“, – pažymėjo meras.

Savo ruožtu Rusijos Vyriausybės pirmininko pavaduotojas, „Eurovizijos 2009“ organizacinio komiteto pirmininkas pridūrė, jog „šis konkursas dar kartą patvirtins, kad tarp mūsų nėra sienų, kad turime bendrą kultūrą, meilę ir vertybes“.

Rusijos Vyriausybės pirmininko pavaduotojas, „Eurovizijos 2009“ organizacinio komiteto pirmininkas pridūrė, jog „šis konkursas dar kartą patvirtins, kad tarp mūsų nėra sienų, kad turime bendrą kultūrą, meilę ir vertybes“.

Pirmasis „Eurovizijos“ scenoje pasirodė konkurso Rusijos žiuri pirmininkas Filipas Kirkorovas ir atliko populiarią Kylie Minogue dainą „Your Disco needs you“.

Prognozuojant, kas taps vėliau šią savaitę vyksiančio dainų konkurso nugalėtoju, žiūrovų nuomonės išsiskyrė.

Dažniausiai tarp 42 dalyvių pergalė pranašaujama dainininkui iš Graikijos Sakiui Rouvui, turkei Hadise ir Norvegijai atstovaujančiam baltarusiui Aleksandrui Rybakui. Bent jau šie dalyviai įeina į favoritų trejetą daugelyje lažybų kontorų.

Pirmajame lyderių penketuke yra ir Ukraina. Tai nenuostabu, juk Svetlanos Lobodos komanda pateiks žiūrovų teismui tikrą šou. Kaip tikimasi, scenoje, be įmantrių rato formos konstrukcijų, bus panaudota pirotechnika, vėjo pūstuvai, šviesos diodai. S.Loboda antrajame pusfinalyje 17-oji atliks dainą „Anticrisis girl“.

O štai antrajai ukrainietei Anastasijai Prichodko, atstovaujančiai šįmet Rusijai, lažybininkai pranašauja vietą tik antrame konkurso dalyvių dešimtuke.

Dar neprasidėjus konkursui, kilo skandalas dėl jo dalyvių. Kolektyvas iš Gruzijos „Stephane and 3G“ „Eurovizijoje“ ketino atlikti kompoziciją, kurioje galima įžvelgti užuominą apie Rusijos ministrą pirmininką Vladimirą Putiną.

Šios dainos priedainis anglų kalba skamba taip: „We don't wanna put in /The negative move/It's killin' the groove“ („Mes nenorime žengti blogo žingsnio, jis sutrikdo ritmą“). „We don't wanna put in" skamba panašiai į žodžius „Mes nenorime Putino“.

Konkurso organizatoriai pareikalavo, kad gruzinai pakeistų dainos tekstą, po to pastarieji atsisakė dalyvauti konkurse ir nutarė Tbilisyje surengti „Eurovizijos“ alternatyvą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius